Løn

Gik du glip af dit fe­ri­e­til­læg i august?

Var din løn lidt større i august, end den plejer at være? Her får de fleste nemlig et ferietillæg udbetalt – men ikke alle. Se, hvad du skal være obs på.Selv om vi har haft sommervejret langt ind i september, så udløb årets sidste sommermåned officielt i august. Det samme gjorde ferieoptjeningsåret.

Det betyder, at du burde have fået udbetalt årets sidste ferietillæg på mindst en pct. af din ferieberettigede løn for månederne juni til august måned.

Langt de fleste virksomheder udbetaler nemlig ferietillægget to gange om året med lønnen i maj og august. Ganske få virksomheder udbetaler derimod tillægget den måned, hvor du holder ferie.

Er din månedsløn 45.000 kr., udgør tillægget på én procent fra juni til august lige over 1.300 kr. Mange ansatte får dog to, tre eller fire gange så meget, fordi de har forhandlet sig frem til et større tillæg på arbejdspladsen.

Spørg på dit lønkontor

Fik du ikke udbetalt ferietillæg i august, så spørg dit lønkontor hvilken udbetalingsmodel, I bruger.

Selv om du 1. september tog hul på et nyt ferieoptjeningsår, kan du stadig nå at bruge eventuel restferie helt frem til nytår.

Bliver du forhindret i at holde restferie i årets sidste måneder, så husk du kan overføre din 5. ferieuge til 2024 – alternativt bliver den udbetalt som løn.

Læs også