Job som CEO

Den amerikanske betegnelse CEO, Chief Executive Officer, bliver i stigende grad også brugt i Danmark som betegnelse for den administrerende direktør i en virksomhed. Daglig administration er ledelse på topniveau og betegner den brik i en virksomheds puslespil, der er vigtigst for en sund drift, funktionel sammenhængskraft og stabilt og behageligt arbejdsmiljø.

Jobbet som CEO kræver, at man har man styr på, hvad der rører sig i virksomheden, helt ned til den enkelte medarbejder – samtidig med, at man skal lede og administrere virksomhedens overordnede drift, omsætning og personale.

Samtidig kan vejen til at blive CEO være meget forskellig, idet der er tale om en stilling, der både kan opnås for den selvstændige iværksætter, der med en god idé i ryggen starter egen virksomhed, eller ved i kraft af dygtighed og erfaring at avancere i en virksomheds interne hierarki.

Alle virksomheder har brug for en CEO, og med StepStones smarte søgefunktioner kan du nemt finde ud af, hvilke søgende virksomheder, du kan tilbyde dine kompetencer og erfaringer.

Din baggrund

Som CEO, MD (Managing Director), CE (Chief Executive) eller administrerende direktør kan du have taget en lang videregående uddannelse i Virksomhedsledelse (RUC), Politisk Kommunikation og Ledelse (CBS i København) eller andre ledelsesuddannelser (på fx Syddansk Universitet i Odense). Mange tager også HD 2. Del som overbygning på en allerede erhvervet praktisk erfaring i en virksomhed. Langt de fleste CEO'er med lange videregående uddannelser vil dertil have mange års erfaring inden for en eller flere virksomheder, der giver dem den fornødne anciennitet og det essentielle kendskab til den givne virksomheds konstruktion og drift.

En anden baggrund, du kan have som CEO, er entreprenør og iværksætter. Entreprenøren iværksætter selv en virksomhed med sin egen idé og produkter og kan arbejde inden for snart sagt alle brancher – dog giver de uddannelser, der findes på området, især kendskab til teknisk innovation, kreativt produktdesign og konceptudvikling. Uddannelser i entreprenørskab kunne være kaospilotuddannelsen, diplomingeniør (Business Development Engineer) eller akademiuddannelsen i innovation, produkt og produktion.

Arbejdsopgaver

En dygtig leder på topniveau har indsigt i alle dele og niveauer af virksomheden, idet det også er denne, der har ansvaret for, at de organisatoriske dele og niveauer fungerer optimalt med hensyn til medarbejderne, markedsføringen og økonomien. Som administrerende direktør er du typisk ansat af en bestyrelse, som du også refererer til. I større virksomheder vil en stor del af arbejdet som leder gå med møder på forskellige niveauer – møde med medarbejderne, med styregrupper, med topchefer (også fra andre lande) og med specialister fx i forbindelse med produktudvikling. I sådanne virksomheder indebærer jobbet derfor også mange rejser til andre koncerner og samarbejdspartnere samt meget flydende arbejdstider.

I mindre virksomheder kan ledelsen være en del af arbejdet, mens man også deltager i selve produktionen eller markedsføringen. Hvis man som iværksætter starter en virksomhed, er det ofte i det helt små: Man er enten selv eneste ansatte og udfylder dermed selv alle funktioner eller har kun få ekstra ansatte. Bygger virksomheden på den rigtige idé, og har man de vigtige og fornødne kompetencer inden for netværk og markedsføring (og ikke mindst en solid drivkraft), kan virksomheden hurtigt udvikle sig, og titlen CEO kan ende med at betyde, at man har flere hundrede medarbejdere under sig.

Fremtidsmuligheder

Har man gjort karriere som CEO på baggrund af en lang videregående uddannelse vil jobbet typisk være opnået gennem mange års ansættelse i en virksomhed, og det er en fremtidsmulighed, man allerede som nyuddannet kan stile efter. Har man først opnået en toplederstilling, vil man i mange tilfælde kunne finde ansættelse på dette niveau også i andre firmaer.

Søg lederjob med StepStone

Virksomheder besætter ofte lederstillinger indefra, idet en allerede ansat medarbejder avancerer. Men lederjob slås lige så ofte op, og ofte headhunter virksomheder ligefrem deres kommende ledere via en grundig søgning. Det er derfor en rigtig god idé både at kigge på vores mange forskellige lederjob og også uploade dit CV, så virksomheder kan finde frem til dig og se dine kvalifikationer.

Derudover kan du oprette en Jobagent, så du modtager e-mails om alle relevante og ledige job i din indbakke.