Job som produktchef

Videreudvikling af produkter med et kreativt mindset og benhård perfektionisme er nogle af de nøgleord, der knytter sig til jobtitlen som produktchef.

Generelt handler alle lederjob om at fastsætte og sidenhen realisere de fremsatte mål for virksomheden. På mellemniveau finder man blandt andet stillingen som projektleder eller Product Manager, hvor det primært handler om at nå det fremsatte mål for et specifikt produkt. Det sker typisk i forbindelse med et projekt, en opgave eller lignende.

Et arbejde som produktchef er et meget alsidigt job forstået på den måde, at ingen dage ligner hinanden, og at man er med i den kreative markedsføringsproces af virksomhedens produkter. Der er altså et strejf af markedsføringsjob tilknyttet.

Én stilling – meget alsidighed

Man kan groft sagt opdele jobbet som produktchef op i tre kategorier: forretning, teknologi og kundeservice.

Med forretning forstås, at Product Management overordnet set varetager en funktion med forretning og profit i fokus. En produktchef er medvirkende til at optimere produkter i forhold til at nå virksomhedens mål og samtidig søge at maksimere overskuddet af investeringerne.

På det teknologiske plan menes der, at du som produktchef skal være i stand til at forstå teknologien og omfanget af de kræfter, der er afgørende for at kunne træffe de rigtige beslutninger i forhold til kundernes krav og lignende. Det er vigtigt, eftersom produktchefer bruger mere og mere af deres arbejdstid i tæt dialog med det hold, der rent fysisk udvikler produkterne, end noget andet sted i virksomheden.

Med kundeservice forstås produktchefens rolle som kundens talerør indenfor virksomedens fire vægge. Det er vigtigt at være passioneret omkring brugeroplevelsen, og det betyder ligeledes, at produktchefen skal ud i virkeligheden for at teste produktet, tale med brugerne og tage feedback med tilbage til virksomheden. Det er specielt vigtigt i opstartsfasen, da et produkt er ligegyldigt uden brugere eller købere.

Arbejdsopgaver

Som produktchef har du det overordnede ansvar for virksomhedens produkter og udviklingen af dem. Du skal i samspil med dine medarbejdere være kreativt tænkende og økonomisk orienteret samt bevare overblikket over og være orienteret omkring, hvad der rører sig på markedet. I store virksomheder vil du ofte indgå i dialog og tæt samarbejde med de øvrige produktchefer for på bedst mulige måde at kunne optimere og synkronisere tanker, der i sidste ende resulterer i det perfekte produkt. Du vil være tovholder på produktudviklingsprojekter og konstant sørge for, at allerede eksisterende produkter holdes opdaterede og markedsrelevante.

Et andet aspekt af jobbet som produktchef er at have et så indgående kendskab til virksomhedens produkter, at du kan bistå eventuelle kundeservicemedarbejdere med viden i forbindelse med produktspørgsmål, klager, service eller lignende henvendelser fra kunder.

Din baggrund

Alt afhængig af dine interesseområder kan du tilpasse dit valg af uddannelse, så det matcher din fremtidige jobsøgning. Måske interesserer du dig for medicinalindustrien, måske er du mere orienteret inden for FMCG eller noget helt tredje. Uanset hvilke præferencer du har, er der her et par eksempler på mulige uddannelser.

Du har måske en professionsbachelor som diplomingeniør i integreret design, hvor du blandt andet bliver uddannet til at kunne udvikle produkter på et niveau, hvor både design, funktionalitet og kvalitet går op i en højere enhed. Med kompetencer som disse vil du kunne finde nyt job som produktchef, projektleder, kvalitetschef eller inden for management af kvalitet.

Interesserer du dig mere for industriel produktion, er en 2-årig kandidatuddannelse i produktion at foretrække. Her lærer du processerne bag produktionen at kende, du får indsigt i, hvordan man får den mest vellykkede produktion, et indgående kendskab til planlægning samt værktøjer til at kunne kombinere ledelse på tværs af produktionen. Hvis du har kendskab og lyst til et job, der inkluderer ledelse og et stort ansvar, er det måske et job som produktionsdirektør, sektionschef eller Marketing Manager du skal søge.

Søg dit nye job her

Se vores de ledige stillinger som produktchef allerede i dag på stepstone.dk. Vi har et stort udvalg af ledige job og muligvis også et, der passer lige netop til dig. Når du uploader dit CV her, giver du virksomhederne mulighed for at finde dig i mængden. Du kan også nemt oprette en Jobagent og på den måde let og ukompliceret modtage de ledige job direkte i din mailboks. Download vores job-app, som du kan downloade til android eller iPhone – på den måde har du de ledige stillinger lige ved hånden, uanset hvor du befinder dig.