Job som Event Manager

Event Management dækker over en lang række forskellige job, og det kan være svært at give en entydig forklaring af stillingen. Generelt kan man sige, at en Event Manager varetager projektledelse i forbindelse med det gældende event, herunder styring og udvikling af festivaller, store fester, sport events, messer og lignende arrangementer.

Som projektleder på en event har du det overordnede ansvar for planning, udvikling og afvikling, hvorfor det er vigtigt, at du evner multitasking samt har en bred viden inden for PR, da brandudvikling og markedsføring af et event ligeledes er en del af dine opgaver som Event Manager.

Endvidere har du en kreativ tilgang til opgaverne, teknisk forståelse for logiske elementer, der er medvirkende til at skabe succes ved arrangementer, hvilket blandt andet indebærer design, visuel produktion, det økonomiske aspekt vedrørende budgetter samt forhandling og kundeservice.

Dine muligheder

Som Event Manager er mulighederne for at finde et spændende job i Danmark og udlandet mange – og gode. Du kan være manager for events lige fra kunst, kultur, Sports Management til styring af Melodi Grand Prix.

Mange starter med at arbejde som frivillig for sidenhen at komme i betragtning til en aflønnet stilling. Du vil indgå i en branche, der på en gang efterspørger kandidater, som er i stand til at aflæse et events målbarhed, arbejde med styringsværktøjet Balanced Scorecards samt kreative sjæle, der forstår at udvikle koncepter til events.

Har du uddannet dig inden for sport og idræt, vil du højst sandsynligt finde job i forbindelse med afholdelse af sports events – om det er til børn, unge eller voksne, for virksomheder, eller som en del af et større projekt, er blot nogle af de udfordringer, du kommer til at møde i din dagligdag som Event Manager.

Hvis din passion mere er inden for musik, er der gode muligheder for at finde job rundt om på de mange festivaller og kulturelle arrangementer, der afholdes oftere end nogensinde. Dit fremtidlige job afspejler dine interesser og dit valg af speciale fra uddannelse.

Din baggrund

Der findes som sagt ikke en ensporet uddannelse, der kvalificerer dig til jobbet som Event Manager, men et godt udgangspunkt er en professionsbachelor i Leisure Management. Læs en uddannelse, der lærer dig at planlægge og udføre opgaver inden for marketing, oplevelsesøkonomi, information og ledelse. Måske har du en PBA i Innovation & Entrepreneurship eller Sports management. Kort sagt er mulighederne for efteruddannelse rigtig gode, og med en HD i Organisation eller erhvervsøkonomisk kandidatuddannelse er du bedre stillet i forhold til at få de bedst mulige stillinger. Endvidere er dine muligheder for at komme i betragtning til de ledige job ganske udmærkede, såfremt du har en bachelor i erhvervsøkonomi, særligt hvis denne er specialiseret inden for international turisme og fritidsmanagement.

Endvidere er det vigtigt, at du har fingeren på pulsen i forhold til de sociale medier og er i stand til at foretage kvalitative 'feasibility studies' før opstarten på dit projekt – særligt i forbindelse med job uden for Danmark, da der er store omkostninger forbundet med at engagere sig udenlands. Disse undersøgelser skal du ligeledes være i stand til at præsentere over for en eventuel Event Director, særligt hvis du har et event marketingjob.

Fremtidsmuligheder

Ansættelsesmulighederne er generelt gode, særligt i kommuner i Hovedstadsregionen og i større byer, herunder Herning og København, hvor efterspørgslen på kulturelle tiltag i form af events er konstant stigende, hvilket blandt andet skyldes det boom oplevelsesøkonomien oplever.

Start i dag – og bliv et job som Event Manager rigere

Hvis du kan spejle dig ovenstående, er det et job som Event Manager du skal søge. Du kan allerede i dag uploade dit CV. På den måde bliver du synlig for de mange virksomheder, der har brug for lige netop dig. Hvis du opretter en Jobagent hos os, modtager du de ledige stillinger, der matcher netop dine krav og kvalifikationer direkte til din mailboks. Har du en smartphone, kan du downloade vores job-app og derved være 100% opdateret på de nye stillingsopslag. Vores job-app fungerer til både iPhone og Android.