Jobsamtale

Når du bliver kaldt til samtale, har virksomheden umiddelbart vurderet, at du er fagligt kvalificeret til jobbet. Formålet med samtalen er at finde ud af, om du også er den rette person. Matcher dine faglige kompetencer reelt jobbet, og er der god kemi mellem jer?

Til jobsamtalen er det både din faglige profil og din personlighed, der er til "eksamen" under overskrifterne: Tror vi på dig? Kan vi se dig arbejde for os? Er du kompetent? Har vi en god mavefornemmelse? Din opgave er at få arbejdsgiveren til at svare ja til spørgsmålene.


Inden jobsamtalen

Inden jobsamtalen er det vigtigt, at du forbereder dig. Du kan på forhånd indhente relevant viden om virksomheden, formulere relevante spørgsmål om jobbet og virksomheden samt læse din ansøgning og dit CV igennem, så begge står i frisk erindring.


Selve jobsamtalen

Ved selve samtalen bliver du vurderet fra det øjeblik, du træder ind ad døren. Måden du kommer ind i rummet på, dit håndtryk og din stemmeføring er alt sammen en del af det indtryk, du giver. Og førstehåndsindtrykket kan være afgørende.


Efter jobsamtalen

Hvis du går videre til anden samtalerunde, fortsætter ansættelsesproceduren med endnu en samtale, ofte med nye ansigter i ansættelsesudvalget. Det er ikke usædvanligt, at virksomheden går videre med to eller tre kandidater.


Læs også

Sorter artikler efter emne.