Øvrige

Danmarks nye kær­lig­heds­kon­su­lent

StepStone efterlyste i februar 2013 en kærlighedskonsulent til Danmarks erhvervsliv, som har både idéerne og evnerne til at skabe mere arbejdsglæde på jobbet. Master Fatman har udvalgt den helt rigtige blandt mange kvalificerede bud.Siden StepStone slog en fiktiv stillingsannonce op i februar, hvor vi søgte en kærlighedskonsulent til Danmarks erhvervsliv, har ansøgningerne strømmet ind fra danskere med hjertet på rette sted og lysten til at gøre arbejdsdagen bedre i Danmark.

Kærlighedskonsulenten var en konkurrence, hvis formål var at sætte fokus på arbejdsglæde og vigtigheden af at elske det man laver. Og hos StepStone er vi både overvældede og glade over de mange ansøgninger, vi har modtaget, og over at der findes så stort et positivt og kreativt potentiale ude i landet. 

Master Fatman har gennemlæst de indkomne ansøgninger og har - efter grundig overvejelse - udvalgt Lisbeth Oppelstrup som vinder af konkurrencen, hvor præmien er en romantisk weekend for to fra Smartbox.

Vi ønsker Lisbeth stort tillykke med titlen og bringer herunder et uddrag fra hendes ansøgning sammen med bidder fra nogle af de andre fantastiske bidrag, vi modtog.

Danmarks nye kærlighedskonsulent - Lisbeth Oppelstrup

Lisbeth Oppelstrup - livet er ment til at være overflod

"Mange mennesker går på arbejde, fordi de føler, at de skal. Der er terminer, bil og børneaktiviteter, der skal betales. De virker ikke glade og lykkelige. Jeg vil her skære igennem og sige: Selvfølgelig er det da muligt at få i pose og sæk."

Livet er ment til at være overflod på alle fronter. Alle. Uden undtagelse. Det kræver blot at have modet til at kigge indad og finde ud af:


  • Hvem er jeg? 
  • Hvordan kan jeg, i min nuværende situation, bringe mere glæde ind i mit liv?
  • Hvad skal der til for, at jeg kan være mig selv?
  • Er der noget, jeg bør give slip på?
  • Har jeg i virkeligheden brug for alle de materielle goder, jeg har?
  • Vil jeg justere og skabe mere frirum til det, som får mit hjerte til at synge højest?
  • Når jeg følger mit hjerte, hvordan vil det skabe ringe i vandet for mine omgivelser?
  • Hvem var det, jeg drømte om som barn, at jeg ville være, når jeg blev stor?

Uddrag fra nogle af de mange andre fantastiske ansøgninger vi modtog

Liv Bangsbo Petersen - kærlighed til skattefolkene

"På min "kedelige" arbejdsplads spreder jeg kærlighed ud til alle skattefolkene, som virkelig har brug for lidt daglig opmuntring og kærlighed. I mit kontor får mine kollegaer morgenkrammer, så alle de dejlige lidt smånørdede mænd bliver helt høje på kærlighed fra morgenstunden. I en travl hverdag, kan lidt kram, smil og glæde, skabe en fantastisk stemning og forbedre arbejdsglæden".

Bente Brøndum - hjertekager i dueslagene

"Det giver en fantastisk stemning, når man bager små hjertekager til alle og stiller dem på deres dueslag, så de kan få dem med, når de skal ud i landet og løse problemerne. Det giver bare en hyggelig stemning. Det vigtigste spørgsmål man kan stille sig selv hver dag er, om man har gjort nok for andre. Om man har husket at dele ud af kærligheden på arbejde, husket at smile til pigen ved kassen, for det er faktisk ikke hendes skyld, at der kun er én kasse åben, og det hele går lidt langsomt. Man ved aldrig, hvad der spiller ind, så giv hende et smil i stedet for et surt blik. Har du husket at sige tak til pædagogerne, når du henter din lille guldklump, for at de ville tage sig så godt af ham, i de timer som du ikke lige kunne, og har sørget for, at han har en dag der er hyggelig, tryg og fuld af kærlighed?"

Lotte Nebelong - opmærksomhed på en helt almindelig tirsdag

"Man kan jo også bruge de lidt billigere tricks (eller dyrere rettere sagt)! F.eks. at lægge små chokoladehjerter til folk en helt almindelig tirsdag eller små kort til hver medarbejder om hvor dejligt det er, at de er ens kollega/udfører sådan et helt fantastisk stykke arbejde/er SÅ uundværlig osv. Eller sørge for, at der står skåle med sunde snacks som smuttede mandler, rosiner, nødder osv. ved 'samlingssteder' rundt omkring, hvor medarbejderne lige kan stoppe op og veksle et par ord med hinanden".

Anne-Dorthe G. Rasmussen - husk kærligheden hver dag

"Mine kollegaer ville selvfølgelig få min kærlighed at mærke hver dag. Så vi netop kan gøre dagene mere "wauw, piiiffft...skete der lige det på job i dag og hvor har det bare været en super skøn dag". Ja, når man oplever og får kærlighed at mærke på jobbet, så har man også mere kærlighed at give af, når man kommer hjem til kæresten. Der gælder jo det samme i forhold. Der skal holdes gang i de kærlige følelser, tiltag og initiativer. Ellers visner man jo som menneske ... på job eller i forholdet. Så husk kærligheden hver dag - show it. Du kan godt. Det er meget små ting man kan gøre".

Ingrid Østergren - en kærlighedssang

Kærlighed på jobbet (synges på melodien "Jeg plukker fløjlsgræs"):

Jeg er så glad for at ha' et arbejd' og møde men'sker fra nær og fjern.
Jeg er så glad for at vær' i ilden, med allehånde og mange jern.
Da banker hjertet, da gløder blikket, da bredes favnen ud til et kram for der er mange og skønne men'sker i arbejdsmarkedets andedam.

Og sku' de hænde, som det kan gøre, at en jeg møder, er sur og tvær,
så kan jeg tænke, og fantasere, at han jo egentlig er meget kær.
Da kan jeg smile, da kan jeg trøste, da kan jeg sende et muntert blik,
for alle ved jo, at alle men'sker, har øjeblikke, hvor det slår klik.
Når hjernen standser og tungen snubler, og intet går sådan som man vil
og man bli'r utryg og ret forvirret, så det er svært bare at vær' til.

Så skal der rummes, men ikke snakkes så teoretisk om inklusion
for det perfekte professionelle er og forbliver - en illusion.
For når vi klikker godt med hinanden, så gir det glæde og harmoni.
Vi går til jobbet og bliver varmet af gode følelser inden i.
Så kan man arbejde tem'lig længe og faktisk være ret produktiv,
for, da er jobbet jo integreret i et personligt og kærligt liv.

Tak for de spændende og gode ansøgninger!

Vi siger tak for alle de mange spændende og gode ansøgninger til stillingen som Danmarks nye kærlighedskonsulent. At opleve hvor meget kærlighed der er på arbejdspladserne, har været med til at gøre vores dag endnu bedre!

Leder du efter et andet job, der kan give dig mere arbejdsglæde, kan du starte din jobsøgning på www.stepstone.dk.