Job som analysechef

Som analysechef skal du være en struktureret og grundig analytiker. Derudover skal du være en leder for de medarbejdere, som du i denne chefstilling er ansvarlig for. Det er en karriere, hvor du skal kunne analysere dig frem til hvilken retning markedet for din virksomhed er på vej mod, og hvilke initiativer de bør tage for at imødekomme nye tendenser og udfordringer.

Din baggrund

For at få en karriere som analysechef skal du først og fremmest have en relevant uddannelse. Relevansen afhænger af virksomheden du søger job i.

Hvis eksempelvis et rekrutteringsfirma søger en analysechef, ser de gerne, at du har en passende teoretisk baggrund som fx cand.merc., cand.komm. eller lignende.

Hvis du derimod brænder mere for tal, så er det i en stilling som budget- og analysechef, at du skal finde dit kommende karrierejob. Her lægger man naturligvis mere vægt på, at du har en finansiel baggrund samt erfaring med erhvervsøkonomi og budgetter.

Uanset orientering er jobbet som analysechef en lederstilling, og det vil derfor være en fordel også at have en uddannelse i ledelse. Det kan eventuelt tages som en efteruddannelse, men en erhvervsøkonomisk diplomuddannelse (HD) vil også være en god indgang, hvis du søger job som analysechef. Mange kommende ledere starter med en HD og vælger derefter retning i løbet af uddannelsen.

Arbejdsopgaver

Med en karriere som analysechef får du ansvaret for at måle og analysere din virksomheds nøgleområder.

Arbejdsopgaver inden for økonomi:

  • Økonomistyring i bred forstand: budgetlægning, budgetopfølgning og årsregnskab, herunder tværgående koordinering af processerne.
  • Udarbejdelse af prognoser og analyser.

Arbejdsopgaver som kommerciel analysechef:

  • Udarbejdelse af strategiplan.
  • Udarbejdelse af marketing og PR strategiplan.
  • Analyse og statistik af målgrupper.

Fremtidsmuligheder

Der er ofte ledige stillinger som analysechef inden for diverse fagområder, men dog fordelt ud på hele landet. Har du allerede en karriere som analysechef, er det en mulighed at avancere i en tilsvarende stilling i en andet virksomhed, hvor lønnen kan være højere på grund af større ansvar, mere personale eller lignende.

Job som analysechef?

Hvis du søger job som analysechef, kan du oprette en Jobagent på stepstone.dk og modtage mails om relevante, ledige job i din indbakke. Samtidig er det også muligt at uploade dit CV, så en eventuelt kommende arbejdsplads kan finde frem til dig.