Jobannoncering

5 vigtigste trends inden for Talent Ma­na­ge­ment



Mange arbejdspladser går med planer om indkøb af Talent Management-systemer i skyen. Især fem områder er værd at holde skarpt øje med.

Det er stadig kun de færreste europæiske virksomheder, der for alvor har taget Talent Management-systemer til sig, men nye cloud-baserede totalløsninger gør det lettere end nogensinde før at komme med på bølgen:

1: Online rekruttering og læring

I 2015 vil vi se langt mere til systematisering og automatisering af modtagelsen af ansøgninger og CV’er samt håndteringen af dem. Desuden er der stort fokus på machine learning, der er integreret software, der kender dine præferencer, interesser og vaner, og som samtidig sparer dig tid. Det gør teknologien i stand til at reagere og præsentere dig for nye muligheder.

2: Personalisering

HR-ledere bør fokusere på at gøre arbejdspladsen personlig, og lige netop dét kan learning software hjælpe med, fordi det er i stand til at kende præferencer og interesser og dermed personliggøre HR-teknologien.

3: Fokus på Big Data

Data er nøglen til at træffe beslutninger omkring ledelse og udvikling af talent. Store datamængder kan hjælpe dig med at forbedre din virksomheds effektivitet og overordnede procedurer inden for talent. Med data kan du nemlig analysere prognoser, beslutninger og derfor tilpasse den nuværende indsats. Det giver bedre muligheder for, at virksomhedens samlede målsætninger kan føres ud i livet.

4: Tænk fremad

Virksomheder behøver langsigtede strategier i forsøget på at etablere og vedligeholde talent communities, relationer og især muligheder for intern karriereudvikling. Dét kan data hjælpe med, for de skal bruges til at foregribe behov og mangler og opbygge en solid kandidat-pipeline.

5: Talenter vil inspireres og forpligtes

Ansatte vil ikke længere kun arbejde det sted, hvor de får den bedste løn. De vil også arbejde et sted, hvor de føler sig fagligt udfordret, og hvor de samarbejder med andre, de kender, har tillid til og som kan inspirere og forpligte dem til at opfylde deres personlige og professionelle mål.

Det skal være cloud

Vi har tidligere talt med Bo Lykkegaard, der er analytiker i it-analysehuset IDC (International Data Corporation), og han siger om cloud-tendensen:

"Det er de færreste virksomheder, der har tjek på alle disse områder, så det er et marked med et kæmpe potentiale," siger Bo Lykkegaard. Tidligere har løsninger inden for Talent Management været udbudt af mange mindre nichevirksomheder, der har specialiseret sig i hver deres delområde. Men det er på vej til at ændre sig.

"Der er et hav af sammenhænge mellem de her områder, og det er også gået op for markedet. Derfor er der sket en massiv konsolidering. Der har været en masse nicheselskaber, og selvom de har været dygtige, så ønsker kunderne nu en pakke, der kan det hele," siger analytikeren og uddyber:

"Mange HR-chefer har tidligere brændt fingrene ved at købe lidt ind her og lidt ind der. Så skal de lave en meget kompleks integration af alle mulige systemer. Det bliver dyrt og ikke ret godt."

Når HR-cheferne kigger på en totalløsning inden for Talent Management, så vælger de oftest en løsning, der udbydes i skyen. "Det er meget populært at få serveret det her som en service via cloud. HR-funktionen ligger oftest som den laveste prioritet, når der skal sættes penge af til it i en virksomhed, og det ved HR-afdelingerne godt," siger Bo Lykkegaard.

Involvér også it-chefen

En cloud-løsning til Talent Management lader HR-chefen tage kontrol over projektet.

"Med cloud kan HR-chefen gå ud og købe den service, han vil have, og han kan selv rulle den ud, uden at involvere it-afdelingen. Men det er selvfølgelig ikke en særlig god ide. Det er meget bedre at involvere it-chefen, så der er enighed om den platform, man har valgt. Det sikrer, at der er en plan for, hvordan den valgte løsning kan integreres med nuværende systemer," siger Bo Lykkegaard.

Når virksomheden vælger en cloud-løsning til Talent Management, giver det også den fordel, at det kan rulles meget hurtigere ud end traditionel software.

"Vi har set globale implementeringer, der tager nogle måneder. At lave en global implementering på nogle måneder til over 1.000 medarbejdere, det har ikke kunnet lade sig gøre tidligere," siger han.

Læs også