BUSINESS LOUNGE – produceret af Stepstones samarbejdspartner Business Danmark og Ugli Fruit Production – zoomer hver måned ind på en kommerciel vinkel, som kan styrke din personlige og faglige udvikling – og værdi på jobmarkedet
I juni måneds afsnit gæstede Morten Münster studiet til en snak med podcastvært Tobias Bai om, hvordan du undgår tidsspilde og får mere ud af arbejds- og privatlivet.
– Mit eget store problem er overspringshandlinger. Hvis jeg ikke gjorde det, så havde jeg kureret kræft … nej nu skal jeg ikke lave sjov med det, men så havde jeg udrettet an masse andre ting, siger han i podcasten.
Tre typer overspringshandlinger
Morten Münster peger på tre vigtige årsager til, at vi mennesker falder i og laver alt muligt andet, end det vi bør.
– Den klassiske, som de fleste nok vil tænke på, handler om teknologi. Jeg orker ikke, det jeg skal, så i stedet tjekker jeg ekstrabladet.dk, LinkedIn, andre social media platforme eller dr.dk. Det gør jeg selv. Men der er to andre som er endnu vigtigere, siger han og uddyber:
– Den anden kalder jeg alibi-overspringshandlingen. Jeg laver let arbejde, når jeg burde lave noget svært. For en sælger kunne det være, at man sidder og fedter med en rapport, som jo skal skrives, mens man egentlig burde ringe til denne her sure kunde.
– Og den sidste er den værste for mig: Man tror man er i gang med det vigtige, men laver uvigtigt ting. Vi er rigtig gode til at tale om forandringer, lave slides om forandringer og kick off møder, men vi er dårlige til at lave selve forandringen, som kræver at man ringer til nogen og risikerer noget, siger Morten Münster.
I BUSINESS LOUNGE giver Morten Münster gode tips til, hvordan du med adfærdsdesign kan undgå overspringshandlinger.
Snacking er vor tids overspringshandling
I anden episode af BUSINESS LOUNGE giver ernæringsekspert Morten Elsøe tips til, hvordan du slipper den dårlige vane – snacking - som han betegner vor tids overspringshandling – og bliver mere lykkelig.
Ifølge Morten Elsøe lever vi i et fedmefremmende samfund, hvor adgangen til mad aldrig har været nemmere – den er højst få klik væk.
Snakker vi adfærdsdesign, er det altså blevet ultranemt at snacke. Og når først vi er ”faldet i”, giver vi os ofte hen og tømmer gerne hele bakken med flødeboller og lusker emballagen i skraldespanden før nogen ser det – for bagefter at piske os selv med skorpioner over vores manglende rygrad.
Det skal vi lade være med, påpeger han og opfordrer dig i stedet stoppe op og være nysgerrig på, hvorfor du egentlig snacker – for ofte dækker det over, at du ikke orker at deale andre dele af virkeligheden.
Ven, fjende eller sexpartner
Endelig kan du i premiereudgaven af BUSINESS LOUNGE blive inspireret af kropssprogseksperten Jesper Bergstrøm, som løfter sløret for, hvordan du sikrer dig, at andre ser dig som en tillidsvækkende forretningspartner - fremfor en potentiel fjende eller sexpartner.
– Man siger, at det er sådan, at vi mennesker helt automatisk inddeler folk i én af tre følgende kategorier. Så enten bliver man opfattet som en potentiel ven, potentiel fjende eller som en potentiel sexpartner, fortæller han og uddyber:
– Og der er det vigtigt at tænke over, hvad kan jeg gøre for at blive opfattet som en potentiel ven i og med, at man gerne vil lave forretning med folk, eller man eventuelt skal lave et samarbejde over længere tid og skabe tillid og troværdighed på en autentisk måde.
Hør BUSINESS LOUNGE PÅ din favorit podcast-app
Følg podcasten på Apple podcast, Android, Radioplay, Spotify eller Podimo, hvor du kan se frem til nye afsnit med:
- Jacob Søndergaard fra "Rigtige Mænd"
- Jacob Beermann, personlig træner
- Sofia Manning om coaching
- Ian Wisler-Poulsen om kunderejser
Michael Krag-Svendsen – LinkedIn