På jobbet

Følg med i udviklingen på arbejdsmarkedet. Daglige udfordringer inkluderer alt fra forberedelse til MUS og lønforhandling til work-life balance og stress.

Her kan du læse spændende artikler, der giver hjælp til at håndtere udfordringerne.


Din karriere skal passe til dit liv – ikke omvendt

Tør du sige nej til drømmejobbet, fordi familien er vigtigere?


3 simple råd til at skabe en bedre work-life balance

Måske synes du, at arbejdet optager en stor del af din fritid. Hvis det er tilfældet, er du bestemt ikke den eneste. Men der findes flere råd, du kan følge, som vil hjælpe dig til at skabe en bedre work-life balance.


9 ting du bør sige til din arbejdsgiver

Medarbejderudviklingssamtalen (MUS) er et tidspunkt, hvor du får konstruktiv feedback på din performance i løbet af året. Men det er samtidig en samtale, hvor det forventes, at du som medarbejder sætter scenen og afklarer forskellige aspekter af dit arbejdsliv.


Sådan forhandler du din løn

Overvejer du indimellem de indsatser, du iværksætter og de resultater, du skaber? Hvis ikke, er det blot ét af flere forhold, du bør notere dig, hvis du vil forhandle løn succesfuldt.


Hvor længe bør du blive i dit job?

Længden af din ansættelse kan lidt sort-hvidt fortælle, om du er en jobshopper eller er groet fast i dit nuværende job. Men hvor længe er det hensigtsmæssigt at blive i sit job?


Sådan håndterer du kolleger fra fremmede kulturer

Arbejdsmarkedet er presset, og flere og flere virksomheder henter kompetente kandidater fra udlandet. Derfor kommer du sikkert til at beskæftige dig mere og mere med forskellige nationaliteter. Og udfordringer er, at hver kultur har sin egen tilgang til kommunikation og forretningsførelse.


Styrer du tiden, eller har tiden en klemme i dig?

Tid. En ressource vi ihærdig jagter, men aldrig indhenter. Vi strukturer, sparer og investerer vores tid. Vi fylder kalenderen op med aktiviteter og nedfæster to do’s, som om døgnet har mere end 24 timer. Intentionen er god, men ender tiden med at have en frustrerende klemme i os?


Værd at vide om dresscode på arbejdspladsen

På de fleste danske arbejdspladser har man i mange år nærmest forsaget dresscoden og dens stokkonservative væsen, men måske er tiderne ved at skifte. StepStone hjælper dig som jobsøgende med at blive bevidst om, hvorvidt du kan tænkes at støde på dresscode i fremtidige job.


Arbejdsglæde er individuelt

"Arbejdsglæde er ikke kun noget, du opnår gennem de goder, din arbejdsplads kan tilbyde." Bliv leder på deltid eller vælg din egen arbejdstid som nybagt mor. Det er bare nogle af de skræddersyede goder, som detailvirksomheden IKEA nu indfører i deres personalepolitik.


10 tips til at reducere stress på arbejdet

Vi vil alle virkelig gerne have et godt job i et miljø, hvor vi befinder os godt. Men desværre er arbejde for mange synonymt med stress.


Forstå virkningerne af stress

Vore tanker, følelser og vor adfærd påvirkes af stress. Den farligste misforståelse i forbindelse med stress er, at det blot er et psykologisk problem. Faktisk udviklede stress sig i den fjerne fortid som en af vore fysiske forsvarsmekanismer. Men de reaktioner, der en gang var nødvendige i den daglige overlevelse, passer i dag dårligt til forholdene i den moderne verden.


Sådan håndterer du en konflikt med din leder

Konflikter på arbejdspladsen er næsten uundgåelige. Det er dog ikke uvæsentligt, hvordan du vælger at tackle dem. Forkert håndteret kan konflikten med din leder i sidste ende koste dig jobbet. StepStone har mødt en professionel konfliktmægler for at få gode råd.


Jobbet som middel og ikke mål

De fleste virksomheder har erkendt, at en sund balance mellem arbejde og fritid er nødvendig for at skabe hele mennesker, der er effektive på jobbet uden at brænde ud.


Hvordan håndterer man mobning på arbejdspladsen?

Enten har du selv oplevet det eller været vidne til det, for selvom vi skriver 2014, forekommer mobning alligevel på landets arbejdspladser. StepStone har talt med en arbejdsmiljøekspert, og giver gode råd til, hvad skal du gøre, hvis du oplever mobning, diskriminerende eller ekskluderende adfærd på arbejdspladsen.


Husk prisskiltet om din hals

Der hænger et prisskilt med din markedsværdi som medarbejder om din hals. Det afgør din karrieremæssige fremtid - så husk ind imellem at tage et pristjek.


Sådan styres konflikter på arbejdspladsen

Konfliktsituationer opstår som en uundgåelig følge af samvær med andre. Hvis konflikterne forstås og styres korrekt, kan man undgå negative følgevirkninger. Men lader man dem få overhånd, så de bliver destruktive, kan det føre til alvorlige problemer, der påvirker livskvaliteten.


Skal jeg være ven med min chef på Facebook?

Som udgangspunkt er danskerne det ikke, fortæller ekspert. Men vi burde måske overveje at satse mere på venskaber med både lederen og kollegerne, for det kan fremme arbejdsglæden markant!


Som hånd i handske - afpas dine værdier til arbejdsgiverens

Ingen ønsker at have et job, de ikke bryder sig om. Mange virksomheder, der er på jagt efter den næste medarbejdergeneration, lægger mindre vægt på kvalifikationer og mere vægt på holdninger og værdier.


Springe ud på arbejdspladsen

Bøsser og lesbiskes rettigheder på arbejdspladsen i Europa er blevet betydeligt bedre i løbet af de sidste par år. Den europæiske menneskerettighedslov, der blev vedtaget i år 2000 har hjulpet med til at fastslå, at diskriminationslovgivningen giver ret til lige behandling på arbejdspladsen. Denne lov er bindende på nationalt niveau og har haft stor indflydelse på den nationale lovgivning i medlemslandene.


Tilbage fra orlov og hvad så?

De fleste af os har prøvet at komme tilbage på jobbet efter en god lang sommerferie. Vi genkender følelsen af, at det tager tid før man er "kommet helt tilbage." Man skal lige høre om alt det, der er sket, mens man var væk. Der kan være sket ændringer i virksomheden, som man lige skal opdateres på.


Stress påvirker hjernen

I hele den vestlige verden er antallet af stressrelaterede lidelser i eksplosiv vækst. Forskning viser, at langvarig stress fører til et fald i antallet af nerveceller i hjernen. Men tabet er ikke permanent, hvis man lærer at håndtere den farlige stress i tide.


Syg i ferien - hvad er reglerne?

Skulle du være så uheldig at blive syg i din ferie, behøver du ikke nødvendigvis helt at opgive at få feriekulør. Du har nemlig ret til en erstatningsferie, hvis du har mere end fem sygedage i din ferie. StepStone opridser reglerne ved sygdom i ferien.


Kontorpolitik kan hjælpe din karriere

Selvom ordet kontorpolitik lyder negativt, kan det være af stor betydning for dig at overveje, hvordan du skal navigere på din arbejdsplads for at gavne din karriere mest muligt.


Kom medarbejdersamtalen i forkøbet - gå ind i den gule zone

Medarbejdersamtalen er et værktøj, der efterhånden bruges af mange virksomheder. Samtalen kan bruges til udvikling, forbedring og forandring. Men det kan også føles lidt som en eksamen, hvor ens værdi skal måles og vejes.


Når chefen forskelsbehandler

Oplever du, at din chef behandler dig og dine kolleger forskelligt? Måske er det ikke så slemt endda, for vi er alle forskellige, og har forskellige behov, fortæller ekspert. StepStone informerer om, hvordan den gode chef bør agere.


Har du taget temperaturen på dit stressometer?

Er hovedpine, dårligt humør og manglende koncentrationsevne symptomer, du kender til? Så lyder diagnosen højst sandsynligt på stress. Klarlæg prioriteterne i dit liv og få bugt med den ubehagelige folkesygdom.


Har du en karrierekrise?

Du er ikke helt tilfreds med din hverdag, selvom du gør dit arbejdet godt. Du har svært ved at forestille dig selv i det samme job de næste 5 år - og det nager dig mere for hver dag, der går. Lyder det bekendt? I så fald har du måske en karrierekrise.


Energi på jobbet

Kender du fornemmelsen af at sidde foran din PC eller til et møde og ønske, at du lige kunne tage en lille lur på en sofa? Hvordan ville det være at erstatte trætheden med energi og overskud? Hvad ville det betyde for dig, hvis du kunne hæve dit energiniveau, når du har brug for det?