Øvrige

Kar­ri­e­reskift – sådan går du nye veje

Arbejder du med administration, og har du altid drømt om et marketingjob? Eller er du en dygtig sælger med en masse viden om it, som gerne vil prøve at arbejde i it-sektoren? Hvilken strategi skal du bruge? Hvordan skal du gribe det an? StepStone giver dig nogle gode råd, som kan hjælpe dig med dit karriereskift.1. Du er ikke alene om det

Du er ikke den første, der har haft lyst til at dreje karrieren i en anden retning. Hvis du ikke længere er glad for dit job og overvejer en ændring, så begynd dit projekt med at tale med en, som allerede er sprunget ud i det. Du får helt sikkert en masse brugbare oplysninger. Hvilke problemer er denne person stødt ind i? Hvor lang tid tog det at finde et nyt job? Andre menneskers erfaringer kan hjælpe dig med at beslutte, om du vil prøve lykken i en anden type job.

2. Er du sikker på, hvad du skal vælge?

Hvis du beslutter dig til at skifte karriere, skal du være helt overbevist om, at du træffer det rigtige valg. Er du sikker på, at du bliver gladere i det nye job? Snak med folk, som allerede arbejder inden for det område. De kan fortælle dig om de daglige udfordringer, og hvordan deres arbejdsdag forløber. Ved at tale med dem, får du mulighed for at vurdere, om jobbet virkelig er noget for dig.

3. Du skal vide, hvad du vil

Det er ikke en god ide at kontakte en virksomhed med ønsket om at arbejde med it uden først at have en klar opfattelse af, hvad du helt præcist vil beskæftige dig med inden for det område. Foretag nogle undersøgelser og find ud af, hvad de forskellige jobfunktioner omfatter. Hvis du er interesseret i en bestemt stilling, skal du læse nogle jobbeskrivelser, som kan give dig en klar opfattelse af opgaverne og ansvaret. Men vær realistisk: Det bliver ikke nemt at få et job, hvis du ingen erfaring har på området og skal begynde helt forfra med at lære alt fra bunden. Start med at søge et job lidt under dit nuværende niveau, der kan fungere som springbræt. Så lærer du virksomheden at kende indefra og får med tiden det job, der virkelig interesserer dig.

4. Er dit projekt realistisk?

Hvis du f.eks. har været beskæftiget med kontorarbejde i årevis og får lyst til at arbejde i sundhedssektoren, så skal du vide, at et karriereskift også vil påvirke dit privatliv. Du kommer måske også til at arbejde på andre tidspunkter eller til en lavere løn. Det er vigtige faktorer, du skal tage højde for, og som du skal tale med din familie og venner om.

5. Få undervisning

Når du leder efter et nyt job, finder du måske ud af, at du mangler visse færdigheder. Hvis det er muligt, skal du udfylde disse huller med relevante kurser. Hvis du fortæller i dit CV, at du har gennemført nogle kurser, vil din potentielle arbejdsgiver kunne se, at du virkelig er motiveret for et karriereskift. Dine anstrengelser vil helt sikkert kunne betale sig og vil være det bedste bevis på din beslutning om at udvide dine færdigheder.

6. Tilpas dit CV

Hvad med dit CV? Hvis du vil skifte karriere, er din kommende arbejdsgiver ikke så interesseret i din hidtidige erhvervserfaring. Så læg mere vægt på dine færdigheder og muligvis de kurser, du har gennemført, som vil være nyttige i det nye job. Prøv at se på dit CV med arbejdsgiverens øjne. Hvad er vigtigt i det job, du gerne vil have? Fremhæv dine professionelle ambitioner øverst i dit resumé, så det er det første, arbejdsgiveren får øje på.

7. Dyrk dit netværk

Hvis du overvejer et karriereskift, må du ikke undervurdere betydningen af et netværk. Kender nogen inden for det arbejdsområde, du er interesseret i, bliver det nemmere for dig at finde et job. Du kan også bruge sociale medier til at fremme til tilhørsforhold til området. Du kan f.eks. offentliggøre relevante artikler på din LinkedIn-profil eller deltage i netværksarrangementer, hvor du kan møde nogle nye mennesker.

StepStone tilbyder mange forskellige job til forskellige profiler. Dit drømmejob er uden tvivl et af dem. Find dit drømmejob på: www.stepstone.dk.

Læs også