Jobsøgning som lederLederkarriere

Hvornår er det relevant for dig at søge nyt job?

Lige som i et personligt forhold kan der være gode og dårlige tider på dit job. Somme tider er du i topform, motiveret og fuld af energi og belønnes med anerkendelse, forfremmelse eller lønforhøjelse. Og til andre tider fungerer det ikke så godt. Jobbet er ikke sjovt, der er ingen udfordringer, og du skal bogstavelig talt slæbe dig selv på arbejde.Men hvornår er det relevant for dig at tænke alvorligt over at skifte job? Skal du allerede søge nyt job efter et par dårlige dage?

Hvis faglige bekymringer påvirker dit helbred, er det helt sikkert tid til at gøre noget. Ofte kan frustrationer på jobbet medføre søvnløshed, hovedpine og mavepine. I de fleste tilfælde anbefales det først at tænke over, hvor utilfredsheden stammer fra, og om det vil være anderledes i et andet job.

Ud over helbredet har vi angivet nogle andre årsager, som kunne berettige et jobskifte. Hvis mindst to af følgende udsagn passer på dig, anbefaler vi, at du går i gang med aktiv jobsøgning:

  • Mit job udfordrer mig ikke. Tværtimod. Min arbejdsdag er præget af rutiner og kedsomhed.
  • Min chef og mine kolleger er virkelig belastende. Jeg får ingen anerkendelse og respekt.
  • Mit job gør mig syg. Bare tanken om mit job gør mig utilpas eller bange. Om morgenen ser jeg allerede frem til, at arbejdsdagen er slut, og om mandagen ser jeg frem til weekenden.
  • Mit daglige arbejde er præget af stress og vrede. Mange situationer i jobbet overvælder mig, og stressniveauet har en negativ indvirkning på mit helbred.
  • Mit job kan ikke længere forenes med mit privatliv.
  • Virksomheden klarer sig ikke særlig godt, og det påvirker arbejdsmiljøet. Manglende motivation og frygt for fremtiden er ved at sprede sig på kontoret.
  • Når du har fundet årsagen, skal du prøve at se, om der er noget, du kan gøre eller sige for at forbedre forholdene. Og hvis det ikke hjælper, så er det på tide, du begynder at se dig om efter et andet job.

Læs også