Jobsøgning som leder

Kan et re­k­rut­te­rings­bu­reau hjælpe dig i din job­søg­ning?

Langt fra alle jobsøgere er bevidste om de muligheder, et rekrutteringsbureau tilbyder. Sat på spidsen kan rekrutteringskonsulenterne gøre en del af jobsøgningsarbejdet for dig. I det følgende får du brugbar viden om, hvordan rekrutteringsbureauerne kan indgå i din jobsøgning.Et rekrutteringsbureau er en konsulentvirksomhed, der hjælper rekrutterende virksomheder med at finde den helt rigtige kandidat. Her hjælper rekrutteringskonsulenter virksomheder med rekrutteringsprocessen, som for mange kan være en stor mundfuld.

Rekrutteringskonsulenterne er specialiserede i at forstå virksomhedens behov og kan derfor bistå virksomheden i hele processen, der ofte omfatter at skrive en god jobannonce, eksponere den, modtage og gennemlæse ansøgninger, udvælge kandidater og kalde dem til samtale.

Hos virksomheder, der søger ledere eller andre erfarne medarbejdere, indebærer rekrutteringen også at evaluere første hold ansøgere, indkalde til anden samtalerunde og gennemføre personlige og logiske tests med de indkaldte kandidater.

Så går du ikke galt i byen …

Udover at hjælpe virksomheden med rekrutteringsprocessen består en del af rekrutteringskonsulenternes arbejde også i at vedligeholde et stærkt netværk af kvalificerede kandidater, der passer inden for rammen af bureauets speciale.

Som jobsøger er du ofte sikret en skridsikker proces, hvis du henvender dig til et rekrutteringsbureau, fordi rekrutteringskonsulenterne nøje rådgiver dig om relevansen af at ligge i deres database. De sørger for, at netop din profil er relevant inden for det område, som bureauet henvender sig til.

Ofte er rekrutteringsbureauerne opdelt efter branche, så de er specialiserede inden for eksempelvis ledelse, økonomi, revision, administration, salg og marketing.

Sådan finder rekrutteringsbureauerne dig

Hos rekrutteringsbureauerne finder rekrutteringskonsulenterne kandidater på flere måder. De benytter sig enten af search, hvor konsulenterne søger de rigtige kandidater frem på eksempelvis sociale medier, eller også anvender de selection, hvor de slår en jobannonce op på eksempelvis StepStone, modtager ansøgninger, og gemmer relevante kandidater i deres database til senere brug.

De fleste rekrutteringsbureauer anvender i dag en kombination af metoderne.

For få jobsøgere er bevidste om mulighederne

Ikke alle jobsøgere er klar over mulighederne, som et rekrutteringsbureau tilbyder. StepStone samarbejder med flere rekrutteringsbureauer, og hos os kan du orientere dig om bureauerne, deres speciale og mange jobtilbud.

Du kan overveje at henvende dig til relevante bureauer og få mere at vide om relevansen af at blive oprettet hos dem. Og hvem ved – måske kommer der et jobtilbud eller to hen ad vejen. Her er chancen for at få jobbet måske endda større end ved almindelig jobsøgning. For hos rekrutteringsbureauerne er du ofte kun er én ud af fem og ikke én ud af 50.

Gå til oversigten over rekrutteringsbureauer her.

Læs også