International rekruttering

På vej mod 2020: Fleksibel jobstart for uden­land­sk ar­bejds­kraft

I 2020 kommer vi til at mangle uddannet arbejdskraft. Op mod 100.000 hænder, viser flere analyser. Og vi kan ikke vente med at gøre noget, for det er allerede svært at finde de rette medarbejdere. Men hvor er de, og hvad er mulighederne for en hurtig jobstart for udenlandsk arbejdskraft?I StepStone har vi gennem mange år hjulpet danske virksomheder med at finde medarbejdere til deres afdelinger i andre lande. Men flere og flere udviser også interesse for at finde medarbejdere i andre lande og få dem til Danmark.

Der er ganske enkelt mangel på visse kompetencer i Danmark. Og får virksomhederne ikke de rette ressourcer, misser vi mulighederne for fortsat vækst.

Den globale arbejdsstyrke

I samarbejde med den globale konsulentvirksomhed Boston Consulting Group har vi og The Network foretaget en undersøgelse i 189 lande – og indsamlet over 200.000 svar. Sammen har vi udarbejdet en analyse af den globale arbejdsstyrke.

Undersøgelsen giver indblik i, hvilke nationaliteter, der er mest og mindst villige til at arbejde i udlandet.

1. Hvor er de flytbare kandidater?

Ifølge undersøgelsen, der er den nyeste af sin slags, er det kandidater fra især Tyskland, Sverige, Polen og Storbritannien, der er mest interesserede i at flytte til Danmark. Men også kandidater fra Finland og Portugal er positive omkring at flytte efter et job.

2. Hvad er deres uddannelsesbaggrund?

Næsten 70% af dem vil minimum ankomme med en uddannelse på bachelorniveau.

3. Hvad er vigtigst for dem?

Arbejdssprog, type og længde af kontrakt samt geografisk placering er vigtigst for kandidaterne, og ikke som man måske skulle tro, løn og bonus. Kandidaterne vil gerne have udfordringer i deres job, anerkendelse og gode kolleger.

Sådan gør du

Der skal egentlig ikke så meget til. Mulighederne for at lære sproget er afgørende, ligesom finansielle informationer såsom skat og bank, hjælp til at finde bolig, informationer om sundhedshjælp, og evt. hjælp til partners job, er fundamentale behov, der er vigtige at få dækket.

Med andre ord er det vigtigt at gøre det let for udenlandske medarbejdere at flytte til Danmark.

Det er nemt, hvis du finder dine nye medarbejdere indenfor EU eller EØS, eller de er schweiziske statsborgere, da der er fri bevægelighed mellem disse lande. For medarbejdere udenfor disse områder, er der gjort nye tiltag for at lette og speede processen op med fast-track, en kun 1 år gammel ordning, der gør det muligt at sikre hurtig og fleksibel jobstart for udenlandsk arbejdskraft.

Hvis din virksomhed kan opfylde simple krav, kan I hurtigt og fleksibelt hente udenlandsk arbejdskraft til Danmark.

Læs mere om certificeringen her

StepStone kender ingen grænser

Har du behov for at finde medarbejdere på tværs af landegrænser? StepStone er specialister i internationale rekrutteringer – uanset hvor i verden, du har brug for nye medarbejdere. Som grundlægger af The Network har vi direkte adgang til at annoncere din stilling på førende jobsites i mere end 140 lande.

Læs mere om The Network her

Læs også