Telenor søger 2 BI Developer's med fokus på for­ret­nings­mæs­si­ge løsninger


Skal dit første eller næste karriereskridt være i en afdeling, hvor du får en unik mulighed for at udvikle dig i Telenors dataorganisation? Kan du gøre en markant forskel for et område, som er en strategisk hjørnesten i Telenor og har topledelsens fokus? Så er stillingen som BI Developer i Telenors Business Intelligence & Datawarehouse team med garanti den rette udfordring for dig!

I Business Intelligence er vi rapporteringssnitflade for vores samlede organisation

"Teamets formål er at fungere som forretningens store rapporteringssnitflade. Her indgår vi som led i små, såvel som store opgaver og projekter med varierende emne og kompleksitet. I teamet har vi et godt samarbejde på kryds og tværs med mange forskellige kompetencer. Der er højt til loftet og meget indflydelse på egen arbejdsdag og egne løsninger, og dermed rig mulighed for faglig udvikling. Stemningen i teamet er glad og afslappet, hvor en god historie, bordfodbold og grin er en del af dagligdagen" - Line Erichsen, Senior BI developer.

Business Intelligence teamet spiller en helt central rolle i at sikre, at vores samlede organisation arbejder mere datadrevet. Som team har vi dermed ansvaret for at gøre Telenor endnu mere konkurrencedygtig – både ved at levere den nødvendige data og på baggrund af data, analysere os frem til hvordan vi kan sikre en bedre oplevelse for vores kunder, og en mere effektiv og målrettet arbejdsindsats på tværs af vores forretning.

Da vores ene kollega er rykket videre til nye udfordringer internt i Telenor og vores anden kollega nærmer sig en barsel i september 2020, søger vi 2 nye dygtige kolleger til vores Business Intelligence team. Den ene BI Developer vil være en fast stilling med opstart hurtigst muligt. Den anden BI Developer vil foreløbigt være et 1-årigt vikariat med forventet opstart den 1. september eller oktober 2020.

Du kan analysere data og finde den bedste løsning for forretningen

Som vores nye BI Developer får du sammen med dine kolleger i teamet ansvaret for at udvikle forretningskritiske dataprocesser, data-modeller til rapportering og levere Ad-hoc baseret rapportering til vores operationelle kanaler såvel som den øverste ledelse.

Teamet i Aalborg, hvor denne stilling er ønskes besat, består af 9 kollegaer inden for feltet af Business Intelligence – Datamodellører, ETL specialister og analytikere – alle med et nysgerrigt og ambitiøst mindset. Vores dialog internt i teamet og med vores øvrige kolleger på tværs af organisationen er meget samarbejdsorienteret – vi har et ansvar i at finde den bedste løsning, der lever op til arkitekturen og core-principperne, og stadig leverer det der ønskes af forretningen.

Som vores nye BI Developer får du en række kerneopgaver:

 • Udvikle og implementere processer til at analysere og rapportere på data-områder
 • Indlæse og analysere kildedata
 • Behovsafklare med forretningen i forhold til behov for data til analyser og processer
 • Implementere og sikre korrekt afrapportering af forskellige operationelle KPI’er
 • Dokumentere eksisterende dataprocesser og opgaver
 • Deltage i løbende strategiske og operationelle projekter, herunder arbejdet med at få bragt data til et område af forretningen, der enten mangler adgang til data eller endnu ikke er tilstrækkeligt data-drevne

Du kunne derfor f.eks. komme til at arbejde med:

 • Indlæse data fra kildesystemer til dimensionelle modeller
 • Design, implementering og analyse af performance rapportering i organisationen
 • Forretningsprocesser der skal kører for at bidrage til bundlinjen
 • Være deltager i vurdering og optimering af eksisterende processer

Du kommer med analytisk sans, et systematisk mindset og dataforståelse

Fagligt forventer vi, at du har en relevant baggrund – det kunne være datamatiker, datalog, software, IT-ingeniør eller lignende. Det vigtigste er dog, at du kan og vil arbejde med data, evner at tænke systematisk og hurtigt kan identificere løsninger til konkrete problemstillinger.

Dertil forestiller vi os, at du i din værktøjskasse kommer med:

 • En god teknisk kompetence og erfaring med validering af data og processer 
 • Erfaring med og gode evner inden for SQL, minimum 1 års erfaring
 • Kendskab til/erfaring med værktøjer som fx SSRS, SSIS og/eller SSMS.
 • Evnen til at kommunikere og dokumentere analyseprocesser
 • Lysten til at implementere robuste processer for at minimere tid til drift og fejlrettelser
 • Erfaring med data-modellering er et plus, men ikke et krav
 • Evnen til at begå dig mundtligt såvel som skriftligt på dansk og engelsk

Du behøver ikke være 100-meter mester inden for alle områder, så længe du har erfaringer indenfor flere af områderne, samt har motivationen til at lære og bygge videre på din faglige såvel som personlige udvikling.

Vi har i Business Intelligence & Datawarehouse teamet fokus på at finde gode løsninger i fællesskab med teamet og resten af forretningen. Du skal derfor trives med at byde ind med input, erfaring og løsningsforslag – og spille sammen med kolleger på tværs af forretningen. Som person motiveres du af specialistrollen; du er ambitiøs og foretrækker at træffe datadrevne beslutninger. Du har det bedst i et dynamisk miljø, hvor der er højt til loftet, og hvor prioriteterne løbende kan ændre sig for at følge trit med den øvrige forretning.

Hvem er vi?

Du bliver en del af Telenors nye dataorganisation, hvor du træder ind i afdelingen Business Intelligence, der tæller 17 medarbejdere fordelt på Front-end-/Qlik Sense-teamet, EDW-teamet og Solutions (som disse stillinger søges til).

Desuden bliver du en del af et uformelt, dynamisk og socialt arbejdsmiljø med fleksibel arbejdstid og en resultatorienteret ledelsesstil i teamet, hvor vi har højt til loftet, og der er god plads til udvikling, via vores kurser og efteruddannelse, sparring og sjov med kollegaerne, som kan vise sig i f.eks. bordfodbold eller andre aktiviteter. Telenor tilbyder gode muligheder for at arbejde hjemmefra, en god balance work/life balance, god kantine ordning og arbejdsgiverbetalt telefon og internet.  

Vil du vide mere? 

Hvis du vil vide mere om stillingen, er du velkommen til at kontakte Manager, Tommy Bell, på tlf. 60506102 eller via e-mail på todb@telenor.dk. Bemærk, at Tommy har ferie i uge 29-31 og dermed ikke altid er tilgængelig på telefonen, men vil ringe tilbage ved førstgivne lejlighed. Du er også meget velkommen til at søge stillingen via linket her på siden. Vi ser frem til at modtage din ansøgning senest den 31. juli 2020. Da vi holder sommerferie det meste af juli, afholder vi først samtaler i august.


Telenor hjælper danskerne med at skabe gode forbindelser via mobil og internet. Vores mål er at skabe sammenhæng i vores kunders digitale liv og i det danske samfund. Derfor investerer vi hvert år massivt i innovation og i udvikling af den danske teleinfrastruktur. Telenor er Danmarks næststørste teleselskab og en del af Telenor-koncernen, som opererer i hele Skandinavien og i Asien, og på verdensplan hjælper vi 186 millioner kunder med at kommunikere. I Danmark er vi ca. 1.100 medarbejdere, har 39 butikker fordelt over hele Danmark og gør hver dag vores yderste for at gøre det nemt for vores kunder at kommunikere og sikre deres forbindelse på både mobil og internet. I Danmark er CBB Mobil også en del af Telenor-familien. Du kan læse mere om os på www.telenor.dk.

Gem job

Telenor
Publiceret: 16. juli 2020

Arbejdssted

Aalborg