Job som eksportchef

En stilling som eksportchef er et karrierejob, som kræver gode kommunikationsevner. Virksomheder lægger bl.a. stor vægt på, at du kan tale og skrive sproget i eksportlandet. Desuden er kundeservice, diplomati og gode lederevner nøgleord for en dygtig eksportchef.

Din baggrund

Der er ingen direkte uddannelse til en karriere som eksportchef. Der er således mange indgange til jobbet, men mange virksomheder kræver, at du har en handelsmæssig uddannelse som fx handelsøkonom, handels– eller eksportassistent.

Som ethvert andet lederjob kræves der desuden oftest flere års erfaring inden for branchen.

Arbejdsopgaver

Som eksportchef har du typisk ansvar for at formidle kontakten imellem din virksomhed og jeres udenlandske kunder. Jobbet indebærer forskellige opgaver lige fra opsøgende salg til koordination af forsendelser og toldbehandlinger samt salgsstrategier og ledelse.

Fremtidsmuligheder

Ønsker du at arbejde med Danmarks eksport, indsnævres de ledige job. Søger du også ledige job på markeder i Europa derimod, er der langt flere ledige stillinger og muligheder.

Job som eksportchef?

Leder du efter et job som eksportchef, kan du oprette en Jobagent på stepstone.dk og modtage mails om relevante, ledige job ii din indbakke. Samtidig er det også muligt at uploade dit CV, så en eventuelt kommende arbejdsplads kan finde frem til dig.