Job som servicechef

Som servicechef er du ofte ansat i en chefstilling, hvor du har ansvar for en bestemt afdeling. Det er et job, hvor du får mulighed for at bruge mange sider af dig selv hver dag – hvor du både er i kundekontakt, medarbejderkontakt og har ansvaret for administrative opgaver.

Baggrund

Kravene til jobbet er ofte meget forskellige, men en baggrund inden for servicefaget, som eksempelvis en højere handelseksamen, er ofte en fordel. I mange af de prominente stillinger skal du ofte tidligere have været ansat i en lederstilling, men generelt er det vigtigste, at du er naturligt serviceorienteret og brænder for at sikre såvel kunder som medarbejdere i virksomheden en god oplevelse af den daglige drift. Da du tit har ansvar for flere medarbejdere, er det vigtigt, at du er en motiverende chef, der støtter dine medarbejdere i at arbejde både serviceorienteret og effektivt.

Arbejdsopgaver

Arbejdsopgaverne er ligeledes forskellige fra virksomhed til virksomhed, men i stillingen ligger ansvaret for at sikre et højt serviceniveau, og du har derfor ofte ansvar for den daglige drift, eksempelvis planlægning af personaletilstedeværelse, styring af budget og regnskab, holde medarbejder- og udviklingssamtaler samt deltage i ledergruppen, hvorved du er bindeleddet til den øverste ledelse. I flere tilfælde kan du også have ansvar for ting som for eksempel en virksomheds æstetiske udtryk, leverandørstyring og at CSR-politikker opfyldes.

Fremtidsmuligheder

Jobbet som servicechef kan sagtens være et karrierejob, hvis det er det, du ønsker. Der er stor mobilitet i jobbet, både nationalt og internationalt, da virksomheder over hele verden har brug for én, der sørger for den daglige service og drift.

Job som servicechef?

Leder du efter et job som servicechef, kan du oprette en Jobagent på stepstone.dk og modtage mails om relevante, ledige job i din indbakke. Samtidig er det også muligt at uploade dit CV, så en eventuelt kommende arbejdsplads kan finde frem til dig.