Job som Digital Marketing Manager

Markedsføring foregår i dagens digitale verden i høj grad på internettet, og som Digital Marketing Manager er det dit hovedansvar at varetage og koordinere en virksomheds online markedsføring.

Det indebærer ledelse af virksomhedens digitale kommunikation og udarbejdelse af en målrettet og implementerbar marketingstrategi i forhold til både kerneydelser som e-business og markedsafsøgning og mere specialiserede funktioner som søgemaskineoptimering (Search Engine Optimization, SEO), SEM og e-mailmarketing.

Jobbet som Digital Marketing Manager er et job med gode muligheder for kreativ udfoldelse og giver muligheden for at være med til at forme et firmas professionelle udtryk udadtil på de mange digitale platforme, som fx de sociale medier, hvor langt de fleste virksomheder har en markant tilstedeværelse.

At de fleste virksomheder ønsker en professionel og stærk synlighed på internettet, gør efterspørgslen efter Web & Online Marketing Managers og marketingassistenter og -medarbejdere stor. På stepstone.dk kan du se ledige stillinger inden for branchen – og se de mange muligheder du har med din specifikke faglighed for at få et job inden for online marketing.

Din baggrund

Forudsætningerne for at finde ansættelse som Digital Marketing Manager er aktuel viden om internettets vigtigste marketingkanaler, marketingstrategier og at være i stand til at navigere med overblik i de mange online platforme og opnå synlighed for virksomheden. En typisk måde at tilegne sig disse kvalifikationer er at tage en erhvervsakademiuddannelse som markedsføringsøkonom, en HD i Marketing Management eller kandidatuddannelsen til civiløkonom, hvor du har en specialiseret viden om alle de faktorer, der spiller ind i en salgssituation. Erhvervsakademiuddannelserne tilbydes på mange steder i Danmark, fx Cphbusiness, EA Kolding IBA og Erhvervsakademi Sjælland. Du kan også have opnået dine kompetencer som Digital Marketing Manager gennem efteruddannelseskurser, der tilbydes i både Aarhus, Aalborg, Odense og København. Gennem disse kurser opnår du også de nødvendige kompetencer i online marketingstrategi, planlægning, udførelse af kampagner og kendskab til grundværktøjerne, der arbejdes med inden for denne branche. Her kaldes uddannelsen ofte også Web Marketing Management eller online marketing.

Arbejdsopgaver

For at kunne lave kvalificerede kampagner og ramme de rigtige målgrupper – og dermed give din virksomhed bedst mulig synlighed på internettet – er kendskab til sociale medier såsom Facebook, SEO, SEM, Google Adwords, CRM, CMS og BI en stor fordel. Kompetencer inden for disse områder gør dig til et uvurderligt aktiv for enhver virksomhed med fokus på online synlighed.

SEO handler om at skabe synlighed i internettets søgemaskiner, især Google, og er en forkortelse for Search Engine Optimization. SEM er et bredere begreb, der omhandler forøgelsen af synlighed generelt – gennem fx SEO, men også gennem reklamespots, artikler og gennem køb af "pay per click"-reklame, som fx Google Adwords, hvor firmaer linker nogle nøgleord til deres reklame, men kun betaler for den, når brugerne rent faktisk klikker på den.

CRM-systemet kan både være et computerbaseret værktøj, men også en del af arbejdsformen og kulturen på en arbejdsplads. CRM beskæftiger sig med virksomhedens kunder og effektiviseringen og gennemskueliggørelsen af informationsprocesserne vedrørende disse.

CMS står for Content Management System og er grundlæggende et stykke software til filhåndtering, mens BI er Business Intelligence og er en måde at bearbejde og strukturere store mængder indsamlet data, så det er muligt at udnytte informationen i disse data strategisk og optimalt i en markedsføringssituation.

I arbejdet med online marketing er det altså vigtigt at have overblik over de mange forskellige informationer og digitale aktiviteter på nettet og de forskellige muligheder for promovering og markedsføring. Samtidig er det vigtigt at kunne optimere disse, så virksomheden hele tiden er opdateret.

Jobbet som Digital Marketing Manager befinder sig i en konkurrenceminded branche, hvor succes afhænger meget af synligheden og positionering i forhold til konkurrerende firmaer. Det er derfor vigtigt, at marketingmedarbejderne har evner til hele tiden at producere nyt og originalt indhold i markedsføringen, ligesom de bør søge information fra diverse sider på området, så de kan holde deres kompetencer ajour.

Fremtidsmuligheder

Branchen inden for Online Marketing Management har stor efterspørgsel på dygtige medarbejdere, da virksomhedernes opmærksomhed i stadig højere grad flytter sig mod det online marked. Jobmulighederne er derfor også gode i hele landet.

Som nyuddannet vil din stillingsbetegnelse ofte være Sales Manager eller Marketing Assistant – og der er mulighed for at avancere til marketingchef, salgschef og eksportchef.

Find dit næste job med StepStone

Der er mange veje til et job inden for online marketing udover de her nævnte uddannelser, idet du som færdiguddannet og ledig kan tage kurser i alle de største danske byer. På stepstone.dk kan du finde ud af, hvordan du kan bidrage med dine evner inden for markedsføring, virksomhedskampagner og marketingstrategier. Kig på vores mange jobtilbud og upload også dit CV, så arbejdspladsen kan finde frem til dig. Derudover er det også en god idé at oprette en Jobagent, så du modtager e-mails om alle relevante og ledige job i din indbakke.