Employer brandingJobannoncering

Det gode afslag

Det er ikke sjovt at sende et afslag. Oveni er det svært at formulere, så kandidaten ikke frustreres over en manglende forklaring. Men der findes gode, i hvert fald bedre, måder at give den hårde besked på.Der findes forskellige måder at levere den svære besked på. Både mail, opkald eller møde. Fordelen ved en mail er, at du har mulighed for at give en grundig forklaring uden at glemme vigtige detaljer. Et opkald er mere personligt end en mail, men hurtigere end et møde. Under et opkald får kandidaten også mulighed for at stille opklarende spørgsmål.

Hvordan du vælger at give det uundgåelige afslag afhænger også af, hvor mange kandidater, der har søgt jobbet. Det er dog kun i særlige tilfælde nødvendigt med et møde.

Feedback afgørende for dig og kandidaten

Flere undersøgelser viser, at både manglende eller mangelfulde afslag har indflydelse på kandidaternes opfattelse af virksomheden. Og for størstedelen har det også betydning for kandidaternes lyst til at købe virksomhedens produkter eller tjenesteydelser senere.

Men der er mere i det, end det. Det er bare det rigtige at gøre.

Selvom det kan virke uoverskueligt at give alle kandidater et detaljeret afslag, er tiden givet godt ud. Din virksomhed belønnes nemlig med et godt omdømme og ry for at behandle ansøgende kandidater som mennesker. Det kan også være, at der er tale om kandidater, som virksomheden får brug for i fremtiden.

Og så er det klogt ikke at smække med døren.

Vær også opmærksom på, at svar på ansøgninger er en stor del af jobsøgningsprocessen. Sørg for, at det sker, så kandidaten kan komme videre og anvende din feedback i sine næste ansøgninger.

Ikke overbevist?

Det gode afslag er vigtigt, fordi:

  • Det er det rigtige at gøre.
  • Du hjælper kandidaten videre.
  • Du kan fremme kandidatens jobsøgningsproces.
  • Kandidaten kan være en vigtig ressource i fremtiden.
  • Kandidaternes netværk er dine potentielle samarbejdspartnere, kunder og medarbejdere.

Her kan du se et lidt ældre, men stadig virkelig sejt og menneskeligt, afslag fra rådgivningsvirksomheden integro:

Læs også