Nyhedsarkiv

Ny geo-feature forbedrer din jobsøgning

Måske du gør dig tanker om, hvor du gerne vil arbejde – og ikke mindst transporttiden til og fra arbejde. Det gør langt de fleste, når de søger nyt job. Derfor har vi gjort det nemmere for dig at søge job inden for en bestemt radius – typisk fra din bopæl – med vores nye feature, radiussøgning.


Ny global undersøgelse: Fremtiden byder på norske og albanske kolleger – men måske du flytter til USA

Danmark er blevet mindre attraktiv for udenlandsk arbejdskraft, viser ny global undersøgelse. Men hvilke nationaliteter ønsker egentlig at arbejde i Danmark, og hvor villige er vi selv til at flytte ud af landet for det rette job og hvortil? Få svarene her.


Få det bedste ud af kortvarig stress

Kortvarig stress. Den får pulsen til at stige og hjertet til at banke hurtigere. Men vidste du, at du alene ved at ændre dit syn på stress kan reducere skadelige virkninger og minimere risikoen for at blive syg? Det mener videnskaben.


Én god grund ...

At holde dit CV opdateret hos StepStone virker måske ikke så aktuelt for dig lige nu. Men der er en rigtig god grund til at gøre det, som ville være ærgerlig for dig at misse.


Tyske SingedIn lanceres i Danmark

De seneste år er der sket en eksplosion i udviklingen inden for alternativ jobsøgning med videoansøgninger og Tinder-lignende apps, der skal få jobsøgere hurtigere i job. Nu lanceres tyske SingedIn i Danmark, som giver danske jobsøgere mulighed for at udtrykke sig musikalsk overfor kommende arbejdsgivere.


Afslut jobsamtalen med bravur – her er 5 spørgsmål, du kan stille

»Har du flere spørgsmål, inden vi slutter?« Du har sikkert været til jobsamtale og fået netop det spørgsmål, og langt de fleste undviger denne mulighed for at give samtalen lidt ekstra. Men bruger du din taletid fornuftigt, kan du stille flere gode spørgsmål, som vil efterlade arbejdsgiver med et godt indtryk.


Her er prognoserne: Det betyder Trump-sejren for det danske arbejdsmarked

Det, som ingen troede ville ske, skete. Donald Trump sejrede over Hillary Clinton og gør nu klar til sit indtog i embedsboligen i Washington. Der har igennem hele valgperioden været mange spekulationer og prognoser over, hvordan Trump-sejren vil påvirke det danske arbejdsmarked, og vi præsenterer dig for et udvalg af dem.


Kan et rekrutteringsbureau hjælpe dig i din jobsøgning?

Langt fra alle jobsøgere er bevidste om de muligheder, et rekrutteringsbureau tilbyder. Sat på spidsen kan rekrutteringskonsulenterne gøre en del af jobsøgningsarbejdet for dig. I det følgende får du brugbar viden om, hvordan rekrutteringsbureauerne kan indgå i din jobsøgning.


Sådan søger du job i det private erhvervsliv

Konsulenthuset Ballisager har igen i år undersøgt virksomheders rekrutteringsproces og præferencer. Vi sætter fokus på et udvalg af analysens resultater, der er gavnlige for dig, der vil søge job i det private erhvervsliv.


Sæt fokus på dine anbefalinger - de kan gøre forskellen for din karriere

Anbefalinger fra dine tidligere arbejdsgivere kan, hvis de er gode, give dig et forspring i ansøgningsbunken og tilmed drømmejobbet. Men ikke, hvis ingen læser dem. Her får du 3 gode råd til at sætte fokus på dine anbefalinger.


Spritnye tal viser: Sådan skal du søge job anno 2016

Kig fortsat på jobportalerne og fortæl dit netværk, at du er jobsøgende. Men fat dig kort og præcist, når du udarbejder CV og ansøgning. Og hvis du ringer til virksomheden, har du i gennemsnit 4 minutter og 36 sekunder. Det er blot nogle af konklusionerne fra Konsulenthuset Ballisagers netop offentliggjorte Rekrutteringsanalyse 2016.


10 tips: Få den bedste start på jobbet efter ferien

Drinken med den fine, lille parasol erstattes af tjæresort filterkaffe fra kanden, og strandstolen viger for den mere ukomfortable kontorstol. Det kan være en anelse demotiverende at komme tilbage til arbejdspladsen efter en lang og dejlig ferie. StepStone giver dig nyttige tips, der kan hjælpe dig til at bevare lidt af ferieoptimismen.


11 fordele når du er en erfaren ansøger

Som erfaren ansøger er der flere forhold, du kan slå på i dine ansøgninger, der vil gøre dig til en attraktiv medarbejder på mange arbejdspladser. Brug dem som inspiration, når du søger nyt job, men føler, at du har alderen mod dig.


Er du en aktiv eller passiv jobsøger?

Der er forskellige måder at være jobsøger på – og selvom du ikke aktivt søger job, kan du godt være jobsøger alligevel. Se her hvordan.


Er jobbet det rette for dig?

Det er op til virksomheden at vurdere, om du er den rette til jobbet. Men det er op dig til at vurdere, om jobbet er det rette for dig. Derfor skal du lære dig selv at afkode de jobannoncer, du finder.


Undgå fejl på sociale medier som jobsøger

Facebook-billeder, dating-profiler, blogs og indlæg på internetsider. Det er bare eksempler på noget af det, arbejdsgiver kigger nærmere på, når de vil vide mere om en ansøger. Og du kan godt regne med, at de sociale medier kommer til at spille en rolle i jobsøgningen.


5 trin til dit nye job

Det kan være en svær proces at finde et nyt job, som virkelig passer dig. Du bør derfor nøje overveje, hvilket job du kunne tænke dig, og forberede din jobsøgning med dit drømmejob i tankerne. Få overblik over hvilke 5 trin du skal igennem, når du søger job.


Har du modet til at søge uopfordret?

Hvis ikke, så bør du tage dig mod til. Og det er der flere årsager til. Den vigtigste er, at 37 % af de private virksomheder i 2015 ansatte på baggrund af uopfordrede ansøgninger og overhaler derfor både rekrutteringsbureauer og intern rekruttering inden om.


Tør du optage dig selv?

Det gamle år har budt på mange forandringer – og også rekruttering er under udvikling. Videorekruttering er blevet mere udbredt, og det forventes at blive en mere integreret del af rekrutteringsprocessen i flere virksomheder. Er du forberedt?


Intet maraton – har du en chance?

Vi har tidligere fortalt, hvordan sportspræstationer på CV’et kan bringe dig nærmere drømmejobbet. Men har du stadig en chance blandt andre ansøgere, hvis du ikke kan skrive maratonløber eller ironman på CV’et?


Derfor skal du være proaktiv jobsøger

Jobsøgning er en proaktiv proces, om du søger opfordret eller uopfordret, men bør du tage mere initiativ end indsendelse af ansøgningen kræver? Der findes mange holdninger til spørgsmålet om, hvorvidt du bør gribe knoglen og ringe til den virksomhed, du søger job hos. Tre erhvervskvinder er blevet spurgt om deres holdning til emnet.


3 ting, der ofte misforstås i jobsøgning

Det er ikke let at søge job. Der er mange skrevne og uskrevne regler, du skal tage højde for, hvis du vil lande det job, du søger. Og for at du ikke bliver skuffet og kommer frustreret ud af processen, sætter vi fokus på nogle anderledes faldgruber i jobsøgningen.


StepStone søger statsminister 2015

StepStone har på vegne af Danmark søgt efter en ny statsminister. Vi har fået mange gode bud og kreative ansøgninger – tusind tak! Efter at have nærlæst dem alle sammen og voteret, har vi fundet vinder.


Se, hvorfor du skal søge job til sommer

Selvom kalenderen skriver sommer, kan det stadig godt betale sig at kigge sig om efter et nyt job. Det er generelt en god idé at fortsætte jagten på et job, når man forventer, at andre trækker sig fra slagmarken. Men hvorfor er det så godt at søge job i sommermånederne?


Sådan gør du: Den gode elevatortale

Kan du præsentere og sælge dig selv på under et minut? Det lyder umiddelbart nemt, men det er faktisk sværere end man tror at pitche sig selv eller sin gode idé på den tid, der svarer til en elevatortur fra toppen til bunden af en bygning.


7 klichéer du bør undgå i dit CV

Klichéer er ikke bare kedelige og udtryk for manglende fantasi. De kan også være dræbende for dine jobchancer. StepStone guider dig udenom de værste.


Kreativitet gør din jobansøgning livlig

Det kan være meget demotiverende at være én ud af mange i ansøgningsprocessen. Det handler ikke om at kunne stå på hænder eller være fandenivoldsk, men om at fremhæve sine kvalifikationer i en kreativ, forretningsorienteret vending.


Få din fritid med i jobsøgningen

Når arbejdsgivere læser ansøgninger, kan både uddannelses- og stillingsbetegnelser ligne hinanden. Derfor kan det være en god idé at skille dig ud med det, der kan være helt unikt for dig: Din fritid.


Største turn offs: 5 grunde til du ikke får jobbet

Konsulenthuset Ballisager har spurgt 724 virksomheder, hvad der tænder deres advarselslamper i ansættelsen af nye medarbejdere. Undersøgelsen viser, at mange korte ansættelser indtager en suveræn førsteplads.


Jobbet er også til samtale hos dig

Når du først er kaldt til jobsamtale, er d et ikke kun vigtigt at fokusere på, hvad du kan tilbyde virksomheden. Det er også vigtigt, at du sikrer dig, at virksomheden er den rette for dig. StepStone vejleder dig i hvordan.


3 gode råd: Sådan skiller du dig ud til jobsamtalen - sæt fokus på fællesnævnere

Flertallet af jobsøgende kandidater sætter fokus på at differentiere sig, men du kan faktisk differentiere dig ved at sætte fokus på fællesnævnere. StepStone vejleder dig i hvordan.


Vi afliver 5 sejlivede myter om dit CV

Flertallet af os er ikke født sælgere - og slet ikke når det kommer til at sælge os selv. Det er ofte et forlegent og ukomfortabelt anliggende at snakke om sig selv. Derfor sætter StepStone fem sejlivede myter om dit CV under luppen, da det er et nøgleværktøj til karrieremuligheder og i sandhed et salgsdokument: Salget af dig.


Vil du have jobbet - så tal chefens sprog

Oplever du, at din jobansøgning gang på gang havner i nej-bunken? Det er måske, fordi ansøgningen handler for meget om dig, dine ønsker og dine behov. Skift fokus fra din egen virkelighed til chefens og ryk op blandt de få udvalgte.


Værd at vide når du bliver testet

I Danmark testes der! Børn testes i skolerne og når man(d) kommer på session, bliver man mødt med kravet om at tage forskellige tests. Og vi er ikke færdige med at blive testet - når vi kommer ud og skal have jobs, bliver vi oftere og oftere mødt med kravet om at tage en eller anden form for test.


6 ud af 10 får job på opslåede stillinger

Hos StepStone er vi fortalere for at sprede jobsøgningsaktiviteterne i jagten på det rette job. Ikke desto mindre er det interessant, at stillingsannoncer indtager førstepladsen som det sted, hvor flest kandidater får deres job. I hvert fald når vi ser på Djøfs Arbejdslivsundersøgelse 2014.


Med teambuilding skal sjælen med på arbejde

Udbuddet inden for teambuilding spænder vidt fra gastronomi i selskab med mesterkokke til at køre rundt på en pløjemark i firehjulstrækker. Men betyder det overhovedet noget, hvad man gør? StepStone formidler nyttig viden om teambuilding.


Banksektoren i stor forandring

Finanskrise, faldende beskæftigelse og store strukturelle forandringer er de ord, der oftest betegner finanssektoren i dag, én af de største branchesektorer i Danmark. I reglen omfatter sektoren både bank-, realkredit- og forsikringsinstitutter samt forsikringsselskaber og it-virksomheder, brancher der på hver deres måde er blevet ramt af krisen.


Brug din forskel i jobansøgningen

I nogle jobfunktioner kan det at være anderledes være en styrke, og det handler om, at kunne se styrken i sin forskellighed, når man laver en jobansøgning.


Din fremtidige arbejdsgiver googler dig

De allerfleste af os har megen fornøjelse af, at Google er en eminent søgemaskine. De af os, der i midten af 90'erne surfede rundt mellem diverse halvdårlige søgemaskiner, forstår i hvert fald at værdsætte dette næsten totale indeks over internettet.


Den dobbelt dårlige samvittighed

Nutidens mand opprioriterer ikke privatlivet i forhold til karrieren... Det er en udbredt myte, at mænd opprioriterer deres privatliv på bekostning af karrieren. På trods af, at mænd ønsker bedre balance mellem privat- og arbejdsliv, forholder det sig stik modsat.


Den frygtede personlighedstest

Mange virksomheder anvender i dag personlighedstest, når de skal vurdere en ansøgerne til en ledig stilling. Personlighedstesten skal afdække de sider af ansøgerens personlighed, som ikke umiddelbart kommer til udtryk under jobsamtalen.


Danskerne arbejder mere

"Danmark har en disciplineret arbejdsstyrke, der bevidst prioriterer arbejde frem for fritid." Danskerne tilbringer mere og mere tid på jobbet. For at undgå negative følger af det øgede arbejdspres, er det vigtigt, at det personlige bagland er i orden.


Danmarks nye kærlighedskonsulent

StepStone efterlyste i februar 2013 en kærlighedskonsulent til Danmarks erhvervsliv, som har både idéerne og evnerne til at skabe mere arbejdsglæde på jobbet. Master Fatman har udvalgt den helt rigtige blandt mange kvalificerede bud.


En grænseløs karriere

Livslang ansættelse opfattes ikke længere som noget positivt. Karrierebegrebet job-hopping har for alvor vundet indpas på det danske arbejdsmarked, og velvalgte jobskift kan være med til at gøre dig mere attraktiv for en fremtidig arbejdsgiver.


Drømmen om den store gevinst

Aktieløn er ikke et ideelt instrument til at motivere hverken ledelse eller medarbejdere. Flere og flere medarbejdere får tilbud om de såkaldte aktieoptioner. Men hvilke muligheder og faldgruber ligger der egentlig i at blive aflønnet på denne måde?


Træk i trådene

Over halvdelen af alle stillinger besættes via uformelle kanaler. Vend derfor blikket mod dit netværk, når der står jobsøgning på dagsordenen.


Effektiv kommunikation

Effektiv kommunikation er en af de vigtigste arbejdsmæssige færdigheder, da begrænsende kommunikation kan føre til misforståelser. Det er en kunst at udveksle meddelelser, forventninger og følelser korrekt. Visse mennesker har talent for at kommunikere, men det er også en kunst, der kan læres.


De rigtige karriereskridt

I denne serie vil vi systematisk beskrive de faglige krav, der stilles fra din første ansættelse som assistent til at være koncerndirektør i en international virksomhed.


Distancearbejde

I kraft af de elektroniske muligheder kan stadig flere former for arbejde udføres fra hjemmet. Når man som medarbejder får denne mulighed, er det en god idé at tænke fordele og ulemper godt igennem.


Er job-hopping acceptabelt?

Job-hopping - hurtige, hyppige jobskift for at fremme egne karriereinteresser - er blevet en af de vigtigste tendenser i den nye økonomi. Men der er stadig mange, som spørger sig selv, hvor acceptabelt det er. Mens det på den ene side kan fremme karrieren, risikerer man at få et ry som upålidelig eller beregnende.


Et æble om dagen giver glade kollegaer

Ti minutters motion om dagen kan give et klart løft i humøret og den psykiske energi. Men skal arbejdsgiveren nu også til at blande sig i, om vi dyrker motion, spiser sundt, ryger, eller har knas i parforholdet?


Få et liv, mens du lever

At gøre dit bedste er alt, hvad du behøver - og det ligger i din egen hånd. Dr. Jagdish Parikh, lektor, forretningsmand og forfatter, mener, at den harmoni, som mange af os søger i livet, kan opnås gennem en syntese mellem vestens viden og østens visdom.


Generation Ledig

Du har taget en lang uddannelse i den tro, at der ville være arbejde at få, når eksamensbeviset var i hus. Alligevel er udsigten til at få drømmejobbet som kommende kandidat temmelig grå. Uvejret ser ikke ud til at klare op i 2003, så hvad stiller du op?


Sådan besvarer du et telefonopkald fra en personalekonsulent

Har du nogensinde fået et telefonopkald om et job, som du ikke engang kan huske, du har søgt? Vil du gerne vide, hvordan du håndterer en telefonsamtale med en personalekonsulent, mens du er på arbejde?


Findes fremtidens markedsføring online?

Når man taler om markedsføring, er markedet der, hvor kunderne er - og det er i stigende grad online. Sociale medier er blevet en fast del af mediebrugernes hverdag i takt med, at internettet er blevet det foretrukne sted at læse avis, blogs, søge efter viden og foretage indkøb.


Flere kvinder inden for de tekniske fag

I de seneste år er antallet af kvindelige teknikere steget støt i EU. Og antallet af kvindelige forskere og ingeniører er steget hurtigere end for mænd. Ikke desto mindre er kvinderne stadig underrepræsenteret inden for de tekniske fag.


De 6 bedste grunde til at få lønforhøjelse

Mener du, at du er berettiget til en lønforhøjelse, men ved ikke, hvordan du skal overbevise din chef om at give dig den? Vi hjælper dig med at komme i gang med de 6 vigtigste grunde til lønforhøjelse.


De 5 universelle krav til et godt job

Gemini Consulting har gennemført én af de første dybdegående og internationale undersøgelser af lønmodtagere i industrilandene. Man har studeret 10.000 lønmodtagere i 13 industrilande, fra Vesteuropa, Japan, Rusland og USA, og har identificeret de samme fem nøglefaktorer for et godt job på tværs af kulturelle og økonomiske forskelle.


Ikke kun for fodboldstjerner

Når det kommer til konkurrenceklausuler, er du som medarbejder bedre stillet end tidligere.


Jeg er ikke som de andre

Hvem har ikke prøvet at få afslag på jobansøgninger - ja endda tonsvis, som hober sig op på skrivebordet, mens humøret daler? Afslag, som dog ikke behøver at hænge sammen med dine kvalifikationer. Måske er din ansøgning bare ikke personlig nok.


Nyuddannede akademikere må vente på jobs

At have bestået sin videregående uddannelse med bravur er ingen garanti for at få et job. Det fordrer hårdt arbejde med at udarbejde dit CV og dertil nedfælde et utal af motiverede ansøgninger. Der er imidlertid flere hjul, der skal begynde at rulle, førend ledigheden blandt nyuddannede akademikere atter falder.


Lær at håndtere de moderne arbejdsvilkår

Koncentrér dig om de konflikter, som er mest forstyrrende for arbejdet. Du skal ikke være bange for at tænke anderledes og bruge din fantasi.


Kvinder og stress

Både mænd og kvinder kan blive stressede, og begge køn har sommetider svært ved at få dagens timer til at slå til. Hos rådgivningsvirksomheden Markana, der til daglig arbejder med stresshåndtering og -forebyggelse, ser vi både mænd og kvinder bukke under med stress, men vi ser også, hvordan kvinder og mænd oplever denne stress forskelligt, og hvordan de to køn håndterer en stresset hverdag forskelligt.


Kroppen sladrer

Til en jobsamtale er det vigtigt, hvad du fortæller med din krop, og bl.a. håndtrykket kan have afgørende betydning.


Lillebror: Ny på tronen

Den autoritære og dominerende leder er ikke længere værdsat. Og er du den yngste i søskendeflokken eller mellembarn, så er der stor chance for, at du er den nye type leder. I modsætning til tidligere er det nemlig ikke længere så typisk at finde store søskende på lederposter.


Mænd og kvinder skal behandles ens

Den danske lovgivning stiller mænd og kvinder lige på arbejdsmarkedet. Sådan har det været siden ligebehandlingsloven blev indført i 1976. Kvinder må derfor ikke diskrimineres hverken ved lønforhandlinger eller forfremmelser.


Jobsøgning for seniorer

Måske har nogen sagt det til dig. Måske har du bare tænkt det for dig selv. Måske tror du, at din tid på arbejdsmarkedet er forbi. Måske er det slet ikke dig, din alder eller dine kompetencer der er noget i vejen med. Måske er det bare arbejdsmarkedet, der vender befolkningspyramiden på hovedet og henkastet stikker følere ud i alle retninger i forsøget på at mandsopdække det umulige.


Kraftig hårvækst forringer jobmulighederne

En ny undersøgelse viser, at stærkt behårede mennesker har mere end 10 gange så svært ved at lande drømmejobbet som personer med almindelig eller sparsom hårvækst. Samtidig er det oftest de synligt behårede der ryger først ud af virksomhederne i krisetider.


På arbejde hjemmefra

Når man begynder at arbejde hjemmefra, kan man se og mærke en forandring i arbejdslivet.


På jagt efter Danmarks mest sjældne jobtitler

Account manager, revisor, marketing koordinator, assistent, kundekonsulent, skorstensfejer eller elektriker? Jobtitler og karriereveje findes der rigtig mange af, men nogle af dem er så specielle og usædvanlige, at man måske aldrig tænker over, at man med de rette kvalifikationer også kan blive det.


Pas på lønstatistikken

Du kender måske situationen: Lønstatistikken viser, at du burde få væsentligt mere i løn. Du viser den til din chef. Han trækker en anden statistik op af skuffen. Den viser, at du faktisk får alt for meget!


Reaktioner på en opsigelse

Når du læser dette, står du måske over for en afgørende forandring i dit liv. Du er lige blevet opsagt fra dit job. Du har ikke selv valgt den situation, du står i lige nu, og måske tænker du, om du overhovedet kan klare det her.


Søg drømmejobbet mens du studerer og øg dine jobchancer

Sidder du og skriver speciale lige nu og tænker, at det er bedre at vente med jobsøgningen til specialet er afleveret? Hvis ja, så læs lige det her og tænk over det igen.


Seniorer i sving

At være ledig er jo ikke kun negativt, det giver også mulighed for at omdefinere sit arbejdsliv.


Sådan sikrer du dig mod ledighed

Ledighed betyder oftest en markant ændring i din økonomiske situation. Det er derfor en god ide at være forberedt på ledighed. Her får du syv gode råd, så pengene kan slå til.


Tid til refleksion: At opdage det du tror, du ikke ved

Tid til refleksion kan være en luksus i en travl hverdag. Vi siger ofte: "Den ene dag tager den anden" - nogle gange bliver det til uger eller måneder. Grunden til, at vi i det daglige kan være forfaldne til at udskyde en refleksion omkring vores liv, er vel ofte, at tankerne kræver rum, psykisk ro og et ekstra overskud.


Tilbage til kødgryderne

Kvinder stilles endnu dårligere på arbejdsmarkedet. Når der ikke er direkte krav til fædre om at tage barselsorlov, er det som regel mødrene, der bliver hjemme. Derfor kan den forlængede barselsorlov være et skridt i den forkerte retning på ligestillingsområdet - medmindre kvinderne forbereder sig.


Bliv "helt solgt" i jobsøgningen - se boligprogrammer

Det kan være svært at finde inspiration til jobsøgningen, men måske finder du den, hvor du mindst venter det. Når du svinger benene op på sofaen, tænder for fjernsynet og zapper rundt, så hold især øje med boligprogrammerne, for de kan måske lære dig en ting eller to.


Bliv personlig for at kickstarte din nye økonomikarriere

I den nye økonomi bliver formelle kvalifikationer en mindre vigtig del af hele den pakke, du udgør som ansøger. Du bør derfor prøve at manifestere din personlighed i alle faser af rekrutteringsprocessen - i dit CV, i interviews og i korrespondancen med mulige arbejdsgivere.


Det skrækkelige CV

Alle elementer i et CV skal være gennemtænkte, før du får arbejdsgiveren til at smile. Og mens det kan være forskelligt, hvilke kvalifikationer og kompetencer der bliver vægtet ved det pågældende job, er der en lang række faktorer, der skal være på plads i enhver ansøgning.


Sund fornuft sender studerende og jobsøgende til Jylland

En markant stigning af ansøgere til videregående uddannelser uden for landets største byer, prægede i den grad 2013. Håbet om færre afvisninger og bedre muligheder for efterfølgende job, lokker en stor del af de unge håbefulde ansøgere ud af hovedstaden.


Uligheden i Danmark er stigende

Det kan ikke komme som en overraskelse, at lønnens størrelse er en afspejling af udbud og efterspørgsel af arbejdskraft. Dette kan være en af forklaringerne på den enorme ulighed mellem højt-og lavlønnede, der helt ubemærket har været konstant stigende siden 2006. Spændet mellem lavtlønnede ufaglærte og højtlønnede akademikere er rekordstort i Danmark, der kun bliver overhalet af Malta, Tyskland og Tjekkiet.


Vær realistisk

Alt for mange studerende har urealistisk høje forventninger til, at det første job efter eksamen er lig med drømmejobbet.


Den virale jobansøgning

Igen i år har der været utallige kreative jobansøgninger og CV'er, som har vækket mediernes interesse og skabt opmærksomhed globalt. Vi har udvalgt nogle af dem, som vi synes har klaret sig bedst i årets løb og som vi bestemt synes er et kig værd - både til beundring og til inspiration.


Personlighedstest: Det er altid bedst at være ærlig

Virksomheder søger ikke kun efter kandidater der har de rette kvalifikationer til jobbet - kandidatens personlighed er også yderst vigtig. Derfor er der mange virksomheder, som beder dig udfylde en personlighedstest i forbindelse med din ansøgning.


Danmark søger statsminister

StepStone har på vegne af Danmark søgt efter en ny statsminister. De fem bedste ansøgninger blev udvalgt og via afstemning skulle den bedste kandidat kåres.


Etikette ved online jobansøgninger

Internettet er blevet vigtigt, ikke blot når du søger efter job, men også ved den stigende udbredelse af online jobansøgninger. Læs mere her for at finde en oversigt over, hvad der forventes og de mest almindelige fejl, når der søges job online.


10 gode råd til lønforhandlingen

Det allerbedste råd til en god og succesfuld lønforhandling er at være godt forberedt. StepStone har samlet ti gode råd, som du kan bruge til din forberedelse forud for lønsamtalen på jobbet.


Kurser eller uddannelse - et godt alternativ til lønforhøjelse

I den nuværende økonomiske situation er det svært at retfærdiggøre en lønforhøjelse. Det betyder dog ikke, at du ikke kan forhandle andre ting med din arbejdsgiver. I stedet for at bede om flere penge til lønningsposen, kan du forhandle om at få virksomheden til at betale et kursus eller en uddannelse.


At skrive det perfekte CV

Den gode ansøgning er vigtig, men det gode CV er mindst ligeså nødvendigt. Forestil dig, at arbejdsgiveren får 50 ansøgninger eller flere – i mange tilfælde læser han eller hun ikke ansøgningen, men dit CV. Derfor er det vigtigt, at du bruger tid på det.


Faldgruberne i et telefoninterview

Når du sender en ansøgning, skal du altid være forberedt på en telefonopringning fra arbejdsgiveren. Tidligere plejede virksomhederne at ringe for at aftale tid til en personlig samtale, men et fuldt telefoninterview bliver stadig mere almindeligt. StepStone forklarer, hvordan du bedst forbereder dig på et telefoninterview, og hvorfor en opringning fra en eventuel, fremtidig arbejdsgiver, er et godt tegn.


Få feedback på din jobsamtale

Det værste ved at søge et job er nok at modtage et afslag et par dage efter et interview, man egentlig selv syntes gik godt. Men behandler du afslaget positivt, kan du øge dine chancer for at få succes næste gang. Du skal ganske enkelt forsøge at finde ud af, hvad der gik galt og så undgå at begå samme fejl næste gang.


Gør et godt indtryk til jobinterviewet

Det øjeblik, du har ventet på så længe, er nu kommet. Nu er du nået dertil, hvor du skal fokusere på, hvordan du præsenterer dig selv ved et jobinterview. Husk disse tips, når du vil være sikker på, at du gør et godt indtryk.


Forberedelser til jobsøgning

I forbindelse med jobsøgning skal man være opmærksom på at der ikke findes nogen facitliste for hvordan f.eks. en ansøgning eller et CV skal se ud. Alle mennesker er forskellige og ser tingene på forskellig måde. Det man kan gøre er at opstille nogle retningslinjer for, hvordan det kunne gøres.


Jeg har ikke fået svar på min ansøgning. Hvad skal jeg gøre?

Du søgte for nyligt et spændende job, men du har ikke fået noget svar på din ansøgning endnu ... Det har alle prøvet. Det kunne også have været, at du ikke havde hørt noget fra virksomheden efter en jobsamtale. Hvad kan du gøre, hvis din ansøgning ikke fremkalder nogen reaktion? Her er nogle gode råd.


Kunsten at gå til jobsamtale

Alle ved, at det handler om at give et godt indtryk, når man er til jobsamtale. Men hvordan gør man det? Tidens trend på området peger på, at man skal føre sig frem og stille krav. Men en ny kvalitativ undersøgelse viser, at den mest sympatiske kandidat får jobbet, og at det handler om at være en flink fyr.


Opfølgning på ansøgning

Den professionelle ansætter sender - meget kort tid efter at ansøgningen er modtaget - et brev eller en e-mail til ansøgeren, hvori det bekræftes, at ansøgningen er modtaget. Hvis dette ikke sker, kan du godt tillade dig at ringe op for at checke, om ansøgningen er modtaget.


Hvordan nævner du en periode med arbejdsløshed i dit CV?

Du har været uden job i nogen tid og ved ikke, hvordan du skal nævne det i dit CV. Denne artikel giver dig nogle råd om, hvordan du kan forholde dig, hvis du har et hul i din ansættelseshistorik.


Projektarbejdets spilleregler

Projektorienteret arbejde står højt på ønskesedlen hos mange, når de søger job. Derfor er det en god idé at gøre sig spillereglerne klart, inden man springer ud i en projektansættelse.


Provisionsløn

I et salgsjob er der en række faktorer, der altid spiller ind hvis du skal være en dygtig sælger - det er personlige evner og karaktertræk som at kunne sætte sig ind i kundens behov, venlig og imødekommende optræden, uovertrufne kommunikative evner og situationsfornemmelse.


Kan du enes med din næste chef?

Forholdet til en chef er en af de vigtigste årsager til at blive i et job. Et godt forhold til din leder gør din hverdag på kontoret meget rarere, mere effektiv og vil hjælpe dig til større succes i dit arbejde.


Personlig gennemslagskraft gør livet meget nemmere

Hvorfor er dem, der får jobbet ikke altid de dygtigste? Hvorfor er der nogle, der har lettere ved at forhandle en god løn hjem end andre? Hvorfor er der nogen, der lettere kommer igennem med nye ideer i forhold til ledelsen end andre? Der er selvfølgelig flere svar på spørgsmålene, men ofte vil en væsentlig del af svaret være, at personlig gennemslagskraft er en afgørende faktor.


Indkaldt til jobsamtale

Når du først har lært at skrive den optimale ansøgning, og dit CV også får cheferne til at spærre øjnene op, så er det tid til at kigge på din samtale. Og det er naturligvis ikke noget, man gør et par timer før, man giver hånd til sin kommende chef.


Gode råd til den uopfordrede ansøgning

Når du vælger at søge uopfordret er der andre ting der gør sig gældende, end når du ansøger opslåede ledige stillinger. En af de vigtigste forskelle er, at du ikke har et konkret jobopslag at læne dig op af.


Hvordan holder du motivationen oppe, når du leder efter job?

Det kan godt være svært at finde motivationen, hvis du har været arbejdsløs et stykke tid. Men det er så utroligt vigtigt at blive ved med at være meget motiveret. Ellers kan det se ud, som om du har mistet selvtilliden, eller - meget værre - som om du ikke er interesseret i den stilling, du har søgt.


Hvornår er det relevant for dig at søge nyt job?

Lige som i et personligt forhold kan der være gode og dårlige tider på dit job. Somme tider er du i topform, motiveret og fuld af energi og belønnes med anerkendelse, forfremmelse eller lønforhøjelse. Og til andre tider fungerer det ikke så godt. Jobbet er ikke sjovt, der er ingen udfordringer, og du skal bogstavelig talt slæbe dig selv på arbejde.