Stærk pres­se­chef

Trives du med at være midt i orkanens øje? Kan du holde hovedet koldt, når det går stærkt? Og kan du sikre den daglige pressehåndtering i en styrelse, der aldrig sover? Så er du måske vores nye pressechef.

Banedanmark er i fuld gang med en historisk opgradering af den danske jernbane og er bygherre på flere store jernbaneinfrastrukturprojekter. Udviklingen af jernbanen og transportsystemet berører dagligt hundredtusinder af danskere, enten fordi de er passagerer i toget eller som naboer til banen. Ikke mindst i disse år, hvor jernbanen er én stor byggeplads, bl.a. fordi vi har en stor og vigtig opgave med at holde den eksisterende jernbane vedlige og forny den på de strækninger, der trænger.

Samtidig er jernbanen en del af løsningen på fremtidens grønne og fleksible transportinfrastruktur.

Banedanmark har fået ny direktion, omorganiseret kommunikationsafdelingen og ny kommunikationsstrategi. Vi ønsker at kommunikere klart om indsatser og resultater. Det gør vi ved at være åbne, offensive og synlige og ved at skabe relevant indhold på tværs af medier og kanaler.

Som ny pressechef bliver du et væsentlig led i afdelingens faglige udvikling og stærke fokus på åben, empatisk og saglig kommunikation.

Om jobbet

 • Daglig håndtering af pressehenvendelser og koordinering af pressevagtsordningen
 • Faglig ledelse og daglig koordinering af presseteamet og samarbejde med resten af holdet om at få store og små praktiske opgaver fra hånden i en travl hverdag
 • Overvåge mediebilledet og stå for koordinering og med talspersoner
 • Stå for beredskaber, presseplaner og budskabspapirer
 • Udvikle og afstemme budskaber med kommunikationschefen og sikre synlighed i medierne om vores prioriterede indsatser
 • Få historier ud over rampen, om det så er i et tweet, et opkald eller i en pressemeddelelse.

Om dig

 • Du har en relevant journalistisk uddannelsesmæssig baggrund
 • Du skal have erfaring med krisekommunikation og trives i en hverdag med korte frister
 • Du har erfaring med komplekser pressesager gerne fra et departement eller bureau
 • Du har en god forståelse af både lokal-, regional- og landsdækkende presse, har et stort og solidt journalistisk netværk
 • Du tænker naturligt klassisk pressearbejde sammen med indsatser på web og sociale medier og kan levere relevant indhold på tværs af medier og platforme
 • Du er god til at samarbejde, er en holdspiler og en god kollega, der tager ansvar og følger dine opgaver til dørs
 • Som person er du robust, kan holde mange bolden i luften og trives med et til tider endog meget højt tempo.

Om os

Banedanmark er en styrelse under Transport- og Boligministeriet med ca. 2500 medarbejdere. Vores hovedkontor ligger på Carsten Niebuhrs Gade 43 i København, men vi har dygtige og dedikerede medarbejdere i hele Danmark. Vi har ansvaret for den danske jernbane. Det betyder, at det er os, der styrer togtrafikken og informerer om den på skærme og højttalere på stationerne på fjernbanen.

Vi vedligeholder banen og udfører milliardstore jernbaneprojekter, der til sammen er med til at forme fremtidens jernbane.

Du referer til Kommunikationschefen og bliver en del af Kommunikationsafdelingen med 20 engagerede og dygtige kollegaer. Stillingen indeholder ikke personaleledelse.

I Kommunikationsafdelingen servicerer vi pressen døgnet rundt. Vi rådgiver om kommunikation og presse og arbejder med sociale medier, events og kampagner. Vi sørger for, at naboerne langs banen får besked i god tid, når vi arbejder på banen, holder borgermøder, arbejder med visuel identitet og vores digitale platforme internt og eksternt.

Løn

Du ansættes som pressechef. Hvis du er akademiker, ansættes du i forhold til AC-overenskomsten, og lønnen fastsættes på baggrund af dine erfaringer og kvalifikationer. Hvis du er journalist, ansættes du i forhold til overenskomsten for journalister i staten.

Information og ansøgning

Arbejdspladsen er Carsten Niebuhrsgade 43, 1577 København K. Du kan læse mere om os på www.banedanmark.dk.

Har du spørgsmål til stillingen, er du velkommen til at kontakte Kommunikationschef Katja Dahlberg på kdhl@bane.dk eller tlf. 3119 3244. Administrerende direktør Hakon Iversen deltager til samtalerne.

For at søge stillingen klikker du på linket "Søg stillingen" og følger instruktionerne. 

Vi skal have din ansøgning, eksamensbeviser og CV senest den 5. august.

 

Gem job

Banedanmark
Publiceret: 25. juni 2020

Arbejdssted

København