Lederdilemma

Det er udfordrende at være leder, både mht. forhold på arbejdspladsen og i forhold til effekten et presset lederskab kan have på hjemmelivet. Fra tid til anden står man overfor vanskelige dilemmaer, som kræver moden overvejelse, og hvor et indspark eller råd vil gøre en stor forskel. Derfor sætter StepStone fokus på en række dilemmaer, som man som leder kan støde på i løbet af karrieren.


Har du misforstået work-life balance?

Begrebet work-life balance er fortærsket, det er ren symptombehandling og et narrativ, som pålægger den enkelte det fulde ansvar for at mestre disciplinen. Og sådan bør det ikke være ifølge Kasper Rubæk Clementsen, der er projektchef hos Business Danmark. Her løfter han sløret for den virkelige udfordring med work-life balance, og det handler om alt andet end at tjekke mails efter arbejde.


Splittet mellem moder- og lederinstinkt

"Gift med jobbet" lød en af mange overskrifter, da Birthe Madsen i 1998 blev forfremmet til administrerende direktør for Star Tour. Det viste sig at være et hårdt og ubarmhjertigt ægteskab, der ikke rimede på at blive mor for 10 år siden.


Problemløsning – en leders ansvar

Ledelse omfatter kommunikation og læring ifølge den amerikanske ledelseskonsulent John Baldoni, som har hjulpet kunder som f.eks. Ford Motor Company, Kellogg's og McDonald's med at udvikle deres lederes ledelsesfærdigheder.