Ny i job

Søg drømm­ejob­bet mens du studerer og øg dine job­chan­cer

Sidder du og skriver speciale lige nu og tænker, at det er bedre at vente med jobsøgningen til specialet er afleveret? Hvis ja, så læs lige det her og tænk over det igen.En ny undersøgelse foretaget at CA a-kasse blandt 617 dimittender og 2.271 studerende fra handelshøjskoler og universiteter i Aalborg, Aarhus, Odense og København, viser nemlig, at det er bedre at søge drømmejobbet, mens du stadig er studerende i stedet for at vente, til efter du har afleveret specialet.

Søg mens du studerer

Undersøgelsen viser nemlig, at jo senere du går i gang med jobsøgningen, des større er risikoen for ledighed.

Blandt de dimittender i undersøgelsen der påbegyndte jobsøgningen inden for det sidste halve år af deres uddannelse, har hele 71 procent helt undgået ledighed. Hvorimod kun 21% af de der først søgte efter endt uddannelse er i job.

Hvis du søger, mens du stadig studerer, øger du altså markant chancen for at få et job. Dette skyldes ikke mindst, at du udviser initiativ og overskud, men også at du udviser en målrettethed i retning ad, hvad det er, du ønsker at beskæftige dig med. Dette er noget, virksomhederne kan lide, da målrettethed for dem ensbetydende med en dedikeret og dygtig medarbejder.

Udnyt at du er i et højt specialegear

Mens du skriver speciale, har du den fordel, at din hjerne som regel kører i et lidt højere gear, og du at dermed faktisk er skarpere på formuleringerne og indsigten, end hvis du venter, til du har gået rundt uden at foretage dig det helt store nogle uger eller måneder efter endt studie.

Det er naturligvis ikke altid så ligetil, at finde den ekstra energi der skal til for også at få sendt jobansøgninger ud, mens man sidder og stresser over sit speciale og får grå hår af sin vejleder. Det er da heller ikke sådan, at du partout skal bruge alle dine vågne timer på at søge jobs. Dit fokus skal naturligvis være på specialet, da det er vigtigt at få dette afleveret og har første prioritet. Men kan du finde overskuddet til at få smidt nogle gode ansøgninger af sted, inden du er færdig med livet som studerende, så rykker du automatisk frem i karrierekøen.

For hele 7 ud af 10 sender faktisk ansøgninger ud, mens de stadig studerer, viser undersøgelsen. Så hvis du ikke sender ansøgninger som studerende, placerer du dig derfor blandt de ca. 22%, som venter, og som desværre har øget risiko for ledighed.

Så find lidt overskud, lav et CV og søg nogle jobs, mens du stadig studerer og øg dine jobchancer.

Fakta om undersøgelsen

Undersøgelsen er foretaget af CA a-kasse og udsendt den 25.-28. februar 2014 til

  • 1.777 dimittender i job, der blev færdige med deres uddannelse i 2013 og januar-februar 2014. 617 har svaret, hvilket giver en svarprocent på 34%
  • 8.042 studiemedlemmer af CA a-kasse. 2.271 har svaret, hvilket giver en svarprocent på 28%

Af: Henning Frøjk Nørby Nielsen

Læs også