Job som skoleleder

En skoleleder har det overordnede ansvar for sin skole. I denne lederstilling skal du derfor have et godt overblik og et stort organisatorisk talent samt stærke pædagogiske kompetencer.

Stillingen adskiller sig meget fra traditionelle lederjob, og du har et stort ansvar overfor såvel lærere som elever.

Din baggrund

Med en diplomuddannelse i skoleledelse er du altid kvalificeret til et job som skoleleder. Dog har langt de fleste skoleledere erfaring som skolelærer eller pædagog, da det er et karrierejob, som kræver en god forståelse for læring og pædagogik. Det kan samtidigt også være en stor fordel at have en bachelor eller master i offentlig ledelse.

Arbejdsopgaver

Du har ansvar for skolens drift, resultater og udvikling. Herunder hører arbejdsopgaver som udvikling af skolens mål og strategier, at varetage skolens økonomi samt at lede og pleje medarbejdere. Der er ofte et tæt samarbejde imellem skoleleder og skolebestyrelse samt kommune og forældre.

Fremtidsmuligheder

Der er god mulighed for at finde ledige stillinger som skoleleder. Stillingens store ansvar, og det at være leder, tiltrækker ikke mange læreruddannede. Flere uddannelsessteder er endda begyndt at ansætte ledere fra andre faggrupper.

Job som skoleleder?

Hvis du søger job som skoleleder, kan du oprette en Jobagent på stepstone.dk og modtage mails om relevante, ledige job i din indbakke. Samtidig er det også muligt at uploade dit CV, så en eventuelt kommende arbejdsplads kan finde frem til dig.