Øvrige

StepStone søger stats­mi­ni­ster 2015

StepStone har på vegne af Danmark søgt efter en ny statsminister. Vi har fået mange gode bud og kreative ansøgninger - tusind tak! Efter at have nærlæst dem alle sammen og voteret, har vi fundet vinder.Vinderen er Erik Arentzen, og præmien er et rejsegavekort på DKK 5.000, så nu kan Erik komme en tur til f.eks. magtens højborg, Bruxelles, eller måske Geneve eller Strasbourg. Stort tillykke og god rejse!

Nedenfor kan I læse uddrag af Eriks ansøgning samt uddrag af et par andre gode og kreative forslag:

Ansøgning til stillingen Statsminister i Danmark

Jeg har med største interesse set stillingsopslag på stepstone.dk, hvor der under overskriften ”statsminister med visioner”, søges en statsminister til at lede Danmark gennem fremtidens udfordringer. Med 42 års erhvervserfaring og mangeårige interesse for politik, vil jeg bestræbe mig på at holde gang i rævekage produktionen, til fordel for mine ministerkollegaer og øvrige medlemmer i tinget.

Personlige kvalifikationer

Mit lange erhvervsliv, har givet mig erfaring i at navigere i det kaos der opstår, når begavelse (IQ125), empati og veltalenhed, skal forenes i at føre flest muligt bag lyset.

 • Nationalsangen blev indøvet på fagforeningskurser i Dansk Metal, mens ligusterhækken endnu ikke forhindrer helikopterperspektiverne, så Danmark kan blive en stormagt (Nordatlanten inddrages i Danmark).
 • Med økonomisk forståelse fra et indledende økonomikursus på merkonom niveau, og et fritidsjob som kasserer i en grundejerforening, er jeg eminent til at multitaske omkring både finanslov, og Hendes majestæt Dronningens krav til bukken og skraben.
 • Med en perfekt udviklet bagperron, som indeholder tilstrækkelig med isolerende fedt, kan jeg ikke trækkes rundt i manegen på en glohed taburet. Win-win er essentielt til brede forlig blandt ”vennerne på Rio Bravo”.
 • Med forældre der har rødder i svinestalden og god brug af riven hos generalen, iført smoking, kan jeg både bruge en høtyv og en bonemaskine.
 • Jeg blev født proaktiv og har siden været et kvantespring foran mine konkurrenter. Jeg har en karisma, som kan trække store elefant flokke med, så mon ikke Danmark også kan forføres?
 • Jeg har i en sen alder taget en lederuddannelse, men har haft delvis personaleledelse i mine tidligere beskæftigelser, hvorfor ledelsen af en organisation på godt 5 mio., vil være som ”walk in the park”.
 • Gennem mit virke i offentlige organisationer, har jeg tillært mig en særlig faglig kompetence indenfor området, ”vandre rundt om den varme grød”.
 • Mit veludviklede talent på den offentlige scene (TV, radio og aviser), har givet mig faglige kompetencer til ”at vise den pæne profil frem”, selvom der lægges op til storvask.
 • På et tidligt tidspunkt udviklede jeg en regnemaskine, som uanset de indtastede data, altid fremkom med det ”rigtige” objektive resultat.
 • Allerede i barndommen fik jeg udviklet en perceptions forståelse, som medfører at min virkelighedsopfattelse altid er den korrekte, og strategisk medfører yderligere tryk på strategierne.
 • Jeg besidder et grundigt kendskab til Microsoft Office pakken.

Motivation for ansøgning

Min motivation for at søge, er et ønske om at gøre en positiv forskel, i udviklingen af nye rævekager (efterlønnen, flytningen af statslige organisationer, overbelægning på sygehusene og jobkurser uden indhold), som sikre en fortsat udvikling i uenigheden om Danmarks sociale fremtid. Med min brede indsigt på generelt niveau og dybe faglige indsigt indenfor ledelse, forsvars og transportområdet, skolerne og sygehusvæsenet (favner bredt), føler jeg at jeg kan bidrage positivt til styring af Danmarks udenrigspolitiske engagement. Jeg ser sporskiftet til nye opgaver som udfordringer, der kan løfte mine faglige kvalifikationer endnu et niveau. Det er især motiverende for mig, når der er nye funktions områder hvor jeg skal tilegne mig ny viden, som udfordrer mine samarbejdsevner evner.

Jeg har læst om virksomheden på hjemmesiden visitdenmark.com og finder værdigrundlaget, samt muligheden for at gøre noget positivt for sikkerheden i verden, som stærke drivkræfter for mine personlige ambitioner. Jeg ser ikke min alder som en hindring, men nærmere som en erfaringsbase, til imødegåelse af uforudsigelige risici i verdens brændpunkter (Nakskov og omegn).

Min forventning til løn og pensionsniveau er, på baggrund af stillingens tidsbegrænsede usikkerhed, ca. 1.250.001,00/312.500 kr. pr. år. Dertil en egnet embedsbolig med tjenestefolk, privatfly i størrelsen Airbus A380 med soveværelse, konferencerum, sauna og mulighed for at medbringe egne sikrede køretøjer til tjenestebrug. Personalet, (ca. 50 medarbejdere) skal have egen opholdsafdeling med billardbord og fitnessrum. Privatkontor med personlig assistent, til opskænkning af diverse læskende drikke og øvrige personlige ydelser.

Jeg håber at min ansøgning vil blive vel modtaget og fører mig til en samtale om stillingen som statsminister. Samtidig med jeg får lejlighed til at uddybe min ansøgning, kan jeg høre nærmere om stillingen. Skulle stillingen imidlertid, mod forventning, blive besat til anden side, håber jeg i vil gøre brug af mit CV, til en anden passende stilling.

Med venlig hilsen

OVKM, Erik Arentzen

Dannevang-Lov - Against all Not's

Uddrag af Gitte Haaning Højs ansøgning:

Mine mærkesager

Jeg kender til ligestillingsproblematikker (kvindelig direktør og bestyrelsesmedlem), jeg kender til sundhedsvæsnet indefra (diabetiker), jeg ved hvad det vil sige at drive egen virksomhed (iværksætter), jeg tilhører en minoritetsgruppe (lesbisk) og en majoritetsgruppe (motionerer for lidt, er småbuttet og festryger), og så ved jeg hvad det vil sige at kæmpe med integration (jysk/københavnsk/polsk blod i årerne).

Mit liv som diabetiker har sikret mig held i sprøjten og Against all Odds er over tid konverteret til Against all Not's.

Fuck ligestilling, fuck integration, fuck sundhed og andre fremmedord. Med nedenstående Dannevang-lov er alle lige, integrerede og sunde. Det ER slet ikke så svært og koster ingen penge.

 • Du skal tro, at du er noget og du skal tro, at andre er noget
 • Du skal vide, at andre har brug for dig og du skal vise, at du har brug for andre
 • Du skal have masser af krammere og du skal give masser af krammere
 • Du skal le hver eneste dag og du skal få andre til at le
 • Du skal gøre det du er bedst til og du skal få øje på det bedste i andre
 • Du skal sige din mening og du skal lytte til andres
 • Du skal spise godt, feste meget og synge højt – og du skal lave god mad til andre i festligt lag
 • Du skal hjælpe dig selv og du skal hjælpe andre
 • Du skal forfølge dine drømme og hylde andres
 • Du skal fejre dine successer og gennem dem hjælpe andre til succes

Ansøgning - det ledige job som statsminister i Danmark

Uddrag af Michael W. Rasmussens ansøgning:

Mine kvalifikationer i relation til stillingsannoncen er som følger:

Jeg er god til at multitaske: Kan synge nationalsangen (er det Danmark vi kender?) samtidig med at jeg drikker fadøl og tager en selfie af mig og min sidemand.

Mine bilag er der styr på; de sidder i tre ringbind; fadøl, flyrejser og festtøj.

Jeg er god til det med kager, og kan både lave og lugte dem.

Det sker, at lokummet brænder under mig, så om det er en varm taburet eller noget andet - jeg er vant til lidt af hvert.

Der står intet i stillingsannoncen om uddannelse, og jeg ved ikke om det diskvalificerer mig, men modsat mange ministre har jeg rent faktisk en uddannelse.

Jeg håber, at De sætter Deres X ved mig i Deres valg af kandidater til stillingen.

Tak for jeres deltagelse!

Læs også