2021 kan blive et stort jobskifte-år

Coronakrisen har gjort flere end normalt modtagelige for et jobtilbud. Headhunterguide hjælper dig på vej.



Indtil for et lille år siden var alting mere forudsigeligt, og ledigheden bevægede sig støt og roligt én vej – nedad. Men siden den famøse dag i marts 2020, hvor Danmark over natten lukkede ned på grund coronaen, har antallet af ledige og jobopslag boblet op og ned.

Og den usikkerhed har forplantet sig til medarbejderne, som nu er mindre skråsikre på, om de kan eller vil beholde deres nuværende arbejde.

Kun halvdelen af danskerne forventer, at de med stor sikkerhed sidder i samme job næste år samme tid. Og hver femte forventer, at de helt sikkert eller meget sandsynligt vil søge nye græsgange – enten af lyst eller af nød, viser Wilke-undersøgelse lavet for fagforeningen Business Danmark.

Fra det tidspunkt, hvor statsministeren lukkede landet ned, var det tydeligt, der skete en markant stigning i antallet af forespørgsler til os, som først og fremmest handlede om, hvordan man kunne beholde sit job og om ens rettigheder ved en eventuel opsigelse, fortæller Kasper Rubæk, CCO og ansvarlig for karrieresparring i Business Danmark.

Stigende konkurrence om jobbene

Kasper Rubæk oplever dog også, at folk siden efteråret er blevet mere lydhøre over for idéen om et jobskifte – eventuel til en helt ny branche.

– Ingen ved endnu, hvordan alting bliver, når pandemien for alvor er overstået – til trods for at mange allerede er vaccineret. Mange virksomheder er stadig omfattet af hjælpepakker, men når det er slut med dem, så kommer verden nok til at se noget anderledes ud - og det ved medarbejderne godt.

– Det er i hvert fald tydeligt, at flere, som allerede er i et etableret job, er begyndt at lytte efter jobtilbud, og det handler rigtig mange henvendelser om lige nu. Ikke kun fordi folk er presset til det. De mange hjemmearbejdsdage væk fra jobbet har også fået mange – som ellers sidder sikkert i sadlen - til at se nye muligheder og revurdere deres job og karrieresituation, fortæller han.

– Og så er ansatte og tidligere ansatte i de hårdest ramte brancher enorm villige til at søge hen, hvor der er job at få. Også selv om det kræver et brancheskift, siger han.

Michael Krag-Svendsen – LinkedIn

Læs også