Løn

De 6 bedste grunde til at få løn­for­hø­jel­se

Mener du, at du er berettiget til en lønforhøjelse, men ved ikke, hvordan du skal overbevise din chef om at give dig den? Vi kan ikke give dig den præcise løsning, men hvis dine argumenter er gode, bliver din chance for at få lønforhøjelsen større. Vi hjælper dig med at komme i gang med de 6 vigtigste grunde til lønforhøjelse.

1. Du har fået større ansvar

 

Siden din ansættelse har du fået større ansvar, men din løn er aldrig blevet reguleret. Hvis det er tilfældet, må du kaste dig ud i det og forhandle din løn igen. Først skal du bevise over for din chef, at du har det godt med de opgaver, du oprindelig fik, og vise ham, hvad du har lavet ud over det. En god anledning til at forhandle lønforhøjelse er at bede om et evalueringsmøde hvert halve år.

 

2. Du kan præsentere gode salgstal

 

Den mest objektive måde, en virksomhed kan vurdere din indsats på, er måske på grundlag af de salgstal, du præsterer. Har du øget virksomhedens omsætning, eller har du skaffet nye kunder, der hjælper med at sikre overskuddet i flere år, så kan der være en god grund til en lønforhøjelse.

 

3. Du er mere værd end det, du tjener nu

 

Det er ikke så let at finde din præcise værdi på arbejdsmarkedet. Hvis du ville tjene meget mere et andet sted, er din arbejdsgiver sikkert klar over det. Så prøv at finde ud af lønniveauet for din stilling ved at spørge din fagforening, bruge en lønberegner - eller hvis du har mod på det - spørge venner, bekendte eller kolleger i samme stilling.

4. Kunderne er meget glade for din service

For din arbejdsgiver er det ikke kun vigtigt at skaffe nye kunder. De eksisterende kunder skal også være tilfredse for at blive ved med at være loyale. Gem alle e-mails fra kunder, hvor de siger, de er tilfredse med dit arbejde, så du kan fremvise dem som bevis på, at du fortjener din lønforhøjelse.

 

5. Virksomheden kan spare penge på grund af dit arbejde

 

Det behøver ikke kunne bevises med direkte besparelser. Du kan for eksempel have iværksat nogle procedurer, der sikrer, at din afdeling arbejder mere effektivt og derfor kan bruge mere tid på vigtige opgaver. Eller du har måske forhandlet konkurrencedygtige priser med leverandører.

 

6. Du har bevist, at du arbejder hurtigt og effektivt

 

Det er ikke alle, der når så meget, som du gør i løbet af en dag. Er du god til at fokusere på dine opgaver og får mere arbejde fra hånden end dine kolleger? Det er en god grund til at finde ud af, om du kan få lønforhøjelse.

Jokeren: Søg et nyt job

Denne pointe er for nogen at gå til yderligheder - men vi ved, at det virker! En måde at få den lønforhøjelse, du er værd, kan sommetider være at finde et nyt job. Så hvis din løn på trods af dine anstrengelser forbliver på samme niveau, og hvis du mener, det er tid til nye udfordringer, så tjek vores jobmuligheder på StepStone.

Læs også