Jobsøgning som lederKvinder i ledelse

Uplanlagt og helt ufor­ud­si­ge­ligt

"Det dejlige ved at være chef er, at jeg i høj grad selv kan planlægge min arbejdstid." Christine Antorini har i en alder af 36 år allerede haft en imponerende karriere i Folketinget, i erhvervslivet og nu som leder af Forbrugerinformationen.Der skal en god portion girl power til at gøre karriere som kvinde. Det er tidligere næstformand i SF, Christine Antorini selv et godt eksempel på. For hende har vejen frem til drømmejobbet i Forbrugerinformation budt på udfordringer, der har krævet tro på sig selv og villighed til at tage kampen.

Lær at sige nej

Moderne karrieremenneskers problem med at få karriere og familieliv til at hænge sammen er et, som Christine Antorini sagtens kan nikke genkendende til. Især fra hendes tid på 'Borgen', hvor det politiske arbejde kræver, at man står til rådighed – uanset om klokken er blevet "børne-hente-tid":

"Det dejlige ved at være chef er, at jeg i høj grad selv kan planlægge min arbejdstid. Og dermed også gå hjem i ordentlig tid. Den frihed forudsætter selvfølgelig også, at man er parat til at give den en skalle nogle gange om aftenen eller i weekenden, hvis en deadline kræver det. Det største problem som chef er måske, at man får tilbudt utroligt mange spændende ting, man kan deltage i. Jeg er blevet vanvittig god til at sige nej til det, der ikke er absolut nødvendigt. Ellers ville jeg aldrig være hjemme," fortæller Christine Antorini.

Spring ud i det

At man ikke nødvendigvis behøver at lægge en langsigtet uddannelses- eller karriereplan for at komme til at sidde i et spændende og udfordrende job, er Christine Antorini et godt eksempel på. For hende har det primært handlet om at tage nogle chancer og indimellem springe ud på halvdybt vand:

"De chancer jeg har fået, skyldes hovedsageligt personlige kontakter, netværk og mennesker, jeg har mødt f.eks. igennem mit politiske arbejde, på konferencer eller som reaktioner på artikler, jeg har skrevet. Det sidste var faktisk anledning til, at jeg fik en invitation til at besøge Oticon – og siden uopfordret søgte en stilling i virksomheden, som jeg syntes virkede fantastisk spændende," forklarer Christine Antorini.

Grundprincipperne er styrende

Trods et imponerende CV ligger det imidlertid helt fjernt for Christine Antorini at forestille sig, at hun har nået toppen af sin karriere. Også selvom hun i dag sidder i drømmejobbet som leder af Forbrugerinformationen.

"Jeg håber, at jeg altid vil kunne se et nyt spændende arbejde foran mig, og at jeg tør blive ved med at gribe de chancer, der byder sig. Sådan har min karriere været indtil nu. Uplanlagt og helt uforudsigelig," slutter Christine Antorini.

En vis portion målrettethed har dog været styrende for Antorinis karriere, idet hun allerede fra en ung alder vidste, at hun gerne ville arbejde med formidling, og at det skulle være et sted med holdninger. De principper er blevet efterlevet fuldt ud med en fortid inden for det politiske liv, bl.a. som næstformand for SF fra 1991-1998, en uddannelse i kommunikation og offentlig forvaltning på RUC, en civil karriere som kommunikationsmedarbejder i Oticon og senest jobbet som sekretariatschef i Forbrugerinformationen.