Job som leder

Har du indblik, udsyn og er din søgning målrettet efter din fremtidige karriere, så har du nogle af de essentielle grundsten, der former en god leder. En afgørende egenskab som leder er både at kunne kigge ind i sig selv og ud i verden, da det klæder dig bedst muligt på til at lede en større eller mindre gruppe mennesker.

Som leder forventes du at kunne bevare overblikket selv i de mest pressede situationer samt være hoveddrivkraften for motivation og engagement blandt dine ansatte.

Disse er blot overordnede kvalifikationer, som gør sig gældende – uanset om det er som offentlig leder, institutionsleder, manager, som administrator inden for HR eller skoleleder. Herefter kræves naturligvis indgående kendskab til det specifikke fagområde.

En leder – mange funktioner

Der følger et stort ansvar med titlen som leder. Udover evnen til at holde hovedet koldt, når alt brænder på, forventes det ligeledes, at lederen behersker en række menneskelige kvaliteter. I en dagligdag med ledelse har du ansvaret for mange mennesker og deres trivsel på arbejdspladsen samt udvikling af disses kompetencer og opmuntre til samarbejde.

Mange tror, at en leder blot skal lede virksomheden mod gode resultater og økonomisk overskud, men det er langt fra det eneste arbejde. Som leder har du ansvaret for medarbejderudvikling, afholdelse af MUS og naturligvis det praktiske og økonomiske aspekt.

Arbejdsopgaver

Dine jobmuligheder afhænger af din uddannelse, men erfaring har også stor indflydelse på din fremtid.

Bliver du eksempelvis ansat som projektleder, vil dine arbejdsopgaver blandt andet være udarbejdelse af tidsplan, økonomisk styring, ansvarlig for overholdelse af tidsplaner og sørge for rapportering til samarbejdspartnere. Det kræver kontakt, løbende kontrol over de konstante afvigelser i jobbet som projektleder, teamleder, områdeleder eller management generelt.

Søges job inden for et fag, hvis hovedvægt ligger på det menneskelige aspekt, er en lederstilling som skoleleder eller uddannelsesvejleder en oplagt mulighed. Her er det afgørende, at du udstråler autoritet, er åben, ansvarsbevidst og kan træffe de rigtige beslutninger inden for de givne, og ofte sparsomme, rammer. Du skal have et pædagogisk og strategisk syn på udviklingen af skolesystemet og møde dine ansatte med empati og i øjenhøjde. Som skoleleder kan du betragte din stilling som en slags Talent Management, der med et mål for øje, nemlig at forbedre skolesystemet og udviklingen af denne, søger at ruste lærere og undervisere på bedst mulige måde.

Søg lederjob med StepStone

Søg job som leder eller inden for ledelse allerede i dag på stepstone.dk. Her kan du uploade dit CV, se ledige stillinger og give virksomheder mulighed for at finde dig i mængden. Du kan også oprette en Jobagent, så du kan modtage ledige job direkte i din mailboks. Download vores job-app, som du kan downloade til android eller iPhone - på den måde har du de ledige stillinger lige ved hånden, uanset hvor du befinder dig.