Er du vores nye EU-lobbyist?


Dansk Arbejdsgiverforening (DA) har brug for stærke kræfter til vores EU-team. Der er fart over feltet i vores enhed i Bruxelles, og vi leder derfor efter en ny kollega, der – med nogle års relevant erfaring i bagagen – kan sætte arbejdsgiverpolitiske temaer på dagsordenen. 

Vi søger en nysgerrig og nytænkende kollega, der med godt humør og glimt i øjet formår at bringe sin erfaring fra den politiske verden i spil. I vores enhed i Bruxelles har vi en ledig stilling til besættelse 1. marts 2020 og gerne før.  

Hvad skal du arbejde med 

Vi er midt i en spændende tid i Bruxelles med et nyt Europa-Parlament, en ny Europa-Kommission og med et vemodigt goodbye til vores britiske venner. Spørgsmålet om det sociale Europa og arbejdsmarkedspolitiske temaer fylder mere og mere i EU, og der er et stigende behov for at varetage danske arbejdsgiverpolitiske interesser herhjemme og i Bruxelles. Med andre ord, der er rigeligt at tage fat i. Som vores nye kollega er du med til at sikre danske virksomheders konkurrenceevne i EU. Derudover vil du fungere som bindeled mellem DA i Bruxelles og i København.

Du vil blandt andet skulle stå for følgende opgaver

 • Klassisk lobbyarbejde over for politikere og interessenter i Bruxelles inden for udvalgte sagsområder.
 • Sikre videndeling, samarbejde og kommunikation mellem DA i Bruxelles og i København.
 • Repræsentere DA i BusinessEurope og sikre tæt samarbejde med danske og internationale repræsentanter i Bruxelles, herunder DA’s medlemmer, fagbevægelsen, MEP’ere og vores søsterorganisationer.
 • Bidrage til europæisk netværksdannelse og alliancer.
 • Organisere debatter og seminarer i samarbejde med vores europæiske kolleger.

Denne noget overordnede beskrivelse skyldes, at den konkrete opgavefordeling afhænger af dine kompetencer, din erfaring og dine interesser. Det sker derfor først, når du er kommet om bord. 

Om DA’s enhed i Bruxelles 

Vi er et team på seks, der er sat i verden for at sikre, at de internationale aspekter er en integreret del af DA’s samlede interessevaretagelse. Det gør vi ved at skabe overblik over den internationale, arbejdsmarkedspolitiske udvikling, herunder om forventede EU-initiativer. Vi samarbejder tæt med DA’s øvrige enheder for at sikre, at der til enhver tid er et aktuelt og relevant beredskab inden for det internationale. Vi fungerer som radare og trendspottere i Bruxelles – ikke mindst gennem vores internationale og danske netværk. DA er medlem af den europæiske arbejdsgiverorganisation BusinessEurope, som bor på Avenue de Cortenbergh 168, hvor vi i øvrigt deler 4. etage med vores kolleger fra DI. 

I EU-teamet lægger vi vægt på samarbejde, et stærkt fagligt og socialt fællesskab og løbende udvikling af den enkeltes kompetencer. 

Om dig 

 • Du har flere års erfaring fra en politisk organisation, en EU-institution eller lignende.
 • Du er en stærk og udadvendt netværker, som åbner døre og skaber alliancer.
 • Du er en dygtig generalist, som kan formidle komplekse problemstillinger på et klart sprog – både skriftligt og mundtligt.
 • Du er strategisk og har politisk tæft – både nationalt og internationalt.
 • Du forstår dig på diplomati og kan agere diplomatisk.
 • Du har en bred viden om arbejdsmarkedsområdet i EU-sammenhæng.
 • Du kan agere selvstændigt, tage hånd om sagerne og drive dem fremad.
 • Du kan strukturere dine opgaver og bevare dit gode humør i en til tider travl og omskiftelig hverdag.
 • Du er flydende i engelsk både i skrift og tale. Andre centrale EU-sprog er en fordel.

Ud over ovenstående kompetencer kommer du langt i stillingen med Bruxelles-lobbyistens survival kit: Humor, vedholdenhed og gå-på-mod. Cykel og paraply – to andre vigtige ingredienser i survival kittet – stiller vi til rådighed.

Mere om stillingen

Stillingen kan både bestrides fra København og Bruxelles, og rammerne for ansættelsen aftales nærmere alt efter ønsker og behov. Stillingen er til besættelse 1. marts 2020.Vi forventer at afholde første runde samtaler i uge 8 i København og Bruxelles. Anden runde samtaler vil tage udgangspunkt i en case, der skal løses inden samtalen. Ansøg stillingen ved at klikke på knappen "ansøg" og vedhæft CV, ansøgning og andre relevante bilag. 

Gem job

Dansk Arbejdsgiverforening
Publiceret: 28. januar 2020

Arbejdssted

Bruxelles og København