Jobsøgning som leder

Sæt fokus på dine an­be­fa­lin­ger – de kan gøre for­skel­len for din karriere

Anbefalinger fra dine tidligere arbejdsgivere kan, hvis de er gode, give dig et forspring i ansøgningsbunken og tilmed drømmejobbet. Men ikke, hvis ingen læser dem. Her får du 3 gode råd til at sætte fokus på dine anbefalinger.

Du har sikkert fået anbefalinger fra tidligere arbejdsgivere, da du af den ene eller anden grund skiftede job. En anbefaling, der nu optræder som en vedhæftet fil – eller som keder sig som en af de sidste sider i dit CV – uden at blive læst.

1. Sørg for, at de er relevante

Anbefalinger skal, som resten af dit jobsøgningsmateriale, være relevante for jobbet, du søger. Se altid dine anbefalinger i forhold til den arbejdsplads, du søger hos. Gør du det, er du nået et langt stykke hen ad vejen. Vurdér derfor, om det er relevant for arbejdsgiveren at læse en anbefaling fra dit job som butiksassistent, når du søger en lederstilling. Vær ikke bange for at sortere anbefalinger fra.

2. Giv dem en central placering

Såfremt resten af dit jobsøgningsmateriale er relevant og præsentabelt, kan du give dine anbefalinger en mere central placering i dit CV. Det kan du gøre ved at flytte dem frem. Ikke forrest, men lige efter dit CV. Der er ingen grund til, at dine anbefalinger ender bag dine kursusbeviser eller lignende. Flyt dem frem, så de bliver læst.

3. Lav en appetitvækker

Har du en oversigt over dine relevante referencer, kan du nemt præsentere dem på en spiselig måde, der også fortæller noget om dig som person. Udvælg de citater, der siger noget om dig eller dine kvalifikationer og placér dem fremhævet i anførselstegn ud for den pågældende referenceperson:

Anders Andersen, Andersen ApS: ”Christian er yderst pålidelig og tager ansvar!”

Bent Bentsen, Bentsen A/S: “Henrik imponerer med sine kundskaber inden for salg!”

Og så fremdeles. Det er en enkel metode, der kan anvendes til at vise dine styrker, som andre har beskrevet dem.

Vi anbefaler, at jobsøgende anvender anbefalinger og referencer med omtanke. Det er op til den jobsøgende selv at vurdere, om og hvornår i ansættelsesprocessen oplysningerne angives.

Læs også