Motivation og trivsel

5 tips til at byde dine me­d­ar­bej­de­re velkommen efter ferien

Det kan være svært at komme på arbejde, når ferien er slut. Men en varm velkomst til dine medarbejdere kan påvirke deres motivation og arbejdsglæde i tiden efter sommerferien. Her får du 5 tips til at byde dine medarbejdere varmt velkommen.Ferien er slut, og der begynder så småt at komme mere liv på kontoret. Sommerens stilhed er skiftet ud med fortællinger om ferien, der gik – og arbejdsopgaverne, der venter forude.

Alligevel kan det være svært for dine medarbejdere at vende tilbage til rutinen efter ferie, men du kan hjælpe dem godt på vej.

1. Byd varmt velkommen

De første arbejdsdage efter ferien er svære. Giv dine medarbejdere en varm velkomst. Sig til dem, at de har været savnet, og at det er rart, at de er tilbage. Spørg ind til deres ferie og del deres begejstring.

2. Giv lov til at være bagud

Opgaver, der ikke er overdraget under ferien, vil dine medarbejdere automatisk være bagud med. Sørg for at kommunikere, at dine medarbejdere skal prioritere, hvad der skal klares med det samme, og at du ikke forventer, at de klarer det hele på en dag eller to. Bed dem fordele resten af opgaverne ud på hele ugen. Tilbyd evt. et møde, hvor I prioriterer opgaverne sammen.

3. Spred ikke stress

Medarbejdere, der kommer tilbage fra ferie, er afslappede. Det er der ingen grund til at ødelægge. Nyd det, og giv dem lov. Fortæl dem, at det er i orden at holde helt almindelige arbejdsdage uden overarbejde.

4. Tilbyd hjælp

Der kan ligge mange opgaver til en medarbejder, der kommer hjem fra ferie. Ud over at tilbyde et møde, hvor I sammen prioriterer arbejdsopgaverne, kan du også tilbyde din hjælp, hvis der er mange hasteopgaver. Sådan får dine medarbejdere en god oplevelse af de første dage tilbage på pinden.

5. Giv ikke skyldfølelse

Giv ikke medarbejdernes ferie skylden for, at afdelingen er bagud. Ferien skal afholdes før eller siden, og giver du dine medarbejdere lov til at holde en uforstyrret ferie og have en blid opstart, har de meget mere energi til at indhente det tabte og mere til.

Om artiklen

Tippene er baseret på en artikel af Alexander Kjerulf, der er stifter af Arbejdsglæde nu. Han er kendt som en af verdens førende eksperter i arbejdsglæde og har holdt hundredevis af foredrag om emnet i over 30 lande.

Læs også