Job som it-chef

En it-chef skal have flair for både teknik og mennesker. Som chef har du naturligvis et ansvar for dine medarbejdere, og du skal derfor kunne administrere et personaleansvar. Som manager for en it-afdeling skal du også have erfaring med den slags informationsteknologi, som din virksomhed og dine medarbejdere beskæftiger sig med.

At være it-chef er en karriere med god mulighed for udvikling og forfremmelse. Ethvert firma af en vis størrelse har en it-afdeling, og der er således mulighed for at starte din karriere som it-chef på netop det niveau, som matcher dine kvalifikationer.

Din baggrund

Som udgangspunkt er det en stor fordel, at du har en vis erfaring indenfor it-området. Langt de fleste it-chefer har derfor først og fremmest flere års erfaring fra et job i en it-afdeling. På den måde har du nemlig som it-chef en langt bedre forståelse for de produkter og tjenester, som dine medarbejdere arbejder med til daglig. Du får også en god basisuddannelse med en datamatikeruddannelse fra it-universitetet. Når du senere hen ønsker at avancere til lederniveau, kan du eksempelvis tage en HD 1 og HD 2 eller en MBA fra universitetet. Med disse uddannelser er du klædt godt på til en lederstilling.

Arbejdsopgaver

Med en karriere som it-chef får du også ansvaret for mange andre funktioner end lige præcis it. Men hvad laver en it-chef helt nøjagtigt? Det kan være svært at svare konkret på, da titlen kan dække over rigtigt mange funktioner. I løbet af de sidste 20 år er der sket en udvikling af en it-afdeling i en virksomhed, og der findes derfor langt flere funktioner og titler end tidligere. Hos de helt store it-afdelinger taler man således om op til seks forskellige it-chefstillinger, også kaldet CTO’er.

Generelt har en it-chef dog altid et overordnet ansvar for økonomi, et strategisk ansvar for afdelingens udvikling og et ansvar for medarbejdere og ledelse.

Fremtidsmuligheder

Virksomhedens størrelse har stor indflydelse på både forfremmelse og udvikling. På grund af den rivende udvikling er der ofte ledige stillinger som it-chef.

Job som it-chef?

Hvis du søger job som it-chef kan du oprette en Jobagent på stepstone.dk og modtage mails om relevante, ledige job i din indbakke. Samtidig er det også muligt at uploade dit CV, så en eventuelt kommende arbejdsplads kan finde frem til dig.