Jobsøgning som leder

Er jobbet det rette for dig?

Det er op til virksomheden at vurdere, om du er den rette til jobbet. Men det er op dig til at vurdere, om jobbet er det rette for dig. Derfor skal du lære dig selv at afkode de jobannoncer, du finder.Skim og udvælg jobannoncer

Start med at skimme de jobannoncer, du finder, så du kan kassere dem, der ikke passer til dig. Se ikke gennem fingre med den måde, jobbet præsenteres på. Jobannoncen er dit første indtryk af virksomheden, og derfor kan du anvende annoncen til at vurdere, om jobbet og virksomheden er noget for dig.

Søg på job inden for din kategori og læs hurtigt relevante jobannoncer igennem, hvor dit fokus er, hvorvidt følgende punkter lever op dine forventninger:

 • Titel
 • Beliggenhed
 • Kontrakttype
 • Varighed
 • Evt. løn

Stil skarpt på annonce og virksomhed

Derefter bør du stille skarpt på de udvalgte jobannoncer, men også virksomhederne bag dem:

 • Jobbet: Læs jobbeskrivelsen, de foreslåede målsætninger og ansvarsområder grundigt.
 • Profilen: Vil der være oplæring, hvilke færdigheder kræves, og hvad er niveauet for erfaring og kvalifikationer?
 • Virksomheden: Sæt dig ind i virksomhedens værdier, størrelse, branche og aktiviteter. Kort sagt, bliv bekendt med virksomheden!

Match din profil med jobbet

Du skal nu sørge for, at du passer til den profil, virksomheden søger. Match din profil med jobbet og den profil, virksomheden ønsker sig – tjek følgende punkter:

 • Uddannelse: Hvor vigtig er en specifik uddannelse ifølge arbejdsgiver? Er du en erfaren kandidat, er uddannelse ofte mindre vigtig, fordi du gennem dine år på arbejdsmarkedet har bevist din kunnen.
 • Erfaring: Har du den fornødne erfaring? Erfaringer kan ikke tillæres, og hvis du føler, at du mangler de fornødne erfaringer, må du finde andre måder at kompensere på og bruge det, du har. Dine tidligere job har givet dig erfaringer, og du skal tænke kreativt: Hvordan kan du bruge dem i dit næste job?
 • Sprogfærdigheder: Du kan ofte læse ud af jobannoncen, om bestemte sprogfærdigheder er ønskede eller påkrævede – eller om kendskab er tilstrækkeligt.

Foretag denne øvelse ved hver jobannonce, du finder interessant.

Du kan evt. opstille en tabel, hvor du sammenligner virksomhedens krav og dine personlige færdigheder. Den vil give dig et klart billede af, om du passer til den profil, virksomheden søger. Her er det op til dig at identificere, hvordan du bedst fremhæver dine stærke kompetencer og kompenserer for dine svage punkter.

Ansøg og følg op på annoncen

Søger du flere stillinger, kan det være svært at huske dem fra hinanden, og flere kandidater mister simpelthen orienteringen. De kan ikke huske jobannoncen eller den virksomhed, de har søgt ind hos, når virksomheden kontakter dem. Det sender desværre et dårligt signal til virksomheden, og det kan sætte dig i en position, hvor du ikke kan svare på virksomhedens spørgsmål.

Du kan imidlertid undgå denne faldgrube ved at udarbejde en opdateret liste over alle dine ansøgninger, eksempelvis som en del af den tabel, hvori du sammenligner virksomhedens krav med dine personlige færdigheder. På den måde kan du holde dig opdateret om dine egne aktiviteter på jobmarkedet, og vi foreslår, at du kontrollerer den regelmæssigt under din jobsøgning.

Søg og find jobannoncer på StepStone

Vil du skifte job, eller blot holde dig opdateret omkring mulighederne, kan du orientere dig i annoncerne her på StepStone.

Få gratis adgang til vores jobdatabase her.

Læs også