Jobsøgning som lederLederkarriere

6 ud af 10 får job på opslåede stil­lin­ger

Hos StepStone er vi fortalere for at sprede jobsøgningsaktiviteterne i jagten på det rette job. Ikke desto mindre er det interessant, at stillingsannoncer indtager førstepladsen som det sted, hvor flest kandidater får deres job. I hvert fald når vi ser på Djøfs Arbejdslivsundersøgelse 2014.En nylig undersøgelse viser, at 59 procent af djøferne har fået job gennem en stillingsannonce. Og LinkedIn kommer allersværest fra start, eftersom ingen af de 1.053 adspurgte djøfere har tilkendegivet, at de har fået job gennem det sociale karrieremedie.

Det tegner et klart billede af stillingsannoncer som et effektivt springbræt i kandidaternes jobsøgning, der med sine 59 procent er svær at indhente for både netværksrekruttering og headhunting med sine henholdsvis 16 og 13 procent. Og blot 4 procent har fået job gennem uopfordret ansøgning.

Sammenligner man undersøgelsens resultater med en lignende undersøgelse foretaget af StepStone blandt 3.137 kandidater, er tendensen den samme. Når vi spørger kandidaterne, hvor de som det første går hen, når de søger nyt job, tegner der sig et lignende billede: 66 procent af kandidaterne går som det første på jobsites, hvor de opslåede stillinger findes. Det vidner derfor om, at jobsitene er "top of mind" hos kandidaterne i deres jobsøgning, hvilket også gør sig udslag i begge undersøgelser.

Mangesidede jobsøgningsmønstre

Ifølge Frederik Iuel, chefkonsulent i Djøfs Karriere- og Kompetencecenter, er kandidaternes jobsøgningsmønstre trods alt mangesidede:

"Jeg møder rigtig mange, der både gerne vil og også søger uopfordret. Andre undersøgelser peger da også på, at dét netop kan være genvejen til et job. At så mange alligevel tilkendegiver, at de har fået deres job via en stillingsannonce, hænger formentlig sammen med, at alle offentlige stillinger og også nogle private jo skal slås op."

Denne skepsis betyder imidlertid ikke, som undersøgelsen tydeligt viser, at kandidaterne bør undlade at se på stillingsannoncer, for det er trods alt dér, jobansættelserne i langt de fleste tilfælde sker. Der er derfor god mulighed for og ikke mindst grund til at søge de opslåede stillinger.

Find spændende stillingsannoncer

StepStone er Danmarks førende leder- og karrieresite, og formidler hver dag stillingsannoncer inden for jobkategorier såsom salg, marketing, økonomi, ledelse og HR.

Søg job blandt de mange stillingsannoncer på www.stepstone.dk.

Af: Tine Santesson, Webredaktør
djøfbladet.dk, 17. september 2014

Læs også