Jobsøgning

Vil du have succes med din jobsøgning, er det vigtigt, at du sætter dig et mål og udarbejder en strategi for, hvordan du vil nå målet. Når du sætter dig et konkret mål, får du et klart billede af, hvor du gerne vil hen. Du har noget at pejle efter og undgår dermed at lade dig styre af tilfældigheder eller at søge job i øst og vest.

Din personlige afklaring og dine konkrete ønsker til jobbet er afgørende for det mål, du sætter dig. I områderne her finder du værktøjerne til at finde det mål, der definerer dit ønskejob.


Hvad er vigtigt for dig?

Værktøjet, der gør det muligt at formulere, hvordan dit ønskejob ser ud. Du skal forholde dig til, hvilke ønsker du har til dine arbejdsvilkår, til dine arbejdsopgaver og til virksomheden. Når dine ønsker til alle tre områder går op i en højere enhed, har du et billede af dit ønskejob.


Find din styrke

Afklar dine kompetencer og styrk mulighederne for at få det job, du gerne vil have. Indsigt i dine kompetencer er nemlig en vigtig forudsætning for, at du kan finde jobbet, du fungerer bedst i.


Sådan kommer du i mål

Du har nu sat dig et mål for dit drømmejob og skal finde ud af, hvordan du konkret skal nå dit mål. Med andre ord skal du lægge en strategi for din jobsøgning. Hvad skal der til for, at du får dit drømmejob? Du kan overveje, hvem der kan hjælpe dig på vej, og hvad de kan bidrage med.


Få en gratis Jobagent på StepStone

Når du er tilfreds med et søgeresultat, er det en god idé at oprette en Jobagent, som sender relevante job til din mail, så snart der er relevante og nye job.


Læs også

Sorter artikler efter emne.