HR og lederrekrutteringInternational rekruttering

Det er blevet sværere for dig at finde ledere og andre dygtige me­d­ar­bej­de­re

Danske virksomheder har fået sværere ved at finde højtuddannet arbejdskraft, og derfor har Dansk Industri sat fokus på udenlandsk arbejdskraft. Det er vi specialister i hos StepStone, og med et par simple trin kan du lette annonceringen til udenlandske medarbejdere.Måske har du oplevet, at rekrutteringen af en leder eller anden dygtig medarbejder var forgæves.

Danske virksomheder har nemlig fået sværere ved at finde både ufaglært, faglært og højtuddannet arbejdskraft. Det viser DIs årlige undersøgelse af det lokale erhvervsklima. Her svarer 36 pct. af virksomheder, at de har rekrutteret forgæves. Det er en stigning fra sidste år, hvor 30 pct. svarede det samme. Og måske er du en af dem?

Dansk Industri råder kommunerne til at hjælpe virksomhederne med at gøre det så nemt som muligt at ansætte udenlandsk arbejdskraft, for det kan være svært. Men med et par simple trin kan vi hjælpe dig med at lette annonceringen efter de udenlandske medarbejdere.

1. Behovsafklaring

Har du forgæves forsøgt at tiltrække ledere og andre dygtige kandidater her i Danmark, kan det være en god idé at annoncere jeres ledige stilling i udlandet. Det betyder, at I skal anlægge en helt ny annonceringsstrategi. Men det behøver ikke at være besværligt.

2. Opsøg specialister

Der er flere forhold, der vil gøre det nemmere at ansætte udenlandske medarbejdere. Fx at vide hvor du finder dem, hvem der er villige til at flytte, hvordan du skal håndtere kulturelle forskelle og meget andet. Det kræver tid og ressourcer, og derfor kan det være en god idé at overlade arbejdet til specialister, der kan give dig individuel rådgivning om at rekruttere internationalt.

3. Vælg den rigtige løsning

Du skal først og fremmest finde ud af, hvor svær stillingen er at besætte. Det kan du finde ud af på to måder. Enten ved selv at afsøge markedet og slå en jobannonce op og se, hvad det giver af ansøgninger, eller ved at lade dig rådgive af specialister.

Oplever du imidlertid, at det er svært at finde kvalificerede medarbejdere, kan du overveje at annoncere jeres stilling internationalt. Det kræver ofte, at I søger hjælp, og her kan vi hjælpe jer.

Vidste du fx, at:

  • Kandidater fra Tyskland, Sverige, Polen og Storbritannien er mest interesserede i at flytte til Danmark?
  • Næsten 70 pct. af de udenlandske kandidater kommer med en bachelorgrad?
  • Udfordringer, anerkendelse og gode kolleger er vigtigst for dem i et job?

StepStone er specialister i internationale rekrutteringer, og vi har adgang til at annoncere din ledige stilling på flere end 100 jobsites i 140 lande. De senest tilkomne lande er Japan og Iran.

Du skal ikke bekymre dig om tidsforskelle, lokal viden og et hav af kontaktpersoner. Med os har du kun én kontaktperson her i Danmark, der hjælper dig med at annoncere din stilling. Resten tager vi os af. Kontakt os på tlf. 7225 1525.

Læs mere: På vej mod 2020: Fleksibel jobstart for udenlandsk arbejdskraft

Læs også