Job som kommunikationschef

I et job som kommunikationschef er du ansvarlig for udveksling af information i en virksomhed. Det kan både være internt og eksternt. Intern kommunikation er diverse HR-opgaver, mens ekstern kommunikation fokuserer mere på markedsføring eller anden generel kommunikation til omverdenen.

Din baggrund

For at blive kommunikationschef skal du have en uddannelse inden for kommunikation. Der findes efterhånden mange kommunikationsuddannelser, og der er derfor ikke kun én bestemt uddannelse, du kan tage for at få en lederstilling inden for kommunikation. Nogle af de uddannelser, der fører dig til en karriere inden for kommunikation kan fx være cand.merc.kom (CBS), cand.komm. (RUC) og cand.mag. i IVK (KU). Det kræver dog, at du forinden har taget en adgangsgivende bacheloruddannelse som fx HA(kom.) samt en gymnasial uddannelse (HHX, STX eller HTX).

Arbejdsopgaver

Som kommunikationschef arbejder man typisk i en virksomhed med forskellige kommunikationsprojekter. Du vil som kommunikationschef have til funktion at skabe klarhed omkring positionen i markedet samt skabe et overblik og formulere virksomhedens hovedbudskaber for virksomhedens interessenter. Jobbet handler ofte om at formulere og kommunikere en virksomheds kommunikationsstrategi, som udstikker kursen for virksomhedens profil på nettet, i sociale medier, på print og i mødet med markedet på alle andre former.

Som kommunikationschef kan du både arbejde internt og eksternt med forskellige kommunikationsopgaver. Internt vil du typisk have til opgave at udføre diverse HR-opgaver. Her vil du fx være ansvarlig for personaleblad, intranet, workshop og meget andet. Eksternt vil du typisk have til formål at udforme kampagnestrategi og -planlægning.

Fremtidsmuligheder

Det er muligt at udvikle sine kompetencer som kommunikationschef – både ved kurser samt erfaring. Der kan ledere med god erfaring opnå en rigtig god økonomi. Kommunikationsbranchen er en branche i udvikling og flere og flere virksomheder oplever et behov for medarbejdere, der har erfaring inden for kommunikationsfeltet.

Job som kommunikationschef?

Hvis du søger job som kommunikationschef, har du mulighed for at oprette en Jobagent på stepstone.dk og modtage mails om relevante, ledige job inden for kommunikationsverdenen i din indbakke. Samtidig er det også muligt at uploade dit CV, så en eventuelt kommende arbejdsplads kan finde frem til dig, hvis de har ledige stillinger, som du kunne være kandidat til.