OpsigelseØvrige

Hvad gør du, hvis du bliver ar­bejds­løs?

På dagens arbejdsmarked er der en ret stor risiko for, at du på et eller andet tidspunkt bliver arbejdsløs. Du kan vælge at betragte dig selv som fyret, som frit stillet, som en der ser på sine muligheder eller holder orlov. Uanset din situation har du nok lidt mere tid til dig selv. Du bør se denne tid som en værdifuld ressource og investere den klogt. Her er nogle af de muligheder, der giver dig det bedste afkast.Find ud af, hvad du vil

En korrekt prioritering kræver en høj grad af selverkendelse. Mange føler sig en smule fortabte, når de ikke er i arbejde og er usikre på, hvad de så skal gøre. I stedet for at kaste dig ud i det næste arbejde, kunne du måske bruge tiden bedre på at styrke din selverkendelse gennem forskellige aktiviteter, som f.eks. rejser, skriveri eller samvær med familien.

Netværk

Sørg for at så mange som muligt kender din situation, dine evner, og hvad du ønsker at lave fremover. Start med familie og venner og gå så videre til andre kolleger.

Foretag undersøgelser af mulige arbejdsgivere

Du kan kontakte 10 firmaer i din søgen efter arbejde og kun få 1 positivt svar. Du skal være forberedt på at få mest muligt ud af denne chance. De mange timer, du har brugt på at undersøge firmaet, hjælper dig med at gøre det rette indtryk.

Få erfaring

Søg arbejde, der giver dig mulighed for at videreudvikle dine færdigheder på de områder, der er vigtige for dig. Frivilligt arbejde er f.eks. ofte en udfordring og belønning og viser i det mindste dine mulige arbejdsgivere, at du ikke har til hensigt at forholde dig passiv og vente på, at tingene kommer til dig.

Uddannelse

Du kan gøre alt fra at tage enkelte sprogkurser til en universitetsgrad. Hvis du ønsker at søge et bestemt job, skal du undersøge, hvilken uddannelse der anses for nødvendig eller fordelagtig, før du vælger.

Læs også