Job som indkøbschef

En stilling som indkøbschef er et karrierejob, som kræver gode forhandlingsevner, diplomati og et godt økonomisk overblik. En indkøbschef, og dennes indkøbsassistenter, arbejder typisk for en engrosvirksomhed.

Engrosvirksomheder køber varer ind i store partier direkte fra producenterne, som de herefter sælger videre til håndværksvirksomheder, industrien eller detailhandlen. Større firmaer kan også have egne indkøbere, og indkøbschefer, ansat til at håndtere deres vareindkøb.

Søger du job som indkøber, eller har du planer om at blive indkøbschef, skal du være indstillet på en verden, som er meget forskellig fra din egen private indkøbstur.

Din baggrund

Der er flere måder, hvorpå du kan få job som indkøbschef, men mange virksomheder kræver, at du har en handelsmæssig uddannelse som eksempelvis HH og erhvervsmæssig erfaring inden for indkøbsbranchen. Merkantile uddannelser er også en god indgangsvinkel til ledige stillinger som indkøbschef.

Det er dog også en mulighed at arbejde sig op i en virksomhed. Man kan eksempelvis starte som handelselev i en virksomhed med en indkøbsafdeling og under forløbet specialisere sig i indkøb. Bliver du fastansat som indkøbsassistent, kræver det naturligvis herefter noget efteruddannelse i ledelse, førend du endelig søger job som chef.

Arbejdsopgaver

Som indkøbschef er det dit ansvar at planlægge virksomhedens indkøb. Du skal kontrollere virksomhedens varebeholdning, holde øje med markedets udbud og efterspørgsel samt kunne forudse tendenser indenfor din branche. Dine medarbejdere sørger for at indhente tilbud og sammenligne priser inden selve indkøbet. Som indkøbschef har du ansvar for dine medarbejdere samt det overordnede ansvar for virksomhedens indkøbsstrategi og økonomi. Afhængig af arbejdspladsen kan jobbet som indkøbschef også omfatte en del forretningsrejser. Her er det din primære opgave at møde dine leverandører og se deres sortiment og vareudbud.

Fremtidsmuligheder

Dine fremtidsmuligheder afhænger af din uddannelsesbaggrund og din erhvervserfaring, men der er god mulighed for at kunne arbejde sig frem til netop den arbejdsplads, som du ønsker at være indkøbschef for. En karriere som indkøbschef er en lederstilling med rig mulighed for udvikling, som også kan åbne døre til andre ledige job og virksomheder, som søger ledere.

Job som indkøbschef?

Leder du efter et job som indkøbschef, kan du oprette en Jobagent på stepstone.dk og modtage mails om relevante, ledige job i din indbakke. Samtidig er det også muligt at uploade dit CV, så en eventuelt kommende arbejdsplads kan finde frem til dig.