Jobsøgning som leder

Den ul­ti­ma­ti­ve jobguide

At søge nyt job er et fuldtidsarbejde, men kender du ikke til de gængse spilleregler, kan du meget let komme på overarbejde. I samarbejde med Lederne har vi lavet en guide, der hjælper dig med at komme helskindet gennem jobsøgningen – og i sidste ende stå med drømmejobbet.Vores jobguide i 5 sektioner:

  1. Jobsøgning
  2. CV
  3. Ansøgning
  4. Samtale
  5. Ansættelse

1. Jobsøgning

At lægge en jobsøgningsstrategi er det første skridt på vejen til at finde drømmejobbet. I denne sektion finder du værktøjer, der kan hjælpe dig med at klarlægge dine konkrete ønsker til et nyt job.

Vi spørger dig bl.a., hvad der er vigtigt for dig, hjælper dig med at afklare dine styrker, hjælper dig med at klarlægge dine mål og kommer med gode råd til, hvordan du kommer videre derfra med StepStones Jobagent.

2. Ansøgning og CV

Den motiverende ansøgning og det målrettede CV er de to hovedbestanddele i dit ansøgningsmateriale. Forskellen på de to er, at CV’et er din historik inden for både karriere og uddannelse, hvorimod ansøgningen er dokumentation for, hvorfor du skal have et specifikt job.

I denne sektion finder du værktøjer, der hjælper dig til at analysere stillingsannoncer, foretage relevant research, skrive en god ansøgning og idéer til, hvordan du opbygger og skræddersyr dit CV.

3. Samtale

Bliver du indkaldt til samtale, har virksomheden vurderet, at din faglige profil matcher jobbet. Men det betyder ikke, at du kan læne dig helt tilbage i kontorstolen, for til samtalen skal både din faglige og personlige profil til eksamen under spørgsmålet: Kan vi se dig arbejde for os?

Du kan få gode råd til, hvad du kan gøre inden samtalen, til selve samtalen, og hvad du bør overveje efter samtalen.

4. Ansættelse

Når du så står med kontrakten i hånden, kan det efter det hårde arbejde være fristende bare at skrive under. Her gælder det imidlertid om at tage en dyb indånding og sætte sig ind i reglerne, så du er bedst stillet, hvis der skulle opstå problemer senere hen.

I denne sektion hjælper vi dig med at finde ud af, hvad der skal inkluderes i din kontrakt.

Læs også