ArbejdsglædeLederkarriere

10 tips til at reducere stress på arbejdet

Vi vil alle virkelig gerne have et godt job i et miljø, hvor vi befinder os godt. Men desværre er arbejde for mange synonymt med stress.Få trin til at gøre dit liv mindre stresset

1: Kend dine prioriteter

Du kan kun foretage gode valg, når du kender dine prioriteter. Det er uden tvivl vigtigt, at du gør det godt på arbejdet, men sørg for, at det ikke er på bekostning af din familie og dine venner. Fastsæt dine prioriteter og brug ikke for lang tid på anliggender, der ikke er på din prioritetsliste.

2: Afsæt tid til andet end arbejde

Ingen kan yde maksimalt 24 timer i døgnet, 7 dage om ugen. Du skal afsætte tid til dig selv i tidsplanen og tid til afslapning. Gå eller cykl en tur, meditér, fordyb dig i kogekunst eller havearbejde eller slap bare af. Rejsetiden til arbejdet kan være et tidspunkt til afslapning, hvis du indstiller dig på det.

3: List dine gøremål op

Ved du ikke, hvor du skal begynde, fordi der er så meget at gøre? Så skal du lave en liste over de ting, du skal gøre. Når du planlægger dine gøremål, er du mindre tilbøjelig til at glemme noget. Og dit stressniveau bliver mindre.

4: Lær at sige "nej"

Vov skridtet og sig nej! Ingen kan være flere steder på en gang eller gøre 20 ting samtidigt. Det er ikke altid nemt at sige nej, og andre mennesker bliver måske skuffede. Men når du ved, at ikke kan nå en deadline, er det bedre at sige "Nej" fra starten, end at skulle springe fra i det sidste øjeblik.

5: Træk stikket ud

Tilgængelighed er kodeordet i vores samfund. Men det er ikke et krav, at man skal stå til rådighed for sit arbejde døgnet rundt. Sluk for mobiltelefonen, din Blackberry, laptop osv., hvis du virkelig ikke vil forstyrres. Dette kan ofte gøre livet meget mindre stressende.

6: Rolige omgivelser

Du mister meget tid, hvis du ikke kan koncentrere dig fuldt ud om dit arbejde. Hvis det er muligt, skal du forsøge at finde et roligt sted at arbejde. Du vil opdage, at du er meget mere produktiv, hvis du ikke bliver forstyrret af e-mails og telefonopkald.

7: Bevæg dig

En kort gåtur - selv hvis det kun er efter kaffe - eller en sludder med en kollega kan gøre underværker. Det gør dig i stand til at tænke på andet end arbejde, og du kan rense hovedet for stress. Du vil opdage, at du kan koncentrere dig bedre, når du er tilbage ved arbejdet efter pausen.

8: Spørg om hjælp

Når det virker som om dine arbejdsbunker er helt uoverskuelige, kan du måske bede en kollega om hjælp. Når nogen kan hjælpe, også selv om det kun er for en time, kan det reducere din arbejdsbyrde betragteligt.

9: Vær i nuet

Når du tilbringer tid sammen med familien og vennerne, skal du slappe af og sørge for at du er der 100 %. Du skal også mentalt lukke af for dit arbejde. Forbyd dig selv at tænke på arbejdet hele tiden.

10: Sørg for at have fritidsaktiviteter

Find en hobby og sørg for at du har noget at lave om aftenen, ellers vil du være mere fristet til at læse dine arbejdsmails og begynde at arbejde igen.

Når du skaber de bedste rammer for dig selv, skaber du en mindre stresset hverdag.