Den nyeste rapport fra Gallup – ”State of the Global Workplace” 2024 byder på mange indsigter og interessante områder, hvor der er sket en udvikling gennem det seneste år. Særligt indenfor engagement. Når du som leder er engageret, er dine medarbejdere mere tilbøjelige til at blive engagerede. Men hvad påvirker dit eget engagement?
”Ledere driver engagement gennem målsætning, regelmæssig og meningsfuld feedback samt ansvarlighed”. Dette uddrag fra rapporten, og Gallups årtiers forskning i effektiv ledelse viser, at en god leder løbende har fokus på og opbygger et forhold med en medarbejder baseret på respekt, positivitet og en forståelse for medarbejderens unikke bidrag. Det kan derfor nogle gange være svært at pege spotlyset mod sig selv og blive bevidst om, hvilke faktorer der påvirker ens eget engagement samt hvad ens bidrag som leder er.
Dyrk dine styrker og bliv bevidst om, hvor du henter din energi
Førnævnte rapport fra Gallup (State of the Global Workplace) viste også nogle tankevækkende, om end ikke nye tendenser, i form af at ledere, i større grad end tidligere, retter fokus mod sine medarbejdere og dermed ryger i risiko for selv at blive ramt af stress, manglende følelse af samhørighed og emotioner der ikke taler ind i egen trivsel. Så når vi nu ved at dit engagement som leder er med til at gøre dine medarbejdere mere engagerede, hvorfor dyrker vi så ikke vores eget engagement? Sæt medarbejderudvikling på pause og dyk ned i, hvad der styrker dig og driver din energi.
Ledere, der bygger stærke og modstandsdygtige medarbejderkulturer, fokuserer på nogle få ting, der adskiller dem fra andre organisationer: prioritering af udvikling, integration af engagement i alle medarbejderstadier og work/life balance. Men hvordan sikrer du at din egen balance? Dyrk dine styrker ved at spørge dig selv:
Disse spørgsmål kan du med fordel udforske i denne tid, hvor sommerferien banker på døren og tvinger os til at sætte tempoet ned og (gen)finde vores energi. Når vi går på udforskning i vores styrker og dermed vores egen unikke profil bliver vi mere bevidste om, hvornår vi bruger mere energi end vi får. Når denne bevidsthed er udforsket og udfoldet har vi dernæst mulighed for at anvende vores styrker mere bevidst i vores praksis og dermed højnes vores eget engagement og trivsel, privat såvel som professionelt.
Tag en hjernepause
Begrebet hjernepause og selve teorien bag er der skrevet flere bøger om. Det er der en særlig grund til og en hurtig google søgning vil give dig flere øvelser og aktiviteter der viser hvorfor hjernepauser er så vigtige. Når vi prioriterer at tage hjernepauser, hjælper det os nemlig med at rette fokus et bestemt sted og vi bliver dermed vækket og er mere til stede i den aktivitet som vi er i færd med. Så hvad med at tage en hjernepause i din ferie og hold fri når du holder fri. På den måde har du mulighed dyrke de neurale netværk i din hjerne der dermed aktiveres og giver dig mulighed for at få plads til ny information og komme tilbage til arbejdet med ny energi.