HR og rekruttering

Den globale arbejdsstyrke er klar til jobskifte

Den teknologiske udvikling og globalisering skaber udviklingstrang hos den globale arbejdsstyrke – både når det kommer til udvikling af eksisterende og nye kompetencer. Det fortæller 366.000 kandidater fra 197 lande i en undersøgelse foretaget af Boston Consulting Group og The Network.


Ny undersøgelse stadfæster god ledelse som afgørende for tiltrækning

I hvert fald når det kommer til en særlig type kandidater. It-specialisterne. Men hvad fortæller det os – ikke bare om kandidaterne, men om ledelse som disciplin?


Styrk arbejdsglæden i 2020 gennem synlig ledelse

Mening er i år den faktor, der skaber mest arbejdsglæde for danskerne. Det viser rapporten, God Arbejdslyst Indeks 2019, udarbejdet af Krifa, Videncenter for God Arbejdslyst og Institut for Lykkeforskning. Men ledelse er den faktor med størst potentiale til at øge arbejdsglæden.


Sådan får flest ledere job

Årets Megafon-måling for Danske Medier afdækker, hvordan flest ledere kommer i job. Brugbar viden for dig, der indimellem står med en lederopsigelse og udsigt til en kompleks rekrutteringsproces af den helt rette leder til din virksomhed. Læs om undersøgelsen og få tips til at komme i mål med ansættelsen.


Ram de rigtige kandidater med ny geo-funktion

Vi har optimeret din mulighed for at ramme de kandidater, der ønsker at arbejde i netop din virksomheds geografiske område. For kandidater stiller større og større krav til, hvor de gerne vil arbejde – og ikke mindst transporttiden til og fra arbejdspladsen.


Tilstedeværelse på sociale medier giver synlighed, men ikke nyt job

Selvom 91 procent af alle danskere har en profil på de store sociale medier, svarer 59 procent, at de ikke har benyttet de sociale medier til jobsøgning. Så selv om de sociale medier italesættes som stedet, hvor danskerne finder job, viser tallene noget andet, siger ekspert.


Ny global undersøgelse: Fremtiden byder på norske medarbejdere, for måske dine nuværende flytter til USA

Danmark er blevet mindre attraktiv for udenlandsk arbejdskraft, viser ny global undersøgelse. Men hvilke nationaliteter ønsker egentlig at arbejde i Danmark, og hvor villige er danskerne selv til at flytte ud af landet for det rette job og hvortil? Få svarene her.


Er du leder, er du gladere

Krifa, Institut for Lykkeforskning og Kantar Gallup har for tredje år i træk kortlagt danske lønmodtageres arbejdslyst. Tallene viser blandt andet, at ledere har højere arbejdslyst end deres medarbejdere. Men hvad driver lederes arbejdslyst?


Sådan opbygger du en talent pipeline

I takt med, at det bliver sværere at rekruttere højtuddannet arbejdskraft og specialister, øges behovet for at arbejde strategisk med talent. Og at opbygge gode relationer til de rette kandidater – også før du får behov for dem.


Det gode afslag

Det er ikke sjovt at sende et afslag. Oveni er det svært at formulere, så kandidaten ikke frustreres over en manglende forklaring. Men der findes gode, i hvert fald bedre, måder at give den hårde besked på.


Din geografiske CV-søgning og annoncering har ændret sig

Vi har optimeret mulighederne for at CV-søge og annoncere geografisk, hvor vi har samlet alt i én søgning. Her har vi blandt andet ændret på søgemekanismerne til gavn for både dig og kandidaterne.


Kender du forskellen på mænd og kvinders jobsøgning?

Både mænd og kvinder taler dansk, men måden kønnene konstruerer sproget på er forskellig. Mænd og kvinder påvirkes nemlig af en kollektiv ubevidst støj, som skinner igennem i både jobsøgning, på arbejdsmarkedet og i bestyrelser og ledelser.


5 tips til at byde dine medarbejdere velkommen efter ferie

Det kan være svært at komme på arbejde, når ferien er slut. Men en varm velkomst til dine medarbejdere kan påvirke deres motivation og arbejdsglæde i tiden efter sommerferien. Her får du 5 tips til at byde dine medarbejdere varmt velkommen.


"Mænd ender for tit som truttende hanelefanter"

Feminin og maskulin ledelse handler ikke kun om køn. Det er to kompetencesæt, som både mænd og kvinder skal mestre i arbejdet med sig selv og hinanden, hvis erhvervslivet skal trives og tjene flere penge. Det mener forfatter og executive coach, Birgitte Baadegaard, som er træt af forældede koncepter i moderne ledelse.


Onboarding, der virker: »Det skal være simpelt, sjovt og engagerende«

Hos den strategiske designvirksomhed Hello Group skal nye medarbejdere med det samme møde ånden og kulturen. Derfor har virksomheden etableret et set-up, hvor nye medarbejdere med et simpelt online styringsværktøj inviteres indenfor på arbejdspladsen. Og med stor succes.


International rekruttering er en stor, lyserød elefant

Mange virksomheder har svært ved at finde højt kvalificeret arbejdskraft, men mange har også bekymringer ved at rekruttere medarbejdere fra udlandet. Derfor fylder international rekruttering unødvendigt meget i HR. Men det behøver ikke være svært. Og ansætter du internationale medarbejdere, kan det både styrke din vækst og dine øvrige specialister.


Her er hemmeligheden bag en 4-dages arbejdsuge

Vi har længe været slaver af teknologi i vores arbejde, og den bedste er ikke længere den, der arbejder mest. Derfor er den fjerde revolution nu også kommet til kontorarbejderne. Det mener Henrik Stenmann, Senior Partner hos IIH Nordic, der har indført en 4-dages arbejdsuge. Her fortæller han om de største game changers. Og det er ikke kun iskolde regneark, der har styret beslutningen.


Kære medarbejder, vil du ha’ en henvisningsbonus?

Employee referral scheme, reference recruitment – eller på dansk en henvisningsbonus. Kært barn har mange navne, men hvad er op og ned, når din medarbejder anbefaler en kandidat?


Sådan engagerer du dine ledere i lederudviklingssamtalen

Flere virksomheder glemmer ofte, at den vellykkede medarbejderudviklingssamtale ikke kan løsrives fra lederudviklingssamtalen, den såkaldte LUS. De to har brug for hinanden for at skabe sammenhæng mellem virksomhedens mål og medarbejdernes handlinger.


Det er blevet sværere for dig at finde ledere og andre dygtige medarbejdere

Danske virksomheder har fået sværere ved at finde højtuddannet arbejdskraft, og derfor har Dansk Industri sat fokus på udenlandsk arbejdskraft. Det er vi specialister i hos StepStone, og med et par simple trin kan du lette annonceringen til udenlandske medarbejdere.


5 samtaler, der øger lederes arbejdsglæde

En undersøgelse foretaget af The Network og Boston Consulting Group viser, at et godt forhold til chefen øger arbejdsglæden for danske kandidater med ledererfaring. Derfor er det vigtigt, at du er til stede og arbejder på forholdet til lederne. Vi opridser de 7 samtaler, hvor du har muligheden. Både på daglig og årlig basis.


5 tips til den gode jobannonce

Det kan være svært at vide, hvor du skal starte, når du skal skrive en god jobannonce. Specielt, hvis du ikke har noget at arbejde ud fra. For hvad lægger ledere og karrierefolk vægt på i jobannoncen, og hvordan skriver du den bedst? Få svaret her.


4 tips til at tiltrække passive jobsøgere

Vil du udnytte talentmassen og udvide dit felt af ansøgere, er det en fordel at vide, hvordan du tiltrækker de passive jobsøgere. Dem, der ikke aktivt søger job, men kan forføres og overtales til et nyt – hvis du gør det rigtigt.


HR er bagud på den digitale front!

HR er den funktion i de fleste organisationer, der er mindst avanceret, når det gælder digitalisering. Dog oplever mange faktisk digitalisering som en hjælp, der gør processer nemmere og hurtigere. Du får her 3 digitale quick wins på 3 HR-udfordringer.


På vej mod 2020: Fleksibel jobstart for udenlandsk arbejdskraft

I 2020 kommer vi til at mangle uddannet arbejdskraft. Op mod 100.000 hænder, viser flere analyser. Og vi kan ikke vente med at gøre noget, for det er allerede svært at finde de rette medarbejdere. Men hvor er de, og hvad er mulighederne for at hurtig jobstart for udenlandsk arbejdskraft?


Måske bør du stille de atypiske spørgsmål

Det kan være svært for arbejdsgivere at stille gode, velovervejede spørgsmål til jobsamtalen. Men de fleste øver sig og prøver nye ting af. Du kan også blive bedre til at stille spørgsmål, som giver dig nyttig viden om andet end kandidatens stærke og svage sider.


Har du taget temperaturen på jeres kaffekultur?

God kaffe på arbejdspladsen er vigtig for danskerne, men kun hver tredje mener, at kaffen på deres arbejdsplads er af god kvalitet. Det kan være en udfordring, når kaffemaskinen er et samlingspunkt, der fremmer fællesskabet på arbejdspladsen.


Flere vil køre længere for et job

Flere kandidater er villige til at bruge længere tid på at tage på arbejde. Det betyder, at virksomhederne kan sigte bredere, og det udvider antallet af kandidater i søgefeltet.


HR-udfordringer med persondata

De fleste virksomheder indsamler og behandler data af den ene eller den anden art, hvad enten det er medarbejder- eller kundedata. Men hvordan sikrer I jer, at indsamling og behandling foregår i overensstemmelse med gældende lovgivning? Og hvad er gældende lovgivning?


Hvordan holder du på dine medarbejdere?

En af efterårets undersøgelser varslede, at hver fjerde medarbejder i 30’erne ville søge nyt job inden jul. Om det viser sig sandt eller ej, er det et udtryk for et dynamisk arbejdsmarked, hvor det er vigtigt at gøre sit for at holde på de ambitiøse medarbejdere.


Sådan kvalitetssikrer du din jobannonce

At levere kvalitet handler om at styre andres forventninger til det, du leverer, og vil du gerne have flest mulige ansøgere til din stilling, er det vigtigt, at du overgår deres forventninger.


9 ting du bør spørge medarbejderen om

Det er snart tid til de årlige medarbejderudviklingssamtaler (MUS), og det kan være svært som arbejdsgiver at sætte scenen, fordi samtalen er medarbejdernes taletid. Visse emner er imidlertid vigtige at få afklaret, og runder medarbejderen ikke dem, er det dit ansvar at spørge.


Sådan forhandler du medarbejderens løn

Der er flere forhold, der præger lønforhandlingen med en medarbejder. Den påvirkes af, hvordan lønnen opfattes af dine medarbejdere, men også hvordan jobmarkedet er – og vil være i fremtiden. Derfor bør du sætte dig ind i det, hvis du vil skabe det bedste forhandlingsgrundlag.


Sådan tiltrækker du dem, der er i job

Disciplinen at tiltrække de bedste og dygtigste medarbejdere er et mål for alle teams, men det kræver kreativitet. Særligt, hvis de kandidater, du søger, ikke er ledige.


Er det diskrimination at spørge om alder?

Der er visse emner, du skal behandle varsomt, når du har kandidater til ansættelsessamtale: Alvorlig sygdom, antallet af sygedage, graviditet, religion, politisk ståsted, seksualitet og alder. Men nu har Ligebehandlingsnævnet afgjort en sag om alder (9/2015), der er en vigtig påmindelse om, hvordan vi bør håndtere disse spørgsmål.


Må du gemme ansøgninger?

Det kan være fristende. For selv nummer to kan være en kvalificeret kandidat, og det kan være dyrt at ansætte den forkerte. Så måske det falder dig ind at gemme kvalificerede kandidaters ansøgninger, hvis det skulle vise sig, at du tog fejl.


Hvem bør beslutte, hvem der ansættes eller fyres?

Traditionen tro ligger de fleste rekrutteringsopgaver hos HR-chefen. Google sætter dog et lidt anderledes eksempel, da de ”udliciterer” flere af virksomhedens rekrutteringsopgaver til medarbejderne. Se de tre hjørnesten i Googles rekrutteringspraksis.


Kan dine medarbejdere styre sig selv?

I den traditionelle forretningsmodel afgør hierarkiet, hvem der har magt, myndighed og autoritet til at træffe beslutninger, og hvem der følger dem. Men hvad sker der, når du trækker hierarkiet ud af virksomheden og fortæller dine medarbejdere, at de skal bestemme alting selv?


Giv dine medarbejdere penge – og skab vækst

Giver overskudsdeling større økonomisk vækst i din virksomhed? Det er meget sandsynligt, viser en ny undersøgelse fra tænketanken Cevea. Men hvordan kan effekten både være en væsentlig lønstigning til medarbejderne samt øget overskud?


Manglen på kvalificeret arbejdskraft

Manglen på kvalificeret arbejdskraft er for alvor skudt i vejret. Inden for 3 år er antallet af beskæftigede steget med 32.000 personer, og intet tyder på, at stigningen aftager – tværtimod, for nye tal viser, at antallet af jobannoncer fortsat vil vokse.


Er jobinterviews tidsspilde?

Spørgsmålet har skabt røre hos en selvstændig rekrutteringskonsulent, fordi en nylig ph.d.-afhandling konkluderer, at jobsamtalen intet siger om, hvordan en udvalgt kandidat vil klare sig i jobbet. StepStone har taget en snak med konklusionens diametrale modsætning, Senior Partner Palle Isaksen fra Skelmose Consulting.


Det betyder længden af din jobannonce for antal ansøgninger

Vi ved, at overskriften er vigtig for jobannoncens resultat: Ikke for lang, præcis, uden unødige fyldeord, og den bør indeholde titlen, hvis den er gængs. Men der er også lavet analyser på eksempelvis jobannoncens længde. StepStone guider dig til den perfekte jobannonce.


Den perfekte jobannonce

Det vigtigste, når du annoncerer, er… annoncen! Den skal gøre jobbet og virksomheden attraktiv for de bedste kandidater på markedet. StepStone guider dig til den perfekte jobannonce.


Kan du tiltrække de bedste kandidater med fryns?

Især amerikanske it-giganter bruger store mængder af frynsegoder for at tiltrække og fastholde de dygtigste kandidater. Men er det noget, danske virksomheder bør lære af? Sandsynligvis ikke.


Mange arbejdspladser går med planer om indkøb af Talent Management-systemer i skyen. Især fem områder er værd at holde skarpt øje med.


Hver anden søger job på jobsites

En undersøgelse af sidste års jobsøgeradfærd viser, at 54% søger job via jobsites. Det gør jobsites til et afgørende medie i jagten på de rette kandidater.


10 metoder: Sådan sikrer du god ledelseskommunikation

Mange virksomheder har flotte nedskrevne strategier, mål, visioner og politikker, men alligevel er det måske de færreste af medarbejderne, der kender til dem. Oftest skyldes dette dårlig ledelseskommunikation.


6 gode grunde til at være professionel i din rekruttering

Det er ikke kun nødvendigt at behandle jobsøgende kandidater godt. Det er også en god idé og en investering, hvis du vil beskytte din virksomhed og dens brand. StepStone vejleder dig til professionel kommunikation i din rekrutteringsproces.


Bonusordninger: Go eller no-go?

DONG, DBU og mange andre store virksomheder benytter sig som bekendt af favorable bonusordninger. Men er stemningen langsomt ved at skifte? StepStone har undersøgt, om bonusordninger og personalegoder til de ansatte er vejen frem eller et skridt tilbage!


Hvornår bør du fritstille en medarbejder i opsigelsesperioden?

Det er aldrig nemt at opsige en medarbejder, og der bør følge grundige overvejelser med, før du beslutter, hvordan opsigelsesperioden skal forløbe. Vælger du eksempelvis at fritstille medarbejderen i opsigelsesperioden, er der nogle vigtige ting, du bør være opmærksom på.


Er det vigtigt at have en CSR-politik?

Danske virksomheder er med længst fremme, når det kommer til at tage socialt og samfundsmæssigt ansvar. De arbejder med andre ord for at skabe bæredygtighed inden for sociale-, miljømæssige- og økonomiske forhold. Men er Corporate Social Responsibility (CSR) et middel for virksomheder til at pudse glorien i årsrapporten og på hjemmesiden, eller skal CSR ses som en adfærdsændrende og strategisk indsats?


Sådan effektiviserer du møder på arbejdspladsen

Kom de dårlige møder til livs! Selvom litteraturen bugner med råd og vejledninger til, hvordan man holder effektive og gode møder på arbejdspladsen, så holder vi stadig dårlige møder i et væk. Vi spilder hinandens tid og virksomhedens penge. StepStone rådspørger professor, hvorfor vi er så dårlige til det med møder, og får gode råd til bedre møder.


Crowdsourcing vinder indpas

Det er ikke altid, at rekrutteringen af højt betalte forskere og andre begavede specialister, er de bedste kilder til innovative løsninger for din virksomhed. Nogle gange er hjælpen at finde blandt de mindre åbenlyse specialister - nemlig the crowd.


Ud med uddannelse og ind med dannelse?

Hvis man spørger mennesker, hvad de har lært mest af, så peger de sjældent på uddannelse. De peger på skelsættende situationer og ofte med stærke dilemmaer. Når problemer bliver uoverstigelige, værktøjer ikke slår til og alternativerne ser lige ringe ud, så er det, at vi for alvor lærer noget. Vi lærer noget om os selv og verden omkring os. Det er dannelse!


Nye medarbejdere på fremmarch

Et stigende antal virksomheder indfører nye typer medarbejdergoder for at fastholde medarbejderne.