Di­stri­bu­tor Account Manager

Er du dygtig til at netværke og har du en "can do-attitude"? Er du klar til at påtage dig ansvaret for, at sikre vækst af Air Liquides produkter hos vores samarbejdspartnere, i hele Danmark?

Air Liquide er netop nu på udkig efter en erfaren kollega til vores team i Taastrup eller Horsens, der kan hjælpe med at sikre vækst i vores markedssegment inden for Packed Gases i Danmark. I denne rolle vil du arbejde tæt sammen med en af vores vigtigste salgskanaler: Vores depoter. Du kommer til at bidrage med, at sikre salgsudvikling på vores depoter, i henhold til vores salgsstrategi.

Hvorfor skal du vælge at arbejde for os?

Air Liquide er verdens førende leverandør inden for gasser, teknik og services til industrien og sundhedssektoren. Siden vores stiftelse i 1902 er vi vokset og er i dag repræsenteret i 80 lande med cirka 67.000 ansatte. Vi leverer årligt, produkter til mere end 3,6 millioner kunder og patienter.

I Distributor Account Manager (DAM) rollen, vil du arbejde tæt sammen med vores  kommercielle team, herunder salgsrepræsentanter, salgschefer og product management samt logistikafdelingen. Du vil også skulle deltage i projektarbejde med dine DAM-kolleger i Norden, for at sikre bedste praksis på tværs af organisationen og efterlevelse af vores nordiske strategi.

Du vil blive ansat i en stilling, i et dynamisk læringsmiljø, i et verdensomspændende firma, der forstår, at det er medarbejderne, der skaber vores succes. Vi fokuserer løbende på, at videreudvikle medarbejdernes trivsel, arbejdsmiljø, læringsmuligheder og karriereudvikling. Du vil blive en del af en virksomhed, der mener, at mangfoldighed er en kilde til kreativitet og dynamik, der fører til en bedre ydeevne.

Vi tilbyder konkurrencedygtige løn og ansættelsesvilkår.

Opgaver og hvordan du vil bidrage?

Du skal  fastholde og videreudvikle vores netværk af depoter og være “single point of contact” i Danmark, for dem. Fælles opgaver vil være kampagnestyring og træning af medarbejderne på depoterne, af Air Liquides produkter-, serviceydelser,- og fokus på gassikkerhed. Herudover skal du hjælpe med at implementere digitale værktøjer, som også vil være en vigtig del af dit daglige arbejde. Desuden forventer vi, at du at kan bidrage til, at øge vores salgsindtægter ved at opbygge et stærkt indirekte salgsnetværk ved at identificere, rekruttere og introducere nye salgs- og samarbejdspartnere.

Primære arbejdsopgaver:

  • Hovedkontaktperson for vores depoter og forhandlere samt udvikling af dem
  • Udarbejde samt implementere salgs- og markedsføringsplaner 
  • Analysere og optimere forholdet mellem Air Liquides produktprogram og indirekte salgskanaler
  • Finde nye forretningsmuligheder inden for definerede retningslinjer og tidsplaner
  • Udvikle og implementere markedsførings- og brandingaktiviteter
  • Løbende følge op på aftalte mål og beslutte nødvendige tiltag, for at omlægge indsatsen, hvis målene ikke opfyldes
  • Samarbejde med det nordiske DAM-team

Du vil også deltage i tværgående projekter, hvor dit bidrag kan gøre en stor forskel for vores forretning!

Hvem er du?

For at trives i denne rolle forestiller vi os, at du er en person, der brænder for at sælge og du har bevist, at du kan træne og motivere andre til at få succes med at sælge. Du har evnen til at skabe og vedligeholde langsigtede forhold til kunder og du er vant til at forhandle aftaler, der er attraktive, både for Air Liquide og kunden. Du er initiativrig og ikke bange for at tage ansvar. Du får energi af, at dele dine innovative ideer og effektivisere måden vi arbejder på.

For at få succes i denne rolle forestiller vi os, at du har erfaring med indirekte salg  eller udvikling af salgskanaler. Det er en fordel, hvis du har tidligere erfaring med salg inden for gasbranchen, metal eller svejsning, men ikke et krav. Du er en struktureret og resultatorienteret person, som har erfaring med projektledelse og projektopfølgning. Du har god viden i CRM-systemer, Office-pakken og Google Suite. Det er obligatorisk at du har kørekort og at du taler flydende dansk. Herudover kan du formulerere dig i skrift og tale på engelsk.

Yderligere information

Da du vil være ansvarlig for hele vores netværk af depoter, i Danmark, og du, de fleste dage vil starte ud hjemmefra, er placeringen af din bopæl fleksibel. Du vil blive tilknyttet vores kontor, enten i Taastrup eller Horsens. Du rapporterer til salgschef Maria Larruy. Hvis du vil vide mere om rollen, er du velkommen til at kontakte hende på +45 28 45 64 59.

Ansøg senest den 5. februar. Tøv ikke med at sende din ansøgning i dag, da vi gennemgår dem løbende. Vi besætter stillingen, når vi har fundet den rigtige kandidat.

Gennem hele pandemien er vi forblevet modstandsdygtige og vi er fortsat vokset som organisation. Vi har tilpasset rekrutteringsprocessen ved hjælp af videointerviews, hvor det er muligt under rekrutteringsprocessen. Sikkerhed forbliver altid vores nøgleprioritet.

Denne rekruttering håndteres af vores interne rekrutteringshold. Af den grund ønsker vi ikke nogen kontakt fra rekrutterings- / konsulentbureauer.

Gem job

AIR Liquide Gas AB
Publiceret: 19. januar 2021

Arbejdssted

Taastrup eller Horsens