JobsamtaleJobsøgning som leder

Jobbet er også til samtale hos dig

Når du først er kaldt til jobsamtale, er det ikke kun vigtigt at fokusere på, hvad du kan tilbyde virksomheden. Det er også vigtigt, at du sikrer dig, at virksomheden er den rette for dig. StepStone vejleder dig i hvordan.For at blive glad i dit næste job er det vigtigt, at du tør tænke jobsamtalen med omvendt fortegn: "Hvad kan virksomheden tilbyde mig?"

Der er rift om de rette talenter, og det er virksomhederne meget bevidste om. Derfor er der intet galt i at stille din kommende arbejdsgiver de rette spørgsmål om arbejdsforholdene. For det handler ikke bare om, at du skal finde det rette job, men det handler også om at sikre, at virksomheden er den rette for dig.

Med andre ord: Jobbet er også til samtale hos dig. Så hvis din kommende arbejdsgiver ikke selv har talegaverne i orden, kan du ved at stille de rette spørgsmål selv finde ud af, om virksomheden er noget for dig.

Derfor har vi samlet en række områder og dertilhørende spørgsmål, som du kan overveje at stille til din næste jobsamtale.

1: Ledelse

Afdæk ledelsesstilen for at finde ud af, om den er noget for dig. Det er vigtigt, at ledelsesstilen stemmer overens med dine forventninger. Du skal derfor på forhånd overveje, om du har det bedst med eksempelvis den karismatiske, autoritære eller laissez faire ledelsesstil - eller noget helt fjerde.

Eksempel: "Hvad er din ledelsesstil?"

2: Værdierne

Du skal også finde ud af, hvorvidt du deler virksomhedens værdier og prioriteter. Kan du se dig selv arbejde for virksomhedens mission og vision? Det er vigtigt, for ellers kan du ikke etablere følelsen af medejerskab. Choose a job you love and you will never have to work a day in your life!

Eksempel: "Når I siger, at jeres værdier er X, Y, Z, hvordan kommer det da til udtryk i den måde, I arbejder på?"

3: Medarbejderkultur

Du skal omgås dine kolleger hver dag. Derfor er det også vigtigt at vide, om kulturen er præget af individualisme eller fællesskab og sociale arrangementer, og hvad der lige præcis passer dig.

Eksempel: "Er det atypisk eller helt almindeligt, at kolleger sparrer om projekter?"

4: Arbejdsforhold

Det er naturligvis noget af det mest grundlæggende, og meget af det vil alt andet lige stå i din kontrakt. Men ikke alt, der er vigtigt, står i kontrakten. En nylig undersøgelse blandt high performers viser, at flertallet mener, at udviklingsmuligheder i jobbet er det vigtigste. Er det også vigtigt for dig, er der intet i vejen med at spørge ind til det allerede til jobsamtalen. Det viser også, at du en tager ansvar for din egen udvikling.

Eksempel: "Hvordan sikrer ledelsen udviklingsmuligheder under ansættelsen?"

Malene Hjort Sørensen, StepStone

Læs også