Viden om ledelse

Vi har samlet en vifte af materiale om ledere og ledelse, hvor du kan finde inspiration og viden. Vi tilføjer løbende nyt på siden, og har du idéer til temaer eller problematikker, du synes vi bør tage op her, er du meget velkommen til at kontakte os på marketing@stepstone.dk.


Top 10 lederkompetencer

Hvilke lederkompetencer efterspørger arbejdsgivere? Det har vi undersøgt ved at kortlægge indholdet af flere end 2.000 jobannoncer. Her kan du se top 10, men også hvordan kompetencerne har ændret sig de seneste fire år.


Sådan påvirker ledelse din arbejdsglæde

Mening er den faktor, der skaber mest arbejdsglæde for danskerne. Det viser rapporten God Arbejdslyst Indeks 2019 udarbejdet af Krifa, Videncenter for God Arbejdslyst og Institut for Lykkeforskning. Men ledelse har størst potentiale til at øge din arbejdsglæde.


Gyldne håndtryk og besynderlige fratrædelsesordninger

Direktørkontrakten er som et spil skak: Der skal hele tiden tænkes flere træk frem. Direktører er nemlig ikke beskyttet af samme lovgivning som lønmodtagere. Men det gør kontraktforhandlingen spændende, fordi der er meget få begrænsninger – og det skaber rum til kreativitet og vilde forhandlingsforslag.


Sådan forhandler du løn som leder

De fleste forbinder forhandling med formelle forhandlinger om kontrakt og løn, men brydes begrebet ned, vil mange ledere indse, at de altid forhandler. Alligevel er der stor forskel på at forhandle på egne og andres vegne. Lær forskellen at kende her.


Hvem er lederen bag den korte arbejdsuge?

Virksomheden IIH Nordic har fået meget omtale på baggrund af deres firedages arbejdsuge. Hvad vi ikke har hørt meget om, er lederen bag beslutningen. For hvilken ledelsesfilosofi ligger til grund for at forandre en hel kultur og gøre arbejdsglæde til et spørgsmål om tid?


Hvad får en leder ansat? Og fyret?

Konsulenthuset Ballisager har igen i år spurgt 878 danske virksomheder, hvordan de helst rekrutterer nye medarbejdere. Og for første gang blev også forventninger og kompetencekrav til en leder undersøgt.


Er du den fødte leder?

Får du tit af vide, at du ville være den fødte leder? Så er der måske noget om snakken. Læs videre og find ud af, hvor mange af de typiske karakteristika, der tegner en leder, du besidder.


Sådan lander du blødt som nytiltrådt leder

Det er ikke den letteste opgave i verden at komme ind som ny chef på en arbejdsplads eller i en afdeling. Både forventninger og skepsis er store. Ved at gå metodisk frem i de første måneder kan du dog lægge et godt grundlag for dit fremtidige lederskab.


Hemmeligheden bag et succesfuldt mentorprogram

Mentorprogrammer for ledere udvikler lederens evne til at skabe resultater gennem sine medarbejdere. Og dét har en kæmpe effekt på bundlinjen. Måske er det svært at måle på bundlinjen, men effekten bliver meget tydelig i afdelingen.


Er ledelse det rigtige for dig?

Går du med lederdrømme? Forestillingerne om ledelse og hvad det vil sige at være leder, kan være mange. Men hvad indebærer det egentlig helt konkret at være leder, og hvordan finder man ud af, om ledelse er den rette karrievej? StepStone vejleder dig.


Bliv dygtigere til den coachende lederstil

Mentoring er blevet det nye sort: Alle virksomheder taler om mentorprogrammer, hvis ikke de har et. Det gælder både ledere, iværksættere og mange andre. Udfordringen er imidlertid, at mange organisationer tror, det kan gøres med den ene hånd bundet på ryggen.


Sådan styrer du dit teams motivation

Projektledere kan bevare fremdriften i deres projekt ved at følge en motivationscyklus i 5 faser. Denne cyklus er udviklet af The Motivational Manager, et månedligt nyhedsbrev, der analyserer de nyeste motivationsmetoder og -trends verden over.


Uplanlagt og helt uforudsigeligt

Det dejlige ved at være chef er, at jeg i høj grad selv kan planlægge min arbejdstid. Christine Antorini har i en alder af 36 år allerede haft en imponerende karriere i Folketinget, i erhvervslivet og nu som leder af Forbrugerinformationen.


Hvordan du bliver en bedre boss

Trinnet fra medlem af et team til leder af et team, eller den første gang man bliver udnævnt til assistent, kan foregå meget nemmere, hvis kan følger nogle enkle lederskabsstrategier.


Er ledelse noget for dig?

Går du rundt med en lille leder i maven, er det ikke nok kun at have ambitionen. At være leder kræver, at du har de faglige og personlige kompetencer til at gå foran og påtage dig et ansvar. Du skal også kunne motivere andre mennesker til at gå i samme retning og kunne skabe en organisatorisk og forretningsmæssig merværdi eller forandring.