Skriv et teknisk CV

Skal du skrive et teknisk CV, er der flere ting, du skal være opmærksom på, da den HR-medarbejder, som læser CV'et, ikke nødvendigvis har en teknisk baggrund.

Når det er sagt, beslutter en potentiel arbejdsgiver, om han eller hun vil læse dit CV inden for ca. 30 sekunder, og derfor er det vigtigt, at du ved, hvordan du hurtigt fanger deres opmærksomhed.

Først og fremmest skal de helt grundlæggende ting være på plads i dit CV. Du skal være særlig opmærksom på fx stavefejl, struktur og længde. Du kan læse mere om CV-skrivning her.

Det tekniske CV

1: Start med en kort introduktion

Tekniske CV'er er normalt længere end gennemsnittet, eftersom de er tekniske og til tider kræver grundige beskrivelser og uddybning. For at gøre det nemmere at læse, bør du derfor starte med en kort introduktion til dine faglige kvalifikationer øverst på siden.

2: Prioriter din erfaring

I nogle tilfælde vil det give mening at sortere i din erfaring alt efter, hvor relevant den er - frem for i kronologisk rækkefølge. Du har måske erhvervet kompetencer og kvalifikationer i en tidligere stilling, som vil være mere relevant for den stilling, du søger. Du kan også skrive et CV baseret på dine kompetencer, hvor du opgiver alle dine kompetencer i stedet for din erfaring. Disse to måder at vise oplysningerne på giver dig mulighed for at henlede opmærksomheden på specifikke opgaver.

3: Fremhæv dine bidrag

Vi vil også anbefale, at du ikke kun fokuserer på opgaver, du har beskæftiget dig med, og dem som er magen til dem, du vil få i det nye firma. Du kan også fremhæve ting, som du har bidraget med. Har du hjulpet virksomheden med at spare penge eller tid til udvikling ved at forbedre en proces? Denne type resultater viser, hvor værdifuld du kan blive for virksomheden.

4: Undgå tekniske termer

Du skal til enhver tid prøve at undgå tekniske termer, forkortelser og specielt fagsprog, som en HR-medarbejder ikke vil forstå.

5: Opret en portefølje

Hvis det er relevant, kan du oprette en god portefølje med tegninger eller billeder af projekter, som du har arbejdet på. Det vil gøre dit CV meget mere attraktivt.