Job som teamleder

Som teamleder er din overordnede opgave at få din gruppe af medarbejdere til at fungere på bedst mulige måde. Stadig flere og flere virksomheder efterspørger ledere til at varetage opgaver og projekter – kortvarige såvel som varige ansættelser.

Dette kan være i form af arbejde som en Team Manager, projektleder eller Marketing Manager ville kunne varetage. Der er stigende efterspørgsel på omstillingsparate medarbejdere, hvis baggrund rummer mere end blot en enkelt videregående uddannelse.

Det er dit job at få dit team til at samarbejde og have for øje det fælles bidrag, da dette er medvirkende til at skabe god energi, team spirit og sammenhold medarbejderne imellem.

Hvor kan jeg arbejde?

Mere eller mindre alle store og mellemstore virksomheder har teamledere eller projektledere ansat – hvad enten det er en periodebestemt kontrakt eller en fastansættelse. Både den offentlige såvel som den private sektor gør brug af teamledere, da det er medvirkende til at understøtte organisationsstrukturen og sikre medarbejdere, og ikke mindst projekterne på alle virksomhedens led, de bedst mulige vilkår. Længere nede finder du et par eksempler på mulige ansættelsesområder. Der er gode muligheder for at søge job i Danmark, særligt i de større byer, herunder København, Aarhus eller Holbæk. Hvis du leder efter et nyt job, og gerne vil til udlandet, kan du søge job i en international virksomhed med kontorer rundt omkring i verden, og på den måde varetage et team i en af virksomhedens udenlandske afdelinger.

Arbejdsopgaver

Som teamleder er du 'the go to'-person i teamet og den, der har ansvaret for medarbejderne. Du skal have dit teams måde at interagere og samarbejde på for øje og sikre, at hver enkel af dine medarbejdere udfylder deres rolle i teamet – hvis ikke, kan det være nødvendigt at lave en rokering med andre teams i virksomheden. Endvidere er det ligeledes vigtigt, om end ikke altafgørende, at du formår at sætte klare etiske regler til fordel for samarbejdet. Du arbejder ud fra etiske principper, idet du som teamleder altid er i blandt dit team og ikke indtager en lederposition, som en typisk afdelingschef eventuelt ville gøre.

Når du har en funktion inden for ledelse, er det ligeledes din opgave afholde teambuilding-kurser og udvikle dine medarbejders samarbejdskompetencer igennem praktiske øvelser. Du har også ansvaret for afholdelsen af teamudviklingssamtalen, TUS, hvor hele teamet vurderer og konkluderer ud fra den overordnede indsats. Som teamleder eller projektleder er det dig, der styrer samtalen og sikrer, at alle holder fokus på det samme emne, således at samtalen ikke løber ud af en forkert tangent.

Baggrund

Der findes ikke en snorlige vej til et job som teamleder, da mere eller mindre alle brancher benytter sig af arbejde på tværs af grupper eller teams. Du kan for eksempel blive en akademisk orienteret teamleder, hvis job er at bruge sin specialviden til at sammensætte teams, der tilgodeser virksomheden bedst muligt. Til en sådan stilling har du måske en uddannelse i pædagogisk sociologi, europastudier eller Lifelong Learning: Policy and Management. Som sagt er mulighederne uendelige.

Inden for den sociale sektor er mulighederne ligeledes gode. Du kan blive teamleder for en institution eller afdeling på et hospital. Her har du måske taget Den Offentlige Lederuddannelse, DOL, eller har en master i etik og værdier i organisationer.

Fremtidsmuligheder

Jobmulighederne er generelt gode, og det er ligeledes en optimal mulighed for at avancere inden for branchen. En teamleder kan sidenhen finde ansættelse som eksempelvis Director, da tidligere erfaringer har været med at klæde ham eller hende på til et job med større ansvar.

Søg dit nye job som teamleder her

Søger du job som teamleder? Optimér din jobsøgning samt dine chancer for at finde det perfekte job. Klik ind, upload dit CV, se ledige stillinger og giv virksomhederne mulighed for at finde dig i mængden allerede i dag. Hvis du opretter en Jobagent, kan modtage ledige job direkte i din mailboks – eller ved at downloade vores job-app kan du få de ledige stillinger serveret, uanset hvor du befinder dig. Vores app fungerer både til Android og iPhone.