AnsøgningJobsøgning som leder

Jeg har ikke fået svar på min ansøgning. Hvad skal jeg gøre?

Du søgte for nyligt et spændende job, men du har ikke fået noget svar på din ansøgning endnu ... Det har alle prøvet. Det kunne også have været, at du ikke havde hørt noget fra virksomheden efter en jobsamtale. Hvad kan du gøre, hvis din ansøgning ikke fremkalder nogen reaktion? Her er nogle gode råd.Hold rede på alle dine ansøgninger

Et godt overblik over din ansøgning starter med dig selv. Lav en liste over alle dine ansøgninger med angivelse af dato for, hvornår du har sendt dine e-mails eller breve. På den måde ved du præcist, hvornår du har søgt en stilling, i hvilket firma og hvilken funktion. Sørg også for at gemme alle jobbeskrivelserne. Jobannoncer fra internettet har det med at forsvinde efter et stykke tid, og det er vigtigt at gennemlæse jobbeskrivelsen, hvis du bliver kaldt til jobsamtale. Hvis du har udarbejdet denne liste, vil du vide præcist hvilke virksomheder, som endnu ikke har svaret på din ansøgning.

Kontakt selv virksomheden

Hvornår kan man tillade sig at kontakt virksomheden igen? Virksomheden skal selvfølgelig lige have tid til at gennemgå alle ansøgningerne og kan derfor ikke svare dig med det samme. Jobbet ligger ofte på nettet i ca. en måned, så du må nok forvente at skulle vente mindst en måned på at få et svar. Men der er selvfølgelig ikke noget i vejen for at prøve at ringe til HR-medarbejderen for at høre, hvordan det går med din ansøgning og udvælgelsen. Men lad være med at rende dem på dørene hele tiden. Hvis du ved, at det vil vare en måned endnu, skal du ikke kontakte dem før da. Det er godt at vise, at du er interesseret, men lad være med at virke anmassende.

Bed om oplysninger

Når du er til samtale, kan du spørge, hvornår du kan forvente at høre fra dem. Hvis du ikke har hørt fra dem inden denne frist, skal du ikke tøve med at kontakte dem. På den måde viser du, at du er meget interesseret. Men lad være med at overdrive det. Giv virksomheden tid til at beslutte sig, og lad være med at kontakte dem så ofte, at det kan få indflydelse på deres beslutning i negativ retning.

Bed om feedback

Får du afslag efter lang tids venten? Så prøv at finde ud af, hvorfor du ikke har fået stillingen. Har du modtaget et brev med et telefonnummer? Så skal du ikke tøve med at ringe til dem. Det kommer nok ikke til at ændre på det valg, de har truffet, men det vil være lærerigt for dig i forhold til dine fremtidige ansøgninger. Hvis virksomheden ringer til dig med afslag, skal du bede om en uddybning. Gav du et dårligt indtryk under samtalen? Hvis du får det at vide, har du mulighed for at gøre det bedre næste gang, du kommer til samtale. Lad være med at indgå i en diskussion, da det alligevel nok er for sent. Hvis deres beslutning er baseret på en misforståelse, fordi de f.eks. havde en fornemmelse af, at det var en anden type job, du søgte, kan du selvfølgelig høfligt forklare dem, at det var en misforståelse.

Vi ønsker dig held og lykke med dine jobansøgninger og håber, at du snart får det svar, du venter på!  

Læs også